Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 234 od 234

Tema: vodene kozice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što da radim s guzom i pišulincem?

Kako je u pelenama (puže po parektu pa ga ne mogu držati golog) koze sporije zacjeljuju... Često ga presvlačim - stavljam platnene (FB) koje su na površini suhe, i jednokratne samo da nije mokar ...
    Neke kraste su onako meckave, a neke su otpale i ostale su otvorene ranice ...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Lola je imala najviše koza po guzi i piši, bila je gola ili u platnenoj peleni ali ona je već veća, hoda. Možda da mu probaš staviti neke gaćice, bez pelene?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se ipak u ovom periodu odlucila na jednokratne.Probali smo dva puta s platnenom pelenom i oba je bilo koma. Kozice su se nekako ruzno smeksale i umjesto kraste je par njih prekrila bijela kozica koja se jako lako guli. Pa sam vidjela neke naznake pelenskog osipa i odlucila skratiti muke i kupila paket jednokratnih. Sada je sve ok i namjeravam ih koristiti sve dok kraste ne otpadnu.
    A moja Jasena iz nekog razloga ne zeli biti bez pelene u ovom periodu. :/ S jedne strane ne razumijem zasto, a s druge mi je to ustvari ok jer joj je guza sva u krastama koje pokusava guliti cim joj se ukaze prilika.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pridružujemo se,cijeli dan ima temperaturu i izbilo joj je 10-15 vodenih prištića.Sutra ćemo doktoru da potvrdi dijagnozu.Ja ih kao dijete nisam imala pa sad samo čekam kad će i meni početi izbijati :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Danas sam izvela Doru malo van na zrak(kao i svako veče),nakon što je prestala kiša a sunce još nije izvirilo,i pol "sela"(mog malog sela-predgrađa) se skupilo da me kritizira da nisam normalna,da zašto je vodim van.................velim im pa nema sunca,nije vruće, pa nek udahne malo zraka,a oni da nisu to bapske priče da nek ju slučajno ne kupam i nek joj u sobu stavim ili crvenu sijalicu ili nek prek obične prebacim crvenu krpu.Dakle................... Pa jel zaista ima nešto loše u tome što je vodim van dok je kozičava?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa u vremenu dok je dijete zarazno u biti je najveci problem to sto kozice moze od nje pokupiti netko drugi. Ja sam moju djecu drzala doma u kriticnom periodu najvise zbog toga, tako mi se cinilo fer prema okolini.
    Druga stvar je to sto neki kazu da je u periodu opadanja krastica dobro izbjegavati jako sunce radi onih crvenih flekica koje ostaju. Kao sunce ih moze pojacati ili usporiti njihovo nestajanje....ili nesto u tom stilu.
    Mi sada obicno izadjemo ili predvecer ili ranije ujutro.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Pa u vremenu dok je dijete zarazno u biti je najveci problem to sto kozice moze od nje pokupiti netko drugi. Ja sam moju djecu drzala doma u kriticnom periodu najvise zbog toga, tako mi se cinilo fer prema okolini.
    Druga stvar je to sto neki kazu da je u periodu opadanja krastica dobro izbjegavati jako sunce radi onih crvenih flekica koje ostaju. Kao sunce ih moze pojacati ili usporiti njihovo nestajanje....ili nesto u tom stilu.
    Mi sada obicno izadjemo ili predvecer ili ranije ujutro.
    Ja sam izašla u svoje dvorište,predvečer,kad nije bilo sunca.Naravno da ju ne bih vodila negdje gdje ima zdrave djece.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa onda bih rekla da ovo sto ti susjedi kazu spada u bapske price.
    Jedino sto se tice kupanja ne znam sta da ti kazem. Kod nas tu i dalje vazi preporuka da je bolje ne kupati. Ja stariju kcer nisam kupala. Mladju smo danas ipak nabrzinu otusirali jer mi se cinila manja steta od toga nego od znoja koji joj izaziva jos veci svrab.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo danas šesti dan i već se polako suše i prolaze :D Pomoglo je i ovo ne baš lijepo vrijeme pa se nismo mučile sa vrućinama.Sad još samo da ih ja ne dobijem...........

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li se sa Pruruced gelom kozice mažu samo dok izbijaju ili i kad se pretvaraju u krastice. Laura je u ponedjeljak dobila kozice i evo tek se danas počela češkati. Moja mama kaže da je i kod mene bila idta situacija, da sam se tek pred kraj izbijanja počela češati, ali da sam se žalila da su me krastice jaaaaako svrbile!

I gdje se mogu kupiti zob za tu zobenu kašu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Winnie The Pooh prvotno napisa
    zobenu kašu?
    kupku

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u dm-u, alnatura proizvod
    ili u bio bio, no mislim da zobenih pahuljica ima i Konzumu

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo nas friško odbolovali vodene kozice na + 40.
    spasio nas: dječji ventilatorić-igračka.
    da ne poplavite od puhanja, a i Vid se sam hladio i ublažavo svrbež njime.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da se prijavim ovdje
    luce mi je dobila vodene kozice
    dominik još nije, a možda i neće, čula sam za razl. slučajeve
    oboružana sam lavandinim uljem i zobenim pahuljicama
    jel može i čajevac?

moram vam napisati komentar moje stare - tjera luciju sa balkona, jer ne smije biti vani na zraku, neće joj sve kozice izaći van

l je bila u šoku; rekla sam joj da ne smije na jako sunce, ali da nema razloga da ne izađe na balkon i bude na svježem zraku
    objasnila sam joj da ne idemo van, među ljude, da ne zarazimo nekog

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa zar nisu ljudi najzarazniji u fazi inkubacije kozice (oko 2 tjedna prije nego što izbiju)?

Ja sam dobila preporuku da s Filipom ne idem van kad se osuo ne zato da ne zarazi druge, nego da se on ne zarazi - valjda oslabljen imunitet, ranice po koži pa veća vjerojatnost infekcije...Naravno na balkon, u vrt ili dvorište (gdje nema druge djece) shvatila sam da ga možemo izvesti na zrak.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ajde ljudi pomagajte Luki u vrtiču je od 40 djece jučet ostalo samo njih dvoje ostali su svi u kozicama e sad njemu sus e pojavile prvo dvije na licu ima 4 dana pa još 3 a danas toga ima 10 komada ali crvene su i on se češe poprilično e sad bili smo jučer u dr i ona kaže ma nisu ti kozice to ga je nešto ugrizlo ...kad bude imao mora ih imati u kosi ... jeli to stvarno tako mora li toga biti krcato ili ih može biti samo 10 tak komada .. glupo mi sutra opet iči u dr. .. POMAGAJTE

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne mora ih biti puno
    da li moraju biti i u kosi? ne znam. moji su oboje imali

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj Luka ih je imao po svuda pa tako i u kosi,
    čula sam da ih je nekoliko djece imalo tako 10-20 komada...
    za kosu ne znam

Ali v. kozice nemreš fulat - prvo crvene s baš vodenim plikom u sredini koji je uzdignut od površine kože - dodje ti da ga stisneš (nemoj)
    Nakon nekoliko dana 3-5 počinje se stvarati prava krasta, tada i najjače svrbi.
    Kad kraste popadaju, gotovi ste

btw, pedica bi trebala v. koze prepoznat iz aviona... tak da sumnjam da ih vi imate

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma ona je meni rekla da ako ih nema u kosi da nisu jutros ih ima po leđima najviše i o vratu nekih 20 tak komada ima temperaturu 38 i češe ga za poludit .. a ništa možda ipak bolje da ga odvedem u dr. da se ne mislim..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

nemaš što misliti- to su kozice.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

o da, ima i Luka kozice
    ja sam koristila onu kupku od zobenih pahuljica i lavandino ulje te uriage
    sve prošlo ok

jedino ne znam, koliko dugo će se vidjeti tragovi, odnosno kada ću znati je li negdje ostao ožiljak ili ne
    da još mackam sa uriage-om? ima li smisla? ili sa nečim drugim?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo i mi još malo prošli kozice...
    Danas nam je 5 dan i gotovo kao da ih i nije bilo.Krastice su već gotovo suhe.
    Čini se da je oblik bio lakši,prva tri dana kad je bio prisutan svrbež koristili smo homeopatiju,a poslije za mazanje krastica kombinaciju maslinovog i lavandinog ulja.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nama je ovo već 10 dan koliko još moramo kući stati ... ja mislila u ponediljak u vrtić

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pedijatar će ti najbolje reći kad dijete može u vrtić,moji dečki su bili doma 15-tak dana

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M dobila vodene kozice.
    Danas ujutro se osipala po tijelu i vratu, odmah je išla doktorici koja je potvrdila naše sumnje.

A nisu mogle doći u gore vrijeme. Ja svaki čas trebam roditi, jedino što je dobro u svemu tome je da je M kod moje mame i da će se ona pobrinuti da sve to lako prođe.

Doktorica je rekla da bih se ja trebala malo paziti da ne dolazim u kontakt s M, ja sam prebolila kozice, a možda je mislila kad se beba rodi.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nemamo kozice, trebamo savjet.

Upravo mi se jedna frendica najavila da bi nam došla sutra u posjetu, a njenom malom su izbile kozice prije nepuna dva tjedna :shock: .

Mlađi nije dobio (još :/ ). Jel može on biti zarazan ako ima virus, a nema još vidljivih koza?

Imam doma bebu od mjesec dana i ne bi baš da mi dolaze...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma da, vjerojatno ce mladjem ubrzo izbiti i sad je najzarazniji.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Željela bih samo reći da od svih bolesti koje je moj sin imao u životu(upala uha,grla,proljeva ,viroza pa čak i običnih prehlada) vodene kozice su najlakša bolest .
    To je prošlo tako bezbolno i brzo da gotovo ni osjetili nismo...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Blago vama. Kod nas je bilo grozno. Uvijek sam mislila da su vodene kozice obicna djecja bolest, malo gnjavaze i to je to. Ali kod nas je bilo bas grdo. Neposredno prije je imala roseolu, pa joj je to valjda dodatno oslabilo imunitet, tako da su kozice strasno napale.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M je tjedan dana prije izbijanja točkica kašljala, bez temperature.
    Danas je treći dan, ima ih jako malo, leđa i trbuh, malo po vratu, što je najbolje, zahvaljujući Pruricedu ne stvaraju se mjehurići već se odmah suše i nestaju. I ne svrbe je jako. Tako da ne koristimo hipermangan.
    Na licu je imala 3-4 točkice, više ih nema.
    Vesela je i živahna, ide i van, ali je u dvorištu, nije u kontaktu s drugom djecom.

Makka, neka prijateljica pričeka barem još mjesec dana s posjetom.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Rekla sam joj da me strah da se beba ne zarazi.

kaže ona "ma nemaš frke, pedijatar je rekao da nije više zarazan" .

Možda i nije, ali meni je neodgovorno voditi dijete kada postoji i najmanja mogućnost da nekoga zarazi, posebno tako malu bebicu.

No da, rekla je da će doći drugi put, ali sumnjam da će to biti nakon mjesec dana. Vjerovatno misli doći već idući tjedan.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zašto ona ne dođe sama. Neka klince ostavi na čuvanju.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To sam joj i ja rekla, neka dođe sama, a s klincima drugi put.

Nije se baš izjasnila... rekla samo "ok, nećemo onda još dolazit"

a kad misli opet doći,,,ni to nije rekla :/

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj je mali dobio vodene kozice s nepune dvije godine (sad ima 31 mjesec), a mi pojma nemamo od koga ih je dobio jer nijedno dijete iz kvarta (ili od nekih naših frendova) nije bilo bolesno (znam da se bilo gdje mogao zaraziti). Imao je jedan prištić na sljepoočnici (koji je kasnije postao vodenkast) oko dva tjedna, a mi ni na trenutak nismo posumnjali u VK iz već navedenih razloga. Zato ga nisam ni izolirala od ostale djece. Moram naglasiti da se nijedno dijete nije zarazilo, iako je moj Ivan u razdoblju inkubacije bio u kontaktu s mnogima, a njega je samoga valjda zahvatio najgori oblik. Imao je preko 200-tinjak prištića, na rukicama je imao i male rane, a na piši je imao 4 kozice. Bilo mi ga je jako žao jer se baš mučio. Tri je dana imao temperaturu, a onda je sve krenulo na bolje. Kasnije sam shvatila zašto je Ivan bio tako silno nervozan, mislila sam da je to neka faza, plakao je na svaku sitnicu (dovoljno ga je bilo krivo pogledati ), slabo je jeo, a onda smo za vikend otišli dr. jer je jako zakurio, a dr. je otprve rekla da su VK iako je imao samo jedan prištić. Sutradan ih je izbilo još 50-ak, itd. Ono što je bitno naglasiti - dijete koje dobije VK ni slučajno ne smije van (pogotovo ne na sunce!!!) ne samo jer su VRLO zarazne, već i zato što se one onda mogu naizgled povući (pod utjecajem sunca), a zapravo prijeđu na unutarnje organe. E, to je onda vrlo opasno. A to nam nije rekla dežurna dr. ( ), već frendica (iz drugoga grada) čija je mala u isto vrijeme bila bolesna. Njoj je njena dr. stvarno posvetila puno pažnje i objasnila joj koje su stvarne opasnosti.
    Danas za uspomenu imamo zgodne fotografijice (baš je bio smiješan) i jedan jedini ožiljak (i to od onog prvog prištića, zanimljivo).

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •