Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 234

Tema: vodene kozice

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ok. Dobro da mu danas nije bio dan kupanja, inače bih ga uredno okupala u kupki od zobenih pahuljica. Dežurna dr. nam uopće nije spomenula ništa za kupanje. Ustvari, jedino što je napravila je to da je bacila letimičan pogled na njegov trbuh, rekla "da, to su kozice" i napisala recept za gel i hipermangan.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, zara ima ožiljke od onih kozica koje su se prve pojavile i koje su ujedno bile i najveće i najgadnije. e sad, te kozice su baš na licu, ali ja ožiljke ne bih povezala s umivanjem lica, nego s ovim što sam napisala.
    btw, ožiljaka nema po piši i guzi i ručicama koje smo isto prali.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A jel' ih koze svrbe samo dok izbijaju ili i kasnije?
    Nadam se samo dok izbijaju jer neću izdržati svaku noć provoditi pušući u njega :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaru samo dok su izbijale, a najnajnajgore je bilo onu noć kad su izbijale po anusu i piši
    joj užas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odnosno, kad se sjetim, smetalo je njoj to stalno (pogotovo 2 koze na prsima, i sad ih se sjeća i samo na to mjesto pokazuje kad se priča o kozicama), ali ne tako jako, samo dvije noći smo puhali

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas navodno vise ne propisuju hipermangan. BArem koliko ja znam. :? Ja sam odlucila ipak ne kupati...malo sam procackala po netu. I vise informacija je na strani nekupanja dok se svugdje ne stvore kraste.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Emi su ostali oziljci samo na onim kozama koje su izbile prije nego smo skuzili da je uopce nesto izbilo i koje je iscesala (po jedna na ledjima, prsima i bedru). Na srecu, nije imala ni jednu na licu.
    Kupali smo se vise puta dnevno, cijedila sam na nju sluz dobivenu od zobenih pahuljicfa namocenih u vodu. Sluz se osusila na kozi i stvorila kao neki film i manje ju je svrbilo.

Takodjer, njoj je jako pasalo da joj tapkam sa stapicem za usi namocenim u etericno od lavande, svaku kozu posebno I to smo radili prekonekoliko puta danju i nocu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Brunda,javi se svojoj dr.(vi ste kor dr.R?).Ima sjajnih homeopatskih pripravaka za vodene kozice koji ublažavaju simprome i ubrzvajau oporavak.Ruhs tox je osnovni koji se daje,ali treba provjeriti i druge simtome(da li kašlje ,da li ima puno na sluznicama...)tada možda treba neki drugi.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super. Sirius, hvala. Zvat ću je odmah sutra
    On je zasad ok (osim što ću se ja pretvoriti u ventilator), najviše ih ima po trbuhu, dvije na leđima i samo jednu malu na čelu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    zaru samo dok su izbijale, a najnajnajgore je bilo onu noć kad su izbijale po anusu i piši
    joj užas
    ovako je kod nas bilo noćas ... i u ušima ...
    Ima i na kapcima ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje ste kupili Pruriced gel?

Kod mene u Dubravi ga nigdje nema ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kaj nema svaka ljekarna uriage :? ??
    ja ga prvi put (iz drugih razloga) kupila u nekoj minijaturnoj lokalnoj apoteci u puli, drugi put u malinskoj, a po zagrebu sam mislila da ga svugdje ima. u ljekarni u jurišićevoj sigurno imaš, a i u onoj u kaptol centru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry, vidim da pitaš za gel, ja sam kupovala kremu, možda je u tome razlika :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što si stavljala na kozice?
    Kremu ili gel?

Nemaju sve ljekarne Uriage ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kremu.
    gel je samo za izrazito vlažna područja i za područja pokrivena dlakama, odnosno kosom

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čuj, zara ima ožiljke od onih kozica koje su se prve pojavile i koje su ujedno bile i najveće i najgadnije. e sad, te kozice su baš na licu
    e lut jel zara te kozice potrgala ili su ostali ožiljci unatoč tome?
    moja v najgore i najveće ima na čelu, u obrvama i u kosi. par komada na čelu su toliko velike da izgleda kao da joj je netko skurio čik na tom mjestu.
    al nije ih čohala tak da su sad to veeeelike kraste pa me baš zanima jel bi moglo bit ožiljaka. kupali smo ju samo u hipermanganu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije ih potrgala, nego su one bile ogromne i kraste su bile ogromne

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

znači vjerojatno nas čeka isto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BTW, nama su se osusile cetvrti dan od izbijanja. U ta cetiri dana, okupala sam je bar 10 puta, ako ne i vise. Imala ih je preko 100 (da, mi smo ih izbrojale, da se moze hvaliti), nismo koristile nikakve homeopatske pripravke jer sam zakljucila da je tijek bolesti izuzetno blag... bit ce da joj je imunitet ipak bio snazan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što s onim koje se pojave u ustima?
    Pretpostavljam ništa, ali traju li one duže jer su ipak stalno vlažne ...

I vezano uz nekupanje-kupanje... Kako nekupati kada svima (ne znam je l to istina) prepisuju hipermangan?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da to propisivanja hipermangana ide razlicito od pedijatra do pedijatra. Nama je samo rekla da mozemo hipermanganom, ja sam pitala, mozemo li umjesto h. sa zobi (buduci da zob djeluje protuupalno i umiruje svrab) i ona je rekla da moze bilo sto sto ce je odvratiti od cesanja.

Mi nismo imali u ustima, da je imala, najvjerojatnije bi ih tapkala tu i tamo baby propolisom ili joj napravila caj od kadulje da ispire sluznicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može čaj od kadulje?

Imam ga baš doma ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, osobito za ispiranje usta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zari su najbrže prošle baš one u ustima i u očima, a i najmanje su joj smetale (meni je ovo oboje čudno, ali tako je kod nje bilo)

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vrijeska, jeste kupili Uriage?
    Mi smo kupili jučer gel (dežurna pedijatrica je njega prepisala) i odličan je. Danas nijednom nije rekao da ga išta svrbi, a par mjehurića je već prsnulo (prvi je izbio s petka na subotu). Pazi na cijenu jer nisu iste. Mi smo u privatnoj ljekarni kod Britanca platili 107 kn, dok je u državnoj ljekarni bio 138 kn
    On je danas malo zakurio (38,3) ali mu je opće stanje super i nisam mu s ničim skidala temp. Nakon sat vremena je sama pala na nešto sitno preko 37.
    Sve skupa ima 15-ak kozica, od toga na čelu dva mala i u kosi 2. Ostali su na trbuhu i leđima + jedan ooogroman ispod pazuha. Izgleda da bi se mogao izvuči sa vrlo blagim oblikom

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, jedna mu je bila na vrhu jezika ali je odmah prsnula.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brunda, koji vam je dan?

neću coprati, ali mi smo prva 3 dana bili uvjereni da ima vrlo vrlo blagi oblik, skroz malo ih je imala, i dokica je rekla kako je to jako blago.

a onda 4. dan - počinje užas.
    na kraju je imala jaaako gadan oblik, užasno puno kozica, na svim mogućim i nemogućim mjestima (u očima, u ustima, u grlu, po anusu), a i trajale su užasno dugo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidi ovo, iz drugog topika o vodenim kozicama :

5. dan - kod nas je užas:
    noćas su joj izbile kozice na čmaru, u piši, na unutarnjem rubu kapaka
    sad joj izbijaju po nogama i rukama, tabanima, dlanovima.
    ona izgleda užasno, kao da ima ne znam kakvu bolest, neke koze na licu su joj se upalile, užasno, ja ne znam što da radim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta raditi s kozicama po anusu i vagini? NA ovom nasem mlijeku za mazanje pise da se to podrucje ne smije mazati. A jedino sto smo otkrili da pomogne je povremeno i kratkotrajno stavljanje obloga namocenog u hladnu vodu. Samo ne znam jel nam to dobra ideja. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam mazala i puhala, puhala, puhala, puhala.... te su je najviše smetale i kad su one izbijale, cijelu noć mi je plakala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo puhali u te na strateskim mjestima. Sa stapicem za uho bi nanijela lavandino i onda udri puhati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci to kratkotrajno stavljanje mokrih obloga mi nije bas pametno?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana, ja sam radila sve sto joj je stvaralo trenutno olaksanje, osim sto ih nisam grebala i zahtijevala sam da me za svaku ona pita da ih ja poceskam, a ne da ih sama dira.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

brunda, koji vam je dan?

neću coprati, ali mi smo prva 3 dana bili uvjereni da ima vrlo vrlo blagi oblik, skroz malo ih je imala, i dokica je rekla kako je to jako blago.

na kraju je imala jaaako gadan oblik, užasno puno kozica, na svim mogućim i nemogućim mjestima (u očima, u ustima, u grlu, po anusu), a i trajale su užasno dugo.
    U petak kasno navečer smo skužili. Tada je već imao mjehuriće. Po tome nam je danas 4. dan. Istina da ih je danas više, izbili su i po vratu, još par na licu, rukama, nogama i trbuhu. Ali sva sreća ništa ga ne svrbi. Mazali smo ga jučer navečer prije spavanja, jučer po danu uopće i danas još nismo. Jučer je malo i zakurio, ali je danas super. Odmah bih potpisala da mu do kraja bude ovako kako je sada. Brojčano više ali bez svrbeža.
    Mislim da sam već pitala ali mi nitko nije odgovorio, jel' svrbe nakon što puknu mjehurići?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaru su svrbili, i kraste su ju svrbile

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Sta raditi s kozicama po anusu i vagini? NA ovom nasem mlijeku za mazanje pise da se to podrucje ne smije mazati. A jedino sto smo otkrili da pomogne je povremeno i kratkotrajno stavljanje obloga namocenog u hladnu vodu. Samo ne znam jel nam to dobra ideja. :?
    I ja znam da to pomaže, iz vlastitog iskustva. (Sunčica ih srećom nije tamo imala puno). Ja sam se svako malo prala i tuširala mlakom vodom i to je jako pomagalo.

Mi smo bile u bolnici zbog kozica (obije smo ih imale, u bolnici smo bile zbog bebe, naravno). Kupali su je u hipermanganu i to bi je umirilo. Ja se nisam prala u hipermanganu tako da ne znam kakav je osjećaj, samo sam vidjela na njoj da joj je bolje. A onaj bijeli puder nismo stavljali njoj, ja sam ga stavila sebi i nije uopće pomagao.

Ožiljci su ostali od prvih plikića, i meni i njoj, No prošlo je samo mjesec dana, nadam se da će nestati (pedijatrica kaže da hoće)

Mjehurići najviše svrbe dok je u njima bistra tekućina, kad se zamuti već je lakše.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Jel zna netko kako dugo se ne smije na sunce poslije kozica?

mi smo od jučer nezarazni, ima sad sve kraste, neke su već i otpale.
    danas smo bile na kontroli i rekla doktorica da ne smijemo na sunce, a ja zaboravila pitati kako dugo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Vrijeska, jeste kupili Uriage?
    Jesmo. 113kn na Trgu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iš, iš ...

kod nas za sada najviše bole one na piši, anusu, i jedna gadna - na nozi. Zbog te na nozi je jučer po noći plakala ...

Piše na Uriage, i magistra u ljekrani je rekla da može i na te dijelove ...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas je još izdrživo što se tiče svrbeža, ali što ih se napravilooo. Pun ih je i sve su dosta velike. Trbuh i leđa su mu puna, a pojavile su se i na stopalima. Sinoć je kurio blizu 39. Danas nam je 5. dan.
    Što se tiče sunca muka me hvata jer bi u subotu trebali na more. S obzirom koliko ih ima morat će cijelo vrijeme biti u dugim hlačama i majicama sa šeširom na glavi
    Jel' netko zna što je sa kupanjem u moru?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja prijavljujem stado, za sada malo, po leđima i prsima, jedna na licu. Poslijepodne idemo doktoru, već sam si zapisala da moram kupiti Uriage kremicu.

Jutros je imala 37.2 temperaturu, inače je dobro, igra se, smije, uopće ne pokazuje znakove bolesti, nadam se da će tako i ostati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uriage je super, mis mo koristili samo to i zobenu (domacu) kupku. teta u vrticu mi je potvrdila da sva djeca koja su se tako tretirala da su puno bolje prosli od onih koji su se tretirali onim starinskim cudila, cinkovima kremama, hipermanganom i sl.
    meni je m. (s 2,5 god) super prosla, svega par komada, bez temperature i gotovo bez oziljka, ali mi je zato bebac jadan nadrapao, kozice s 3 mj. :/ imao ih je samo u kosi valjda stotinu...
    svima oboljelima puse ozdravilice

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas cijeli dan ima visoku temperaturu, popodne čak 39.6 :/
    Pun puncat je kozica.
    Zvala sam pedijatricu i ona kaže ako će imati temperaturu još 2 dana da obavezno dođemo. kaže da je Uriage super i da ga uz to tuširamo, a možemo i u kupku od zobenih pahuljica. Na more ne možemo prije slijedećeg tjedna (do tada strogo doma) a i tada možemo zaboraviti šetnje, sunce i more

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Brunda kako ste?
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

Mi se isto prijavljujemo u kozje pastire. No evo nama je već sedmi dan, bili na kontroli i kaže pdijatrica da se odlično ukrastavilo i da neće ostati ožiljaka te da može u ponedjeljak u vrtić! Iamo ih je stotinu, ali se polako povlače, a najveće su ostale one koje su se i prve javile njih desetak.
    Koristili smo samo starinsku hipermangan kupku i claritin sirup. Uopće se nije svrbio. Ne znam da li je već bilo riječi o antihistaminicima ali nama je izgleda pomogao. Osim toga čini mi se da ćemo morati i na alergotest jer mi djetetu od kad pije claritin ne curi nosić (a curio je ovih dana)! MM je alergičar pa na žalost može biti da je to naslijedio od njega.
    Najgore je bilo 2. i 3. dan kada su luđački izbijale, ali srećom nije imao temp. više od 38.5 u uhu tako da ju nisam imala potrebe skidati.
    Za Uriage mi je pedica tek danas rekla "A gel niste koristili?" grrr. Nisam stigla previse citati rodin forum ovih dana pa sam bila neiformirana.
    Sad još trebaju otpasti kraste. Samo da se sad ne počne čohati i da nam tata ne dobije kozice jer navodno nije imao ili se sveki ne sjeća!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo nas, 4. dan, od jučer ujutro nije izbila ni jedna nova, na nekima su već i krastice. Temperaturu, osim 37.2 prvi dan nije imala, ne češe se, čini mi se da joj baš i ne smetaju. Najveća je ispod nosića, malo na nezgodnom mjestu, a najviše ih ima na guzi.

Prvi dan sam ih mazala uljem lavande, tuširamo se jednom dnevno, nakon tuširanja mažem ju sa Uriage Pruriced kremom (154 kn, Gradske Ljekarne Zg ), jučer sam joj napravila kupku sa A-derma kupkom na bazi zobi.

Nadam se da ovo nije zatišje pred buru, da neće podivljati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas to izgleda sve nekako brzo i dobro prolazi. U biti ja sam se u jednom trenutku zapitala, ima li ona doista kozice jer su toliko sitne - kao ubod injekcije. Svega dvije-tri sumalo veće, ali su već otpale. Dvije noći se budila i malo plakala, žalila se na jednu na nozi i u ustima - više nema ni tih ... Temperaturu uopće nije imala ... (Samo je mene strah kako će se to kod malenog manifestirati - kod mene je uvijek jedan dobro prođe, drugi nastrada ...)

Je l moguće da se nakon 7 dana ipak pojavi više njih?
    Kada možemo boraviti vani duže vremena (sutra bismo na izlet ...)? Op. ja nju već nekoliko dana vodim u kratke šetnje ...

Jesam li bila obavezna voditi ju liječniku na početku bolesti (op. javila sam u vrtić)? Vodit ću ju slijedeći tjedan na kontrolu ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas to izgleda sve nekako brzo i dobro prolazi. U biti ja sam se u jednom trenutku zapitala, ima li ona doista kozice jer su toliko sitne - kao ubod injekcije. Svega dvije-tri sumalo veće, ali su već otpale. Dvije noći se budila i malo plakala, žalila se na jednu na nozi i u ustima - više nema ni tih ... Temperaturu uopće nije imala ... (Samo je mene strah kako će se to kod malenog manifestirati - kod mene je uvijek jedan dobro prođe, drugi nastrada ...)

Je l moguće da se nakon 7 dana ipak pojavi više njih?
    Kada možemo boraviti vani duže vremena (sutra bismo na izlet ...)? Op. ja nju već nekoliko dana vodim u kratke šetnje ...

Jesam li bila obavezna voditi ju liječniku na početku bolesti (op. javila sam u vrtić)? Vodit ću ju sljedeći tjedan na kontrolu ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijavljujem koze broj 2.
    Braco je dobio kozice točno 16 dana od prve sekine kozice.

Nadam se da će i kod njega dosta bezbolno proći kao i kod seke.
    Nije imao temperaturu, možda blagu - nisam mjerila.

Kod njega su baš zamjetni mjehurići, dok su kod seke bili toliko sitni da se uopće nisu zamjećivali ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja Jasena se okozila. Ali ima valjda pet puta vise koza od Zorke. Citava se osula. Zorki je pomagao taj nekakav pripravak za ublazavanje svraba, njoj nimalo...evo druga kriticna noc je iza nas. :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure iz stada,
    makrobiotički recept za otklanjanje svraba je obična vrtna rotkvica koja se prereže na pola i onda se sa bijelom stranom premazuju koze.
    To je zgodno jer starija dječica mogu sama sebi pomoći.

I puse ozdravilice svima

.....mi smo još u isčekivanju prvih plikića, no trese nas temperatura

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •