Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: POLIP U TRUDNOĆI

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno POLIP U TRUDNOĆI

Moja sestra (31 g.) je u 7. tj. trudnoće (prva joj je) i tijekom vaginalnog pregleda ustanovljen joj je polip na vratu maternice koji je, prema riječima ginekologa, dosta labav.
    Ginekolog je rekao da se tijekom trudnoće polipi ne odstranjuju.
    Obavit će uskoro i UZV.
    Ima li netko s takvim iskustvom?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam trenutno u 21. tj. i polip mi je otkriven negdje oko 10. tj isto na vratu maternice. Meni je doktor rekao da je veličine rižinog zrna. Na svakom ga pregledu kontrolira i ne raste više. U početku, dakle do 10. tj. sam imala lagana krvarenja kao neki spotting koji je izazvao upravo polip.
    Za sada mi on "miruje" i nadam se da će to tako ostati do kraja.
    Meni je isto doktor rekao da se ne diraju polipi u trudnoći, jer da nisu štetni za plod i ako ne rastu u nezgodnom smjeru da ih je bolja opcija ostaviti i prilikom poroda riješiti.
    Umiri sestru, nije to ništa strašno i dosta je česta pojava. Bilo je već o tome friških napisa, mislim u pdf Problemi u trudnoći, pa pogledaj malo.
    Moja iskustva uglavnom s polipom nisu strašna (kuc-kuc) i držim fige da i sestri bude tako.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ups, krivo sam ti rekla... Pisali smo o tome prije mjesec i pol na ovom pdf-u.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni je isto na početku trudnoće (oko 6.tj) otkriven polip i doktor mi je rekao da je to jako česta pojava i da nije opasno, da oni sami otpadnu u prvom tromjesečju. upozorio me da bi polip mogao prokrvariti prilikom spolnog odnosa ili pri tvrdoj stolici. nikad nije prokrvario, otpao je kako je i sam doktor rekao. evo me u 23.tjednu i sve je ok! reci sestri da ne brine! pozdrav!

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala vam na ovim riječima!

martina007

Početno

Evo da se i ja javim. Našli smo polip veličine zrna graška u ušću maternice u 13om tjednu jer sam tada prokrvarila jer mi je vaginaleta pukla i ogrebala me. Osim toga nikakvih krvarenja nisam imala, i još nemam. Sad sam u 16om tjednu, polip ne raste, ne krvarim, nikakve promjene ne uočavam. Ginekologica je rekla da ga nećemo dirati, a da sam može il nestati il povećati se il ništa (sve je opcija). Jedino što mi se tu ne sviđa je što mi nije napravila odmah bris da vidi jel ima bakterija, nego ćemo to napraviti tek za 2 mjeseca (nje nema ovaj mjesec). Ja idem ovaj tjedan privatno napravit briseve.
    Drago mi je nakon čitanja foruma da ima drugih s tim iskustvom i da sve bude ok
    Zbunjuje me jedino što neki (u manjini) doktori to žele micati odmah, a drugi govore da se ne smije dirati... pa ti budi pametan

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno utjesile ste me

ja sam u 7 tjednu trudnoce,ginekolog mi je otkrio polip velicine zrna kokuruza,ali to nije nistastrasno i ne utjece na razvijanje ploda,moze izazvat krvarenje ako se iritira npr,prilikom spolnog odnosa.nece da odstranjuje sad jer moze bit trudnicki polip koji se povuce kad se formira posteljica tj.do 12 tjedna trudnoce.ne preporucuju otklanjanje polipa u trudnoci jer bi moglo da dođe do jakog krvarenja a u naj gorem slucaju do pobacaja...iako znam to sve jako se bojim za bebicu kao i svaka mama.sad mi je puno lakse jer sam mislila dasam ja jedina s tim problemom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •