Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 234

Tema: vodene kozice

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MOjima je izbijalo nekih 5-7 dana, ali temperatura je kod starijeg bila 3-4 dana a kod mlađeg (koji je imao više koza) 2 dana i to niža. Nemoj se ništa živcirati, pazi da ne grebe, i tješi se time sto stare babe vele da je bolje kad izbiju kozice, jer inače bolest ostane "unutra". Koliko to ima veze ne znam, ali možda tvojoj curi brže završi izbijanje kad je tako brzo krenulo.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

u ponedjeljak 1.plik, u petak zadnij. dakle 5 dana izbijanja.
    temperatura od utorka do petka 39 - 39,7.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja se isto pridružujem Ines jer me zanima isto što i nju, naime Nana je dobila vodene kozice - recimo da su počele izbijati sinoć i isto smo mislili da su je popikali komarci. No pitanje je sad, ako znate, prije nego idemo kod pedijatrice, ja sam naime u 39. tjednu trudnoće, mogu roditi sutra ili za tjedan ili za 10 dana, pa me zanima, kad kozice prestaju biti zarazne, tj. kad će se Nana moći približiti braci ako ovaj malo "požuri". Jesu li zarazne sve do kraja, dok ne nestanu svi tragovi, ili dok ne nestanu vodeni plikovi kao takvi?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Neko kaže dok se mjehurići ne sasuše i pretvore u kraste, a netko kaže dok sve ne nestane.
    Ali, ako si ti preboljela kozice i imaš namjeru dojit, mislim da se ne bi trebala previše zabrinjavat.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    inkubacija ti traje od 10 dana do tri tjedna,a inače kažu da bebe znaju imati blagi oblik.osoba sa kozicama može zarazit drugu u razdoblju od dva dana prije osipa i 6 dana nakon prvih mjehurića.Naravno prenosi se kapljičnim putem ili kontaktom .

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

preboljela i imam namjeru dojiti
    znači, još 5 dana moguće zaraze za okolinu. a dobro, toliko će nas vjerojatno držati u rodilištu (tj. u slučaju da rodim sutra a nadam se da neću.

Hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo moj Karlo pokupio kozice nakon dva dana u jaslicama. Sav se jadničak osuo, nema temperature, dobro se osjeća. Osim što već dvije noći uopće nismo spavali od svraba. Kupamo ga u hipermanganu, mažemo sa tekućim puderom. Kak još mu pomoći?

A bebica će sad šest mjeseci, kolike su šanse da ih dobije? Baš sad kad za koji dan krećemo sa dohranom.

Kak se uvijek nešto zakomplicira,a u nedjelju imamo krstitke.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svakako pričekajte s dohranom, naročito ako si mislila davati voćne kašice - kozice često izbiju u ustima, i treba izbjegavati kiseline u voću jer ih peče.
    Protiv svrbeža se može davati antihistaminik (starijem, bebi mislim da ne) ali posavjetuj se s pedijatrom koji je najbolji za to (mi smo koristili dimidril, ali njega više nema).

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bolje kad izbiju kozice, jer inače bolest ostane "unutra".
    Upravo iz tog razloga je bolje ne potiskivati izbijanje nikakvim lijekom, jer osip je samo vid detoksikacije, tj. rješavanja virusa, a to baš nije dobro sprečavati.
    Samo ih mackajte, po mom mišljenju lavandino ulje je za to zakon jer je neotrovno, umirujuće za svrab i dezinficirajuće.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sunčica -> tako da mu date neki antihistaminik, mi smo davali Fenistil, ali se obavezno posavjetuj sa pedijatrom. Nama naša pedijatrica zapravo uopće nije preporučila taj Fenistil, nego drugi doktor.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Antihistaminici ne sprečavaju izbijanje plikova, nego samo smanjuju svrbež. Nekadašnji savjeti da se dijete ne tušira i ne kupa kako bi izbilo manje plikova su totalno bez veze (izbilo ih je isto ali im je duže trebalo), i navodno se izbijanje može ubrzati (da se skrati broj dana koliko izbijaju) tuširanjem i kupanjem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Viš a nama su svi rekli da ne kupamo :/ . Meni je to isto bilo čudno.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa da nam je barem pedijatrica odmah rekla da može uzimat nešto protiv svraba, a ne da se dijete pati.

A ni MM nije prebolio. Tog me isto strah.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Imamo i mi kozice!
    Sad su zvali iz vrtića da dođemo po F jer su mu izbile kozice!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kozice vladaju! Evo Karlo još skida kraste a dobili MM i bebica. Baš sam ljuta.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Dakle, kozice su napale bebicu strašno. Evo plikovi jedan na drugom. :shock: Najviše na glavi i od pupka do guze. Cijela pišica i guza su u prištićima. Ne znam dal da mažem s kremom guzu ili ne jer se inače odmah zacrveni?? Grozno. A tako je mala.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koliko obično bude kozica na djetetu? Mislim, flekica sa mjehurićima?
    Franu su prije deset dana dijagnosticirane vodene kozice ali je prva tri dana bio apsolutno bez osipa i temperature i imaoje samo jednu flekicu sa mjehurićem.. na osnovu čega je dijagnoza i napravljena.
    Četvrti dan je zakurio i dobio osip koji se nakon tri dana povukao i ostale su samo tri flekice sa mjehurićem.
    Nije više imao temperaturu i cijelo je vrijeme bio super raspoložen!
    Ja se bojim da to ipak nisu bile kozice..
    Kakva su vaša iskustva?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Navodno kozice mogu proći sa samo jednom ili do petsto. Na žalost, bebica ih je imala strašno puno, Karlo nešto manje. Sad su mu otpale kraste i ostale dosta tamne flekice, pa zna li netko dali bi ih bilo dobro nečim mazati da nestanu prije? Ubrzo ćemo na more pa ne znam možemo li takvi na sunce.? :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Evo recepta od Ancice
    Recept koji sam nasla na netu za domacu kupku (umjesto Aveeno-a ako ga nemas ili hoces jeftinije proci) je slijedeci:

Jedna salica zobenih pahuljica, usitnjenih mikserom na sitno, sitno, tako da, kada se tako usitnjene umijesaju u salicu tople vode naprave finu kasu. I onda se to stavi u kadu kad se pusta voda a klince potakne da to dobro izmijesaju (da ne sjedne na dno nego da bude dobro razmuckano).
    Postano: sri sij 26, 2005 9:36 am

Zaboravila sam reci da smo mi koristili tu kupku i mislim da je pomagalo.

Jedino, bitno je da voda ne bude pretopla jer ako je pretopla onda se krv jos vise vuce van u kozice i jos jace svrbi ili boli (ovo je neovisno o zobenim pahuljicama)
    osim ovog mogu se zobene pahuljice i staviti u najlonku, 2 šalice, zavezati najlonku i staviti ispod pipe te i provući malo kroz vodu (voda ne smije biti pretopla), kupati 15-20 minuta
    nemam iskustva ali surfam po netu jer nam je cijela vrtićka grupa u kozicama pa iščekujem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Drage moje rodice, podižem ovu prastaru temu jer i L. od danas ima varičele. Za sada je sve OK, ima ih ukupno 20-ak po cijelom tijelu, temperature nema.
    Ali imam jednu nedoumicu :? . Na 3 različita mjesta obili smo 3 savjeta:
    1. mazati ih tekućim puderom s anestezinom
    2. mazati ih otopinom od hipermangana
    3. 2 puta dnevno kupati je u mlakoj kupki sa prahom hipermangan.
    Što ste vi radili od svega navedenog. Molim savjet.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

-mazala ih Uriage kremom- Pruriced gel- smanjuje svrbež jako učinkovito, tek lagano suši , ne koristiti puder jer ih zasuši i nemogu zacijelit kako treba pa su podložnije infekciji, gnojenju
    -tri najkritičnija dana napravili kratku 5-10min kupku sa hipermanganom, voda bi trebala biti roskasta
    - imao jednu noć 39, a dva dana 38 temp, nisam davala ništa, dosta tekućine
    - dva najkritičnija dana izbijanja dala mu žličicu claritine-a da mu smiri svrbež

Ide treći tjedan i po tijelu su se kraste osušile i otpale- ima ih oko 50, vlasište još puno, jedna krastica u pelenskoj regiji se zacrvenila i zagnojila pa je mažemo betrionom.
    Nije dirnuo nijednu, ko da uopće nije bio bolestan..osim kad je kurio...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo nas ponovo.
    Situacija je, blago rečeno, kritična.
    Ima ih na stotine, samo na licu i čelu sam ih jutro izbrojila 90, a od toga sigurno 10-ak baš velikih. U očima, ušima, kokici, ma svugdje.
    O hipermanganu sam u zadnjih par dana čula svašta, ali svejedno je kupam u njemu jer mi se ipak čini bolje rješenje od pudera.
    L. kaže da je strašno svrbi, ali se suzdržava. Disciplinirana je, ma super je. Nemam riječi. Sreća moja mala (velika)
    Čitam sada topic o ožiljcima od vodenih kozica, i mislim šta će tek njoj biti na licu nakon ovih 90 komada. Strašno.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajoj Lori, baš mi je žao što ti je curica skupila toliku farmu kozetina

Mi, za sada prolazimo oooodlično...
    Leona se okozila u subotu navečer...
    Sad kad vrtim film unatrag, sjetim se da je u petak bila neeeeeeeemoguća, plačljiva i histerična, možda je imala i temperaturu ali je ja nisam registrirala misleći da je zajapurena od tantruma, a to je dijete vjerojatno imalo tempricu i zlovolju kao uvertiru u pastirsku karijeru

Uglavnom, primjetili smo u subotu ujutro jedan prištić na vratu i ni u peti nam nije bilo da su to kozice, pa smo još popodne imali goste, frendove s jednogodišnjim djetetom, joooooooooj, yebem mu sve po spisku, tak mi je bed ak bu mali skupio koze, a bude najvjerojatnije jer su najzarazniji baš na dan izbijanja

Al, nekak se nadam da će se malički nekim čudom izvuć ili ako ih ipak pobere, da će biti tako blage kao kod Leone...

Uglavnom, tek u subotu navečer kad smo Leonček stavljali spavat smo skužili 30-ak kozica, uglavnom po trupu, drugi dan ih je bilo 70-ak, treći dan je možda izbila još koja i to je to...daklem, brojčano nije niš strašno, uglavnom su malene, osim par većih komada na leđima, od nezgodnih mjesta ima jednu blizu čmara i nekoliko na pišici, al na sreću nema po tabanima, kapcima, u ušima i dr. nezgodnim mjestima ko njena sirota frendica iz vrtića koja se okozila isti dan...
    E, da...već 5-og dana su se počele sušiti one koje su prve izbile...

Dijete mi je lijepo disciplinirano, mažem je pruriced gelom jer i naša dokica kaže da je ona pudrasta emulzija lošije rješenje, a kupala sam je prvih dana u vodi s mrrrvicom hipermangana, tek tolko da zarozi vodu.

Ima još jedna dobra i jednostavna fora protiv svrbeža, to mi je rekla mama od ove sirote Leonine frendice iz vrtića, a njoj njena doktorica "alternativka": rotkvica se prereže i kad pređeš s njom preko kozice, taj njen sok fakat smiruje iritaciju, isprobala ja i na nekim svojim svrabljivim mjestima, fakat radi :D
    Na sreću, Leonu je svrbilo najjače 2 i 3. dan, pa sve manje i manje, a sad (7. dan) gotovo se uopće ne čoha :D

Eto, mi ćemo izgleda proć kroz kozice relativno lako i bezbolno, tak da bu mi ostala skoro puna doza Pruriceda...kome se od vas idućem dijete baci u farmski uzgoj koza, nek mi se javi da vam dam gel, jer bi bilo šteta da propadne, stvarno je dobar

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i Leonči je pala znači jedino mi nikako a svi oko nas su već imali

bravo Leonica za nečohanje

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mi smo se "okozili"! Najprije mali braco (8 mjeseci) dan-dva prije Uskrsa, kojemu je sve skupa (od izbijanja do krastica) trajalo 10 dana, a zatim sestrica (3,5 godina), kojoj su se prvi simptomi javili već u nedjelju (a bili na krstitkama, jooj , nadam se da bebačica neće dobiti "koze" na dar od rođakinje!). U cijeloj priči je zanimljivo da je P. dobio prije svoje seke, koja ide u vrtić i gdje ima dosta oboljelih. Inače, dojim P. i on je "koze" mirno prebolio, ali K. ima povišenu temperaturu (39,5) i pati zbog jakog svrbeža.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mi smo bili u kozama. Tjedan prije i poslije Uskrsa. Janko ih je podnio uper, bilo ih je stotinjak ali on se uopće nije dirao, kupala sam ga u hipermanganu i mazala tekućim puderom. Imao je temperaturu samo jedan dan 38. Za taj gel smo čuli kad je već bilo gotovo.
    Ali ono najgore kaj se dogodilo je to da sam ih nakon Janka dobila i ja!!!
    Trudna 24 tjedna! Ali sva sreća, ja sam prošla bez temperature i nekih većih teškoća (osim svrbeža), za bebu nema opasnosti u ovim tjednima i već ih imam pola manje. Čuvala sam se doma u krevetu da se ne preforsiram, ne zaradim temperaturu i da to sve skupa prođe dobro radi bebice.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ana.m, tebi i bebi !! Sve će biti ok! Moja je prijateljica, također trudnica, željela doći k nama sa svojom dječicom, ali na vrijeme smo odgodile naš susret!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo ja sam s teorije prešla na praksu
    od četvrtka mi je k u kozicama, zasada je dobro, definitivno nismo rekorderi u brojnosti, kupam ga jednom dnevno u kupki od zobenih pahuljica i mažemo ga homeolabovom kremom protiv herpesa, da pokucam skor pa se ne češka, ali ih siroče ima naujviše i najveće u podrućju pelena

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Eto i V je u kozicama. Sam kaj stvarno neznam od kud??? ne ide u vrtić, nismo se družili ni sa kim tko ih ima ili je bio u inkubaciji.

No čitajući vaše postove skroz sam se pogubila. Jedni koriste hipermangan (koji je i nama danas dao dr. na zamjeni. naše pedice nema), mama ju kaže lavanda, neki mažu s pruriced gelom, Irenask keže homeoptaska krema....
    Nisam pametna uopće kaj da radim.

Inače je ok volje, nema temperaturu. Ima za sad 10 po glavi i nešto po tijelu al vidim da su se povećale od jutros od kad je dobila. Nije još dirala po njima, tak da pretpostavljam da ju ne svrbi.

Da li su svi ovi "pripravci" ustvari protiv svraba ili???
    Uglavnom zašto se daje taj hipermangan, a zašto gel i ostalo?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Nolici stiglo stado na čuvanje. Noćas je kašljala ko pušač, a navečer sam skužila točkice (koje očekujem već neko vrijeme jer su u vrtiću desetkovani). Ovaj kašalj me baš iznenadio, nisam imala pojma da može biti povezan s kozama. Temp. vrlo vrlo blago povišena, vidjet ćemo kako će krenuti dalje.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kod nas nakon početne situacije, kada se činilo da i neće biti tako loše, lagano katastrofa.

V je puna kozica, al puna. Najgore je na glavi, licu, vratu i leđima. Od sinoć i visoka temperatura. Poprilično je cendrava, mišić mali još se i dobro drži s obzirom na situaciju. Izgubila je tek, a i loše pije.
    Danas sam još dobila od doktorice betrion mast za one najgore žuto-gnojne kozice (a ima ih podosta).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo da se i ja javim nakon dugo vremena.
    Situacija sa varičelama je dosta bolja. Naime, sve se polako (ali sigurno) suši, već smo se i okupali i oprali kosu. U vrtić još ne ide, jer je dr. savjetovala još barem 1 tjedan kući. Dakle ukupno 3 tjedna.

Ali, ono što me muči su crvene tj. roskaste točkice koje su ostale na licu na mjestima gdje su bile krastice. Krastice su otpale "prirodno", dakle nije ih ogulila, ali svejedno ostalo je to nešto. Molim savjete da li to s vremenom nestane, da li da s nečim mažem, ili....??? :?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi ih (još) nemamo, ali u jaslicama klinci svaki dan dobijaju....Patrik doduše mjesec dana nije išao u jaslice, pa smo mislili da je gotovo, ali u petak kad je bio, kaže teta da ih još ima...
    nego, zapravo, mene zanima ovo s nepreboljenima u odrasloj dobi.
    naime MM danas zvao imunološki zavod s pitanjem jel da se cijepi s obzirom da ih nije prebolio, a situacija je takva kakva je,
    i dobio informaciju sljedeću:
    - cjepiva u hrvatskoj NEMA
    - ako se cijepi, ipak ih i još i prije može dobiti, uslijed cijepljenja
    - to što nije imao manifestaciju kao mali - ne mora značiti da ih nije prebolio, tako da možda i ima stečeni imunitet
    - isto vrijedi i za djecu - mogu steći imunitet, a da nisu imala vidljivu manifestaciju
    u svakom slučaju, doktor tamo NE PREPORUČUJE cjepljenje, jer da je navodno bolje preboliti pa i u odrasloj dobi
    :? :? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i nas... A ja u ponedjeljak počinjem raditi nakon porodiljnog Ne znam je l bi se smijala ili bi plakala... Sada kada se njih dvoje zaredaju Morat ću još najmanje mjesec dana na bolovanje ...

Pitanje - je l mažete čim počnu izbijati ili samo kada se naprave mjehurići i ako svrbe?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s uriage pruriced odmah čim izbiju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s uriage pruriced odmah čim izbiju

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni su se od te kreme kozice zagnojile :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Na topicu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=39942 slijedi nastavak priče - što s ožiljcima.

Da li na ovom topicu itko ima iskustva sa Bephanten kremom za one crvene flekice koje ostaju poslije kozica?

Kod nas je bilo kozica ogroman broj, pa je tako i flekica. Smije li se na sunce, što su vama rekli?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Navodno bi se trebalo čuvati 2mj od sunca zbog flekova

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Navodno bi se trebalo čuvati 2mj od sunca zbog flekova
    A joj, pa kad bionda bili vani, kad kiša pada ?
    Janku flekice nestaju malo.pomalo same od sebe. Ne mažemo ničin, inače se baš ne voli mackati kremicama, tako da evo, odlaze. Ali ostale su mu 2-3 rupice, male su, ali :/ ...Bude to s godinama kaj nestalo ili će mu zauvijek ostati podsjetnik na koze?
    Moje su prošle kao rukom odnešene. Na licu sam ih imala dosta i nema ni traga ničemu, kao da ih nisam ni imala. Čak i ovo što je bilo po tjelu, a bilo ih je dosta, skoro se ništa ne vidi, možda još di koja točkica i to je to.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pridružujemo se u klub pastira. Noćas sam mu našla 4 vodena plikića. Jutros smo bili kod pedijatrice da potvrdi da se radi o kozicama jer uopće nema crvenila, odmah plikovi. Za sada ga ne svrbe jako, tek tu i tamo kaže da ga svrbuckaju. Opskrbili smo se zobenim pahuljicama i uriage pruriced gelom.
    Kad sam MM-a poslala u biljnu ljekarnu po lavandino ulje žena mu se počela smijati kad je rekao za što mu treba. Kaže da mogu izazvati samo kontraefekt kod kozica :/ Na kraju je kupio samo gel.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh, i da ne zaboravim, za tjedan dana idemo na more. Baš će nam biti veselo sa izbjegavanjem sunca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jos nisam pohvatala zakljucak: jel bolje kupati ili ne kupati dijete? Mi dobili preporuku za nekupanje jer ce se kao brze stvoriti krastice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo nekupanje - da se brže osuše
    a kad se sve pretvore u kraste, onda kupanje da brže otpadnu

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A za vrijeme nekupanja se samo briše mokrom gazom/vatom/nečim ili? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lut. hvala. Brunda, nama dr rekao da prebrisemo vlaznom pelenom vaginalno podrucje, guzu ili bilo koji drugi dio tijela za koji mislimo da postoji potreba da se "osvjezi".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo prali pišu i guzu, te lice i ruke normalno, a ostatak tijela nismo dirali

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo ne-kupali, po preporuci ped.

Dok je kozice imala moja srednja, morala sam su ipak svaki drugi dan oprati nad bideom - nekako mi je to bio higijenski minimum. Ostali dio tijela i lica nismo dirali.

Mladji je ko za inat po 5 puta dnevno kakao - svaki put sam ga lijepo oprala nad umivaonikom.

I sad kad su kozice prošle gledam, nema razlike u ožiljcima onog dijela koji sam prala i onoga koji nisam. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Zorka je kozicava "tek" treci dan. Isto pere ruke i lice, ostalo brisemo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci, to je urbana legenda da mokrenje kozica pospjesuje nastajanje oziljaka?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •