Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Vene na vagini

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Vene na vagini

Baš sam seksi, jelda?

Prvi put u životu dobila sam vene i to na gospođi. Na velikoj usni pa prema bedri i bome se dosta vidi, dosta je uzdignuta i plava. Pojma nemam o tome ali nekakva logika mi nalaže da bi pri porodu moglo bit problema? Imate li vi to? Ili ste imale, kakva su vam iskustva? Ljuta sam na sebe jer sam sama kriva za sve te stvari (vene, kapilare su mi popucale pun kufer, krepana sam, rasturaju me leđa, imam jake bh kontrakcije..) jer još uvijek radim na poslu di 8 sati stojim na nogama. Hebiga, tako je ispalo, radim još 4 dana i gotovo. Dajte nešto pametno napišite. u 20. sam tjednu

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je đurđica ostala ko prije, ali dosta sam čitala o tim venama, dosta ih je cura imalo.
    i vrime je da više prestaneš raditi!
    nisam ti baš nešto pametno rekla...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da preformuliram pitanje. Ima li koja trudnica koja radi posao di mora satima stajati na nogama? Jesam ja jedina blesava?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ti si skroz luda, ja jedva stojim dok rucak skuham! De idi odmaraj! I jos nesto, kak uopce uspijes vidjet vene tamo dolje?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nisi jedina, ali si blesava.
    Odi u lagane šetnjice, to je za vene spas.
    I meni pucaju kapilare i znam koja je to drama, još je super na početku, ali treba živit još 40-50 do 60 godina... trebat će ti i noge i gospođa (možda sve manje s godinama, ali nada umire zadnja).
    Koje ti je to dijete?
    Četvrto!
    Čestitam ti!
    I zavidim
    Posljednje uređivanje od Ifigenija : 25.06.2011. at 20:50

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je, četvrto..Koksy, uz pomoć ogledalca, bila mi je nešto neobična pa sam išla provjeriti stanje.

Kapilare nisu isto što i vene, kapilare su mi počele pucketati još prije 10-ak odina, a sad su božemeoslobodi ali aj, više je estetske prirode, za razliku od vena.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Da preformuliram pitanje. Ima li koja trudnica koja radi posao di mora satima stajati na nogama? Jesam ja jedina blesava?
    Evo, ja sam radila do 34. tt, stojim na nogama minimalno 2/3 radnog vremena... I to mi uopće nije bio problem. Bilo mi je teže sjediti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam iskustvo ni savjet
    samo umirem na đurđicu

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ii meni ti je identicno tako iskocila,ja sam na opip skuzila i ful se prepala!!! Ginic kaze da mi je jos nista naspram kako nekim zenama natekne!
    On kaze da ce se to povuc nakon poroda....iskocila mi je tek oko 29og-30g tjedna....ful hodam uokolo i pitala sam ga trebam li prestat i on kaze da ne!
    Uzrok je jednostavno pritisak na te pubicne vene,jos ako nisko nosis....

A kapilari...majko mila....prije su mi bili grozno ispucani samo na unutarnjoj strani gleznja a sada po i po gornjoj strani stopala imam mreze....
    Tjesim se da se to da korigirat,postoje neki tretmani nakon kojih stvarno nestanu,nesto se laserom radi...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    nemam iskustvo ni savjet
    samo umirem na đurđicu
    x

znam da je skroz druga tema, ali Pinky kad nam ti ono ides u bolnicu??

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trina, i meni je tako iskočila vena. To je zbog pritiska i nestalo je cim sam rodila. Zapravo smanjilo se i prije poroda jer se valjda smanjio pritisak na to mjesto. Ne brini, u porodu ne smeta. Ne znam kako se te vene slazu s epiziotomijom, nadam se da neces saznati. Posao nema pretjeranog utjecaja na to, odnosno nije uzrok.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

i meni iskočila vena, više se vidi na lijevoj usni.

Prvo sam osjetila pritisak negdje oko 27 TT, oko 32 TT vena je iskočila.
    Ja sam se prepala no dr kaže da se to dešava i da prođe nakon poroda (nadam se)
    Pregledom je dr utvrdila da u rodnici ništa nije iskočilo (navodno neke žene imaju te variksi ili varikozne vene nekada i tamo).
    Također je rekla prema položaju da u slučaju epiziotomije nebi trebalo biti problema a ja se nadam da do epi neće ni doći.

Također radila sam koagulogram, no to prvenstveno zbog toga što mi je mama imala duboku vensku trombozu

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo mjesec dana nakon poroda mogu reći vena više nema i nije smetala kod epiziotomije (nažalost nisam ju preskočila)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a meni se vec sad smanjila ful i vise ne boli ko kad je iskocila...bice je tada u 20 i nekom tjednu beba vise vrsila pritisak na tu venu...tako da se nadam potpunom povlacenju poslije poroda...

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Imala sam u 3. trudnoći vene na gospođi ko mali prsti izražene. Brijala se potpuno cijelu trudnoću-ništa mi nije smetalo, porod super, drugo jutro na viziti niti jedne jedine nije bilo. Nema ih ni 9 mj. po porodu.
    Da utješim kome treba!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene je bilo strah mogućnosti da te vene puknu tijekom poroda ali vidim da to nitko ne spominje pa se neću ni brinuti oko toga. Moje su još uvijek tu, još jače izražene i ružne. Da stvar bude estetski bolja, dobila sam i vene između cica, na dekolteu. Još nisam ni vidila ni čula da netko ima takvih problema, majke mi ali ove moje su velike, plave, izbočene i ružne. Što s tim?

Osjećam se ko 70-godišnja trudnica. A osim svega toga, jučer sam gledala snimke poroda i nisam trebala. Ko će to opet..

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne trebas se bojati pucanja, čak ni epiziotomije, iako se nadam da ce te zaobici. Imas dovoljno sanse da te ne rezu.
    Što se tice sisa i vena, mozda bi drugaciji grudnjak bio rjesenje?
    A rodit ćeš ko i dosad, bez problema.

Vjeruj mi ipak sam ja vidovnjakinja...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fala ti marta

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mene je bilo strah mogućnosti da te vene puknu tijekom poroda ali vidim da to nitko ne spominje pa se neću ni brinuti oko toga. Moje su još uvijek tu, još jače izražene i ružne. Da stvar bude estetski bolja, dobila sam i vene između cica, na dekolteu. Još nisam ni vidila ni čula da netko ima takvih problema, majke mi ali ove moje su velike, plave, izbočene i ružne. Što s tim?

Osjećam se ko 70-godišnja trudnica. A osim svega toga, jučer sam gledala snimke poroda i nisam trebala. Ko će to opet..
    Sve će proći, neće puknuti, ti ćeš se ispuhati, znaš već kako to ide, vode će nestati, vene će se povući...sve će proći, bez brige.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ...

imala sam ih ja ali sam ja sklona genetici s mamine i s tatine strane..imam problema s venama,i u 1.trudnoći mi se počela ocrtavati na nozi nakon poroda grbaviti i u 2.trudnoći je jaaako buknula..i dole isto..nisam mogla sjediti,sexat se,ništa..užasna ja bila..nakon poroda je nestala,bila mi je na ulazu u gđu

Išla sam hematlogu u vrijeme trudnoće da mi napravi dopler da nemam tromba kakvoga,i nisam imala hvala Bogu.samo mi je rekao da je to vena koja dolazi iz prepone i da mi se proteže duž cijele noge i na gđi isto i da će mo to sredit nakon poroda
    Sad 1 god nakon poroda idem na jesen na sklerozaciju.I čeka me cjeloživotna borba s njima

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni su se sve povukle osim jedne, na kojoj sjedim jer je baš na nezgodnom mjestu, kod sjedne kosti. Imam posao na kojem 90% vremena sjedim za računalom pa jednostavno ne mogu to izbjeći.

Inače, sjećam se kako se ta vena izbočila u prvoj trudnoći, negdje pred kraj ako se dobro sjećam - jako sam se preplašila, ali to se uredno povuklo i zeza me samo povremeno kad previše sjedim i u određena godišnja doba (npr. proljeće, kad naglo zatopli i kad počne sezona grijanja).

Sve u rok službe..... Pomaže mi heparin.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja imala, mazala kantarionom, prošlo je nakon 4-5 dana.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja vena me je počela boliti prije par dana. Isto izgleda, ne vidim ja tu nikakve promjene ali boli me, dosad nije. I to noću. Nije to neka silna bol, više onako neugoda koju osjećam čitavo vrijeme. Onaj moj ginekolog se uopće nje obazirao na sve to skupa dolje, samo je rekao da izbjegavam sunce (naravno, s troje djece i tisuću stupnjeva vani i u kući ja ću izbjegavati sunce i neću ići na plažu npr, čitavo ljeto sam na plaži bez hlada, u moru uglavnom) i to je to. To samo da se malo izjadam. Što se epiziotomije tiče, meni to uopće nije opcija u životu, a možda razmišljam u krivom pravcu, rezali su me samo na prvom porodu pa sam nekako sigurna da ću se i ovaj put dovoljno rastegnuti da izbjegnemo reckanje, pogotovo što je beba u skladu s tjednima pa valjda neće biti velika kao zadnje dijete koje je uvijek bilo za dva tj veće.

I da rezmiram sve na kraju-jedva čekam porod-jedva čekam da dođe vrijeme da se beba rodi i da se počnem natezati jer više ne mogu. ma bar da uđem u 9. mjesec i baš me briga. Ove vrućine, vene, trbuh i sve mi ide na živce.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da mazes to malo kantarionom?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ufff, popucale kapilare su često tek početak mučenja s krvnim žilama. Znam po majčinom primjeru, a i sama sam sklona tome. Za prevenciju i učuvanje krvnih žila preporučuje se šetnja, biciklizam, zeleni čaj, mazanje kestenovom kremom... Čuvaj se, jednom kad se u to zapetljaš, nema kraja.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Izdrži još malo. I ja sam svoje znala osjećati, kao da bride,trnu, kao da će puknuti svaki tren..U 19. tj i je puknula neka nakon odnosa..Dr. rekao da se pripazim malo, nismo imali odnose desetak dana i onda poslije polako, penzionerski i više se nije ponovilo. Rečeno mi je da su te vene skočile zbog hormona i da napor može pogoršati pa čim ih osjetim da odmorim malo po mogućnosti povisim noge.
    I da, imam te ružne, preružne vene na dekolteu među cicama..I svi bulje u to a ja se tješim da će nestati kad jednog dana prestanem dojiti..

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo mene opet. sad sam 36 tjedana, vene su odvratne, napuhane (iako dr kaže da je to ništa prema drugim ženama, navodno znaju narasti do veličine lješnjaka i to je kao normalno), pune onih nabreknutih kuglica sitnih...Hebe mi se za estetiku (iako ni taj detalj nije za baciti jeli) nego me boli stravično. Zna me boliti da ne mogu uopće stati na tu nogu. Sve je to trenutačno i ovisno o mom položaju ali uvijek bol počne kad ležim na jednoj strani i kad se beba valjda namjesti nezgodno. Dr i dalje govori kako je sve to OK dao mi je hepan ali sam primjetila da me nakon hepana boli još jače. Jeli i vas ostale to tako jako bolilo? Jedva čekam roditi, ne mogu više

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sve tvoje simptome sam imala i žao mi je što se i ja nisam za vrijeme trudnoće raspitivala o tome na forume jer sam bila jako uplašena i nisam 100% vjerovala docu. Ali čim sam rodila sve otišlo, a imala sam kvrgu više veličine oraha nego lješnjaka, čak su i babice komentirale moje vene...Znači nemam više ništa, od poroda su već prošli mjeseci a meni još i dan danas uhvati panika kod dužeg stajanja ili određenih pokreta da će krenuti ta tako pznata bol!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ta kvrga veličine oraha je bila prije poroda ili nakon, od naprezanja?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Prije, poslije se sve povuklo i to još za vrijeme boravka u bolnici, znači 3 dana, a glavnina isti dan po porodu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znači ti si imala tako veliku kvrgetinu dolje i rodila si vaginalno bez problema, nitko nije pravio problem od toga? Utješila si me malo jer moja vena nije baš toliko velika a bojala sam se mogućnosti da prsne tijekom poroda. Ustvari ne bojim se više ničega nego samo oću rodim više jer me ubija ta bol

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Apsolutno nikakvi problemi zbog toga!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo mene opet. sad sam 36 tjedana, vene su odvratne, napuhane (iako dr kaže da je to ništa prema drugim ženama, navodno znaju narasti do veličine lješnjaka i to je kao normalno), pune onih nabreknutih kuglica sitnih...Hebe mi se za estetiku (iako ni taj detalj nije za baciti jeli) nego me boli stravično. Zna me boliti da ne mogu uopće stati na tu nogu. Sve je to trenutačno i ovisno o mom položaju ali uvijek bol počne kad ležim na jednoj strani i kad se beba valjda namjesti nezgodno. Dr i dalje govori kako je sve to OK dao mi je hepan ali sam primjetila da me nakon hepana boli još jače. Jeli i vas ostale to tako jako bolilo? Jedva čekam roditi, ne mogu više
    Imaš heparinskih preparata i od drugih proizvođača, pa probaj promijeniti. Pliva ima heparin gel (ljubičasta kutija) koji odgovara mojoj svekrvi. Mislim da je za hepan isto rekla da joj ne paše. Imaš mast i gel, pa vidi što ti je bolje.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni to ništa nije pomagala OSIM steznika koji se koristi u slačajevima kada se ima bruh (kila). Kupila ga u hospitaliji, odnosno takvom nekom dućanu u Vinogradskoj, ali postoji samo za muškarce, jer mi žene valjda s tim nemamo problema . On stisne taj dio gdje su vene iskočile i puuuno manje boli kad ga se nosi. Druga strana medalje je da je nekao nezgrapan za nositi pa sam ga većinom nosila po doma.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo da zaključim ovu temu. Zadnjih mjesec-dva trudnoće bilo je prestrašno i prebolno. Nisam mogla spavati, hodati, kretati se normalno zbog te vene. Bol bi me znala noću probuditi i ništa nije pomagalo, nikakva promjena položaja ili nešto slično, jednostavno sam morala trpiti i nadati se da će proći. Stvarno gadan osjećaj. Srećom sve se povuklo odmah na porodu. Isti dan sam uzela ogledalo i pogledala stanje dolje, skoro sve se bilo povuklo, znači odmah par sati nakon poroda. Boluckalo me je mrvicu možda još dan-dva, ma čak to ne mogu nazvati boli nego neki neugodan osjećaj na mjestu te vene ali kažem, nakon dan-dva sve je nestalo. U porodu nije bilo nikakvih problema.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ajme super tema, baš mi treba!
    Ja imam isti problem s neestetskim spletom vena na ulazu u rodnicu s jedne strane, zapravo mi nimalo ne smeta ni ne boli ali ne izgleda lijepo. Ginekolog je zasad rekao da nije ništa strašno, ali mene je malo mučilo hoće li biti komplikacja na porodu. Drago mi je pročitati od vas da ih nije bilo.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uh, Trina, sad kad ovo pročitam, uplašim se... Mislim da mene nije bolila ta moja vena u prvoj trudnoći, a i pojavila se kasnije, a ni sad (za sad) ne boli, ali tu je, dosta velika, i muči me taj osjećaj da je natečeno, da su mi cijele usne dolje nabrekle, kao da imam šaku među nogama, to kad hodam ili "dulje" stojim. (dulje stajanje je nrp. kuhanje ručka, big deal...)

U prvoj trudnoći sam se isto bojala da bi to pri porodu puknilo, ili da mi je ne porežu prilikom epi. moja je desno, a epi su radili lijevo.

samo da me ne počne boliti!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo i ja muku mučim s venama, isto imam osjećaj ko da mi je jabuka dolje dok hodam. Ja imam i s lijeve i s desne strane usana i izgleda grozno, kvrgavo,sad sam u 25. tjednu i nadam da bude porod prošao oke, da nebude problema. Moja bebica je nisko i na zadak već duže vrijeme i non stop me riče dolje, pa pretpostavljam da je i to razlog stvaranja vena!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Je li se ikome dogodilo da mu se te vene prošire s prepona na cijelu jednu nogu? Ono, preko noći? I šta je bilo poslije poroda?

Radila sam uzv krvnih žila, pokazuje varikoznost II.stupnja ali bez znakova tromboze. Iskreno se nadam da su se te vene nekom stisnule na staro poslije poroda pa da barem mogu živjeti u nadi...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

trampolina, meni za sad nije prešlo na noge i nadam se da neće! a meni svi vele da se povuće nakon poroda pa i ja živim u nadi

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ideš đurđa, nisam znala da Brankica može dobit vene. Da li je to povezano sa dobivanjem tjelesne težine? Tiskanjem na wc-u? Ili je to jednostavno dar majčinsva za koji sam tek sad čula?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Je li se ikome dogodilo da mu se te vene prošire s prepona na cijelu jednu nogu? Ono, preko noći? I šta je bilo poslije poroda?

Radila sam uzv krvnih žila, pokazuje varikoznost II.stupnja ali bez znakova tromboze. Iskreno se nadam da su se te vene nekom stisnule na staro poslije poroda pa da barem mogu živjeti u nadi...
    Da, moja desna vena se spušta na nogu, ali nije daleko došla, za sad... nekih 10 cm od usana je još vidljiva na nozi. Jako me smetaju... Nije to toliko bol, a nekad i jeste, koliko taj pritisak i osjećaj natečenosti...
    Optimistična, mislim da nema veze s kilama, ni sad nisam nešto puno dobila ni u prvoj t. Ali imena za organ otkidaju

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Optimistična prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je to povezano sa dobivanjem tjelesne težine? Tiskanjem na wc-u? Ili je to jednostavno dar majčinsva za koji sam tek sad čula?
    O, da, majčinstvo je prepuno darova kojima se ni ne nadaš.
    Imala sam sve te moguće vene u dvije trudnoće, svaki put sve gore, kvrgave, velike, ružne, očajne boje (bolje ne gledati), boli, pulsira, peče, od koljena naviše, ovisno koji dan i koja temperatura, nikad ne znaš gdje će i na kojem mjestu jače "pritisnuti".
    Pridružili im se i hemoroidi, idealan spoj.
    Svaki dan do poroda sve gore i gore.
    No, na porodu nikakve komplikacije nisu stvorile, a onda su jednostavno nestale, "ispuhale se", zajedno sa svim ostalim nateknućima, kao da ih nikad u životu nije ni bilo, thanks God.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 11.04.2012. at 10:40

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo meni nije imalo veze s porastom težine, u ovoj trudnoći sam dobila najmanje kg.

Ali dobra vijest-par dana nakon poroda skoro sve je nestalo, i ove gornje, i donje, pa čak i popucali kapilari!
    Nisam se nadala ovako dobrom ishodu

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

trampolina, baš mi je drago čuti da je sve nestalo. Moje vene su sve dalje i dalje sve izraženije i izgledaju užasno Moram izdržati još 2 i pol mjeseca, nisu ti smetale kod poroda?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mary lu, mene moje počinju jače boljeti. i ja imam još 3 mjeseca preda mnom. a nakon seksa jedva hodam koliko boli... rekla sam mm da ubuduće može samo navečer kad mogu odmah poslije samo leći i zaspati, da ne osjetim bol.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

manal,mene moje nekad isto bole i smetaju, sad vidim da imamo isti termin poroda, jedino je meni po ultrazvuku 2 tjedna ranije termin, pa ćemo vidjeti Ja izbjegavam seks mm se ne buni

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma hajde mary lu! baš me zanima kad ćemo! što se seksa tiče, jedino kad sam trudna sam za akciju, pa to treba iskoristiti inače... pa recimo da više nekad volim usisati kuću i nešto pospremiti nego se baviti tom aktivnošću što ću, tak sam "wired". i baš sad kad bi ja htjela, muče me neke nesretne vene...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ima negdje topic od Nene-Jabuke na ovu temu. Sjećam ga se s guštom već godinama

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Danas bila na kontroli i ginekolog me utješio, kaže da nisu jako strašne vene, da je on vidio i puno gore Preporučio mi što više odmarati i držati noge na povišenom i stavljati hladne obloge na vene!
    manal, i mene baš zanima kad ćemo roditi!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •