-
malo smo otišli OT sa slatkišima, ali sam samo još htjela prokomentirati dohranu prije 6mj.
Moja jako dobra prijateljica (baš ta koja mi je rekla da sam zločesta mama kad nisam dala još ni sok sa 5mj) mi se hvalila kako njezin sin sa 7 mj (L je onda imala mjesec dana) već jede sve. Bar dva danone sireka (jer mu jedan nije dosta), kinder s***a i sve namirnice (i povrće i meso i sve). I sve je bilo ok do jedno 14 mj djeteta, kad je mali doživio totalni kolaps. Kronični bronhitis s napadajima gušenja (nekakvo pred astma stanje su joj rekli), A dermatitis, alergija na metal i čitav niz drugih stvari. I nakon svega su joj rekli da je to sve posljedica najvjerojanije aditiva i konzervansa iz hrane. Sad mali ima cca 21mj i morala je izbaciti iz prehrane čitav niz namirnica (o prehrambenim glupostima da ne govorim) jer je mali inače koma, buknu mu sve moguće alergije i dobiva te napadaje gušenja.
Ne mislim nikoga osuđivati (svaki roditelj ima pravo odlučiti kako će hraniti svoje dijete) niti strašiti jer opet ima djece koja su super zdrava, a počeli su s dohranom rano i svašta jedu, ali nikad se ne zna koje će dijete biti baš to jedno od deset. Meni je ovaj primjer bio samo dodatni poticaj da ustrajem na strogom određivanju što će se jesti, a što ne.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma