Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 234

Tema: vodene kozice

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

može li osoba koja ih je preboljela prenjeti nekome ??????

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne može!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    može li osoba koja ih je preboljela prenjeti nekome ??????
    Može ako je od kontakta sa zaraženim prošlo manje od 10 minuta.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Ne može!
    hmmm.....pa ne znam, ali MM je kozice dobio sa 25 godina, od svoje mame koja radi u osnovnoj školi s klincima /ona ih je davno prebolila/, a u to vrijeme je u njenom razredu bilo nekoliko slučajeva...
    MM je zbog toga morao pauzirati godinu na faksu, jer ga je zadesilo baš za vrijeme ispitnih rokova. nije bilo jako strašno /iako zna biti kod odraslih/, ali je trajalo skoro 3 tjedna i nakon toga mu je imunitet bio srozan..

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    Ne može!
    hmmm.....pa ne znam, ali MM je kozice dobio sa 25 godina, od svoje mame koja radi u osnovnoj školi s klincima /ona ih je davno prebolila/, a u to vrijeme je u njenom razredu bilo nekoliko slučajeva...
    MM je zbog toga morao pauzirati godinu na faksu, jer ga je zadesilo baš za vrijeme ispitnih rokova. nije bilo jako strašno /iako zna biti kod odraslih/, ali je trajalo skoro 3 tjedna i nakon toga mu je imunitet bio srozan..
    :shock:

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Anek, ne mora značit da ih je dobio od mame.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Arijana, hvala ti na odgovoru
    off topic, ti si medicinske struke?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nema na čemu!
    Ne, nisam medicinske struke!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sorry, nisam izdržala, morala sam te pitati, jer sam baš imala taj dojam (vidjela sam te u bijeloj kuti ). U svakom slučaju, dobro poznaješ tematiku

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekoc davno je netko na ovom forumu bio napisao neki narodni recept protiv kozica, kupku od zobenih, jecmenih ili sl pahuljica, umjesto hipermangana i tekucih pudera i cuda koja se vise ne preporucuju.
    zasto se puder i hipermangan vise ne preporucuju?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mislim da puder zatvara kozice,a za hipermangan mi je prvi glas

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nas su splašili za hipermangan, rekla nam je sestra kod pedijatrice da su vidjeli djecu sa opekotinama od hipermangana :shock: i da ga oni uopće ne preporučuju, osim po ljetu. Ali dali su nam tekući puder, koji pak nitko drugi ne preporučuje, pa nismo koristili ni jedno ni drugo. Ali kako su se Lei kozice na stopalima sporije sušile, onda smo joj samo noge prali u hipermanganu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko dugo se preporucuje da dijete ne ide u vrtic?
    N. su koze izbile u petak, vec jucer je bila puuuno bolje, nove vise ne izlaze, stare se suse, puno ih nije niti doslo do faze vodenog pristica, skoro pa se uopce ne coha...
    mislila sam ju ostaviti doma ovaj cijeli tjedan, ne znam da li je potrebno i slijedeci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li se netko od vas odrasli cijepio protiv kozica?

ja razmišljam o tome, pa me zanimaju iskustva i stavovi?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    koliko dugo se preporucuje da dijete ne ide u vrtic?
    N. su koze izbile u petak, vec jucer je bila puuuno bolje, nove vise ne izlaze, stare se suse, puno ih nije niti doslo do faze vodenog pristica, skoro pa se uopce ne coha...
    mislila sam ju ostaviti doma ovaj cijeli tjedan, ne znam da li je potrebno i slijedeci
    Kozice jako ruše imunitet, a uz ovo vrijeme viroza i gripe lako će nešto pokupiti. Ostavi je koliko možeš (znam, maškare su...). Ako nije imala temperaturu vjerojatno je imala neki slabiji oblik, ali ako kašlje, neka svakako bude još doma. Taj kašalj od kozica je prilično gadan (moj Daniel ga je imao, a i jedna kolegica kao odrasla, dugo je imala problema). U biti ja sam shvatila da kozice izbiju po dišim putevima. Daj si zamisli :shock:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Taj kašalj od kozica je prilično gadan (moj Daniel ga je imao, a i jedna kolegica kao odrasla, dugo je imala problema). U biti ja sam shvatila da kozice izbiju po dišim putevima. Daj si zamisli :shock:
    to nisam znala. moj david kaslje vec duze vrijeme, s povremenim prekidima. ruzan kasalj, suh, ne moze iskasljati. dobio je vozice na bozic.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    dobio je vozice na bozic.
    vozice = vodene kozice. da malo skratim...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sarasabina prvotno napisa
    da li se netko od vas odrasli cijepio protiv kozica?

ja razmišljam o tome, pa me zanimaju iskustva i stavovi?
    ja ćuse sigurno ići cijepiti. samo koliko sam kilava prije ću ih pokupit nego se odem cijepit :/

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ira je imala kozice sa 12 mjeseci, bez obzira što sam je dojila i to u jako teškom obliku. Izbjegli smo bolnicu za dlaku. Prvo je dobio Eci, onda ona, onda MM u razmaku od točno 3 tjedna. MM-u je bilo koma, nije 3 noči spavao i imao temp 40 koju nismo mogli ničim spustiti. Srečom nije bilo komplikacija. Odrasli koji niste imali - cjepite se !!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

emily i moja L je dobila kozice i to u cetvrtak. Imala je dan i pol temperaturu 37,5 i dosta kozica. Sad joj je vec vise od pola suho. Nama je pedijatrica rekla da dodemo za 10 dana, sto bi bilo u ponedjeljak. Vidjet cu sta ce nam reci.
    A ima jos jedna kvaka, ja nisam prebolila kozice.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mamazika meni su izbile na plućima :shock:

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da taj kasalj od kozica moze da bude jako zeznut. Moja Tesa je upravo prelezala kozice (dobila ih cini mi se 26. januara) i izlazile su oko sedam dana. Imala je samo jednu u obliku vodenog prista a sve ostale su bile blaze. Medjutim nakon tih sedam dana poceo je jako da joj curi nosic i da kaslje kao pusac sa stazom od 30 godina.
    Isli smo na inhalaciju skoro 20 dana i evo u nedelju samo bili na kontroli i zdrava je.S tim sto je pedijatrica rekla da je jos uvek cuvam od guzve i dece zbog virusa, jer one jako ruse imuni sistem i moze cas posla nesto zakaciti.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, jučer "okozile" i Anja i Rahela. Točno na 2 tjedna od Aleksandra. Dobro da su one sad skupa, pa da nam to ne traje sve skupa 6 tjedana.

Amalthea, ništ od posla

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja Ninu uopce nisam vodila pedijatrici (mama me stalno tlaci zbog toga ), odvest cu je eventualno kad joj skroz prodje, stajaznam, mozda 10-ak dana nakon sto su izbile, da ju pogleda, i napise ispricnicu za vrtic

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Emily - ne znam kako je kod vas ali kod nas u Beogradu i mislim svuda u Srbiji, svako dete koje dobije kozice tj. bilo koju zaraznu bolest mora biti prijavljeno kao slucaj (kako ovo grozno zvuci, moje dete nije slucaj :shock: ali ipak se tako kaze) Institutu ili zavodu za infektologiju. To je u obavezi da uradi pedijatar, dajuci pune podatke o detetu - ime, prezime, godinu rodjenja i ne znam sta jos.
    Mozda da pozoves pedicu pa joj samo prijavis da N. ima kozice?Kod nas znaju da zezaju posle za te potvrde iz vrtica (ovo nije iz mog iskustva, moja je bebea mala, ali znam da se to desava).
    Nini da joj sto pre prodju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad ste me zabrinule s tim kasljem. I Lara je pocela kasljati.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama je pedijatrica i rekla da ne trebamo dolaziti osim ako mi imamo potrebu, ali mi imamo doma baku koja je bila pedijatrijska medicinska sestra. Mislim, pedijatrima baš nije neki rajc da im siješ kozice po čekaoni, moraju te odmah izolirati pa ako imaju još nekog sa recimo streptokokom, to je prilični cirkus. A ako je dovedeš u fazi kad padaju zadnje kraste sve će biti jasno, iz aviona se vidi da su to bile koze.Ne da je teško detektirati kozice i u početnoj fazi, ali teoretski se mogu zamijeniti s impetigom - moj Luka je imao impetigo koji je jako ličio na kozice, i da ih nije imao prije ja bi se pitala...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedno pitanje? mKoliko vam dugo djeca nisu išla u školu/vrtić?

Meni je ped. za Aleksandra dala ispričnicu za 2 tjedna (unaprijed), što je prošlo u utorak. Međutim, on ima još jaaako puno krastica po tijelu, pa zbog toga, a i zbog oslabljenog imuniteta, ja njega ni ovaj tjedan nisam slala u vrtić. Razmišlajm čak za subotnje maškare.

Anja ima kozice od utorka navečer i ja sam javila njenoj učiteljici da je neće biti najmanje 2 tjedna. Ona se jako začudila da tako dugo traje.

Kakva je u stvari preporuka? Znam da nisu zarazni kad počnu kraste, ali to ustvari nema veze, po tome bi mogla cijelo vrijeme ići u školu, jer je i onako bila najviše zarazna u pon. i uto. kad JE BILA u školi.

Mislim da ovo ostajanje doma ima veze s temp. i općim lošim stanjem, a to traje duže.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Marinu je izgleda izbilo par kozica. Nisam još 100% sigurna, vidjet ćemo ujutro.
    Ono što me brine je to što na jeziku, duboko, na korijenu ima dva plika. Ako su kozice, ima li opasnosti da mu ometaju disanje i gutanje?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A koliko mislite da traje taj pad imuniteta nakon kozica? Tj. koliko bi se trebali čuvati? Nama je sveznajuća sestra kod naše pedijatrice rekla 'najmanje mjesec dana' pa si ja sad mislim jel' to mjesec dana od izbijanja ili od završetka. Naime, odgodila sam sve Leine kontrole i vježbe, pa ne znam za kad da ih dogovaram.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I meni je nasa pedica rekal da pad imuniteta bude jos najmanje mesec dana nakon sto sve prodje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

d.je krenuo u vrtic cca 3 tjedna nakon izbijanja prve kozice, ali otad je bio u vrticu svega 4-5 dana, sad je opet doma, dobili smo ispricnicu do 3.3. (kozice je dobio na bozic). kasalj se polako smiruje.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mogu li ja samo uletit s pitanjem - zašto dobivate ispričnice za vrtić :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je zapravo potvrda da je sad zdrav.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu li ja samo uletit s pitanjem - zašto dobivate ispričnice za vrtić :?
    Kao potvrdu da mu pedijatrica dozvoljava ići ponovno u vrtić, a u vrtiću nam onda skinu neki postotak za plaćanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama niko nista ne skida s placanja :?
    ako ne ide niti jedan dan u mjesecu, placamo samo troskove (160 kn), ako ide makar 1 dan, onda punu cijenu - 400kn

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, mi smo u privatnom vrtiću i ako je dijete prisutno 5 ili manje radnih dana u mjesecu (bez obzira na razlog izbivanja), onda se plaća pola mjesečne cijene.
    Za sve ostalo-puna cijena.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mamma Juanita, kada treba početi mazati s lavandom? odmah ili kad izbiju oni mjehurići? koliko često?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Drage cure, užasno se bojim tih kozetina jer ih nisam preboljela. Prije druge trudnoće sam se namjeravala cijepiti, ali sam neplanirano ostala trudna.
    Prije trudnoće sam se informirala i rečeno mi je da se cijepiti može i za vrijeme dojenja i sad ozbiljno razmlišljam o tome jer si ne mogu zamisliti da dobijem kozice i onda se nešto zakomplicira pa moram u bolnicu i ostaviti svoju dječicu doma.
    Ima li koja da se cijepila?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamaja, možeš slobodno mazati odmah, manje će svrbiti i dezinficirat.
    Mazala sam cca 3-4 puta na dan, odokativno ili kad bi primijetila da joj smeta i da je nemirna.
    Umjesto lavande se može koristiti i ulje čajavca.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imam jedno i drugo. Šta je bolje?
    Jesu dobra ona ulja iz Dm-a?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobra su oba dva ako su čista eterična ulja.
    Ja sam koristila lavandu, nekako mi više paše miris, a i inače djeluje smirujuće.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A kako ću znati da li je čisto ulje? Na bočici ne piše da ima nekih dodataka.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Prije trudnoće sam se informirala i rečeno mi je da se cijepiti može i za vrijeme dojenja i sad ozbiljno razmlišljam o tome jer si ne mogu zamisliti da dobijem kozice i onda se nešto zakomplicira pa moram u bolnicu i ostaviti svoju dječicu doma.
    Spooky, ja sam u istoj nedoumici, mene je strah i za mene, ali me još više strah za N. koji ima samo 3 mjeseca. Dr. Richter mi je isto rekao da se može cijepiti dok se doji, ali što ja znam, nekako me strah jer je to živo cijepivo, a isto mogu obolit u blažem obliku, a ne znam da li je onda i on zaštičen preko mog mlijeka (u slučaju da se cijepim).
    Evo baš sam maloprije zvala svoju doktoricu i javila mi se njena m.sestra i pitala sam mogu li po uputnicu za testiranje na antitjela protiv varičela. Neki dan mi je m. sestra na pedijatriji rekla da možda i imam antitjela iako ih nisam preboljela kao dijete, ali ako sam bila u doticaju s oboljelima (a jesam, obje moje sestre su imale varičele) da sam mogla stvoriti antitjela bez simptoma bolesti :? , navodno ih ni ona nije imala, a kad se testirala pokazalo se da ima antitjela.

Ma na sto sam muka, sutra su maškare za djecu, a ja moju vjerovatno neću slati jer me strah da ih ne pokupi, osjećam se grozno tako mi je žao

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Miha je danas prvi dan iza kozica bio u vrtiću (nakon dva tjedna). Večeras sam vidjela da je i Matiji počelo izbijati i išla provjeriti na forum ima li tko da mu je beba ovako mala (nepunih 9 mjeseci) prebolio kozice. I sad sam se splašila. :shock: Miha je imao vrlo blagi oblik. Nije imao temperaturu, nije ih bilo previše i izbijale su svega par dana. Još ima pokuju krasticu na odlasku. Matiji sam za sada našla jedan veći vodeni mjehurić na leđima pod rubom pelene i par sitnijih po prsima, vratu i jedan u kosi. Ja sam to preboljela u prvom osnovne bez teškoća. Mislila sam da će možda Matija biti zaštićen zbog dojenja, ali eto nije. Kod pedijatra smo za Mihu dobili tekući puder i hipermangan. Time je moja mama mazala i mene i brata kad smo bili pjegavi. Sad sam namazala i Matiju. Problem je što se on jako migolji i teško ga je mljackati. Baš zbog toga mislim da mi nije najpametnije mazati ga s eteričnim uljima (a čajevac je najbolji mogući prirodni antiseptik - nema toga kaj ostane živo kraj njega, samo ne smije na velike površine jer užasno isušuje kožu) da ne bi dospjela u usta ili oči. Ima li tko kakvo bolje iskustvo s malim bebačima osim onog teškog oblika koji me splašio?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Goga, moja je curica imala 3 mjeseca i 3 tjedna kad je dobila vodene kozice od starijeg brata. imala je svega nekoliko piknjica po tijelu i 1 na celu, nije imala temperaturu, nije njurgala. tu jedinu gigant-kozicu na celu smo 2 dana premazivali s tekucim puderom, druge nismo dirali. kupali smo je u obicnoj vodi. sve u svemu, rijesili smo ih se bez ijednog problema, doista.

nadam se da ce i vama proci tako, sretno!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ovaj moj frkljo nema temperaturu, živahan je, ali se osuo pošteno, više nego Miha, ali su uglavnom malecke. Još je u fazi trupa i vlasišta, ali vidim da kreće i na ruke i noge. Na licu je za sada samo jedna na vanjskom kutu lijevog oka. Grdo je kaj mu se par napravilo u samom pazuhu. To bi ga moglo smetati. A joj, valjda ne bu grdo. S Mihom je bilo kao da mu nije ništa, mogao bi u vrtić ići samo da nije bio piknjav .

mala_plavva

Početno

vanja je kozicav
    ima ih hrpu po cijelom tijelu, malo me frka jer ima jednu u ustima. inace je skroz ok, temperatura oko 38 i to ne stalno nego na mahove.

puder mu stavljam na one koje jako svrbe (savjet doktorice) da se ne rascoha. sad sam citala na plivinom sajtu zilijun komplikacija

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ovaj vikend smo imali bliski susret (jako bliski) sa sestrinom curicom kojoj se u ponedjeljak pojavila prva piknjica (danas ih je vec puuuuuno).
    ocekujem ih i na matiji.
    jutros se probudio kasljajuci, nikakav je, samo spava, a kad ne spava cendra i moram ga nositi. temper. nema. nema jos ni piknjica.
    nadam se da se samo prehladio.
    dojim ga i nadam se da ce ga to spasiti.
    uhhhhhhhh....

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dizem ovo jer mi je L. jucer okozila.
    popodne smo vidjeli crvene kao-pristice po licu al smo mislili da su je spikali komarci.
    kad se isla skidat za tusiranje- skuzili smo da tih 'pristica' ima nesto i po tijelu i da bi to trebala bit fakat invazija komaraca da ju tak spikaju.

onda smo skuzili na trtici jedan vodeni 'pristic' pa sam zvala mamu, ona mi rekla da pogledam u kosu jer se tam hoce odmah javit pa sam nasla u kosi jos jednog.

bili u zaraznoj, tam su potvrdili koze- rekli nam da ako joj jos danas izbije jako mozemo nasoj doktorici po neki lijek koji ce sprijeciti da jos jace izbiju. kupanje u hipermaganu po potrebi.

ona sad jos spava, al sistemom suljanja po polumracnoj sobi nisam zakljucila da se bas sva osula.
    temperaturu jucer nije imala, pusomjerom mi se ne cini ni da sad ima.

e sad ja vas pitam.
    do kad njoj to moze izbijat?
    mislim- koliko vremena prodje od izbijanja prve koze do izbijanja zadnje?
    dal uopce postoji neko odredjeno vrijeme za to ili je moguce da izbijaju danima?

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •