-
Grčevi u nogama
Pocelo je nocas i prestrasno je bolno, grce mi se obje noge u listovima. Ujutro me tako jaki grc ulovio da sam doslovno vikala jer ga nikako nisam mogla opustit, jos uvijek me boli misic. Znam da to moze znaciti nedostatak nekog vitamina al ne mogu se sjetit kojeg.
Kako da to sprijecim ili barem ublazim?
(jao jedva cekam da rodim...
)
-
I mene je to strašno mučilo, gin mi je rekla da može biti nedostatak magnezija, i preporučila Donat Mg, s tim da ga prije pijenja dobro promješam žlicom da što više izađu oni mjehurići, i stvarno je pomagalo. I kod grčeva i kod nekih drugih problema 

Ti grčevi su mi bili grozni, s obzirom da sam imala trudnoću bez mučnina i povraćanja i bilo kakvih tegoba, ovo mi je baš bio pakao, grozna bol 
Eto, probaj s magnezijem, ne može ti naškoditi, a nadam se da će ti pomoći.
Sretno
-
Hvala ti na savjetu! Ma pijem ja sumeci magnezij vec dosta dugo zbog BH kontrakcija a Donat mi je najbolji prijatelj u svakoj trudnoci jer mi jedino on smiruje zgaravicu tako da... Idem u utorak na pregled da cu pitat dal smijem povecat unos magnezija.
Moja sveki ima stalno grceve u nogama i znam da mi je rekla da pije sos od paradajza za to. Al to je meni fuuuuj!
-
Provaj i sa vjezbama istezanja,pogotovo pred spavanje! Ful kruzi stopalima,pa ono istezi stopalo naprijed-nazad,pa pod tus a naglo hladnu pa toplu vodu... Mene je samo jednu noc uhvatio u listu i to nedavno,probudila me bol...uf,bas je bilo gadno! i jos sam 2dn osjecala lagano da boli misic....
-
Ne znam da li znaš da grč najlakše prođe ako prstima pritisneš u tvrdu plohu (dno kreveta npr.) tako da stopalo dođe u ovaj položaj
http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...w=1024&bih=578
Prste što više gurati prema koljenu, a list se time rasteže. Osjet boli je trenutno smanjen.
-
mene je to mucilo pred kraj i obicno pred jutro...mm je odmah uskako i masirao nogu, a ja sam zvijezde prebrojavala od bolova...
-
Mene muče ceo život grčevi, ali sam tek u trudnoći zbog ranih kontrakcija (u 12tt) saznala da čaj od lista maline pomaže za opuštanje mišića. Iako sam nailazila na komentare da ga ne treba piti pre osmog meseca, jer ubrzava porođaj, po savetu travara sam ga ipak konzumirala. Objasnili su mi da ne dovodi on do porođaja, već omekšava grlić i jača mišiće materice, tako da kada dođe vreme za porođaj sve ide mnogo lakše i brže. Sad sam u 35tt i nemam nikakve grčeve (osim kada zaboravim nekoliko dana popiti čaj). I nije potrebno nalivati se njime, nego popiti jednu šolju u toku dana). Inače, probala sam i sa magnezijumom i nije mi pomogao.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma