-
Pozdrav!
Vdim da tema nije aktivna, ali napisao bih svoje iskustvo, možda nekim pomogne.
Imam 40 godina, i relativno sam fiz aktivan, trčanje i sl. S ramenom imam problema 10 godina, uvjek poslije višednevne fizičke aktivnosti povezane s radom ramena(ponavljajući pokreti), to je posao koji redovito radim jednom godišnj e sad prije je bol trajala nekoliko dana, ruku nisam mogao dić od tijela. Prošle godine nakon iste aktivnosti bolovi nisu prošli, ruka više nije išla ni do visine ramena, čekao sam misleći problem će se riješiti sam od sebe, ali nije. Ove godine tu aktivnost sam pomakao krajem 6. mj., odradio bez problema, deset dana poslije, krenuli su teški bolovi,. Te sam slikao rame, obavio sam pretrage s reumatološke strane,UZV pokazuje tetiva supraspinatus stanjena, kalcifikat 6mm, sklerozacija zgloba nadlak. kosti, phs ili smrznuto rame naziv za sve te probleme. Reumatološki sve je uredu.
Krenuo sam na fizioterapiju, struja, led pend. vježbe x 15, i ultrazvuk s istima još 15 vježbi. Nakon toga , vježbi kod kuće,ispočetka po pola sata 3puta na dan, pa kako sam povećavao opseg kretnje, smanjila se i bol. Danas 3 mjeseca nakon iscrpnih i bolnih vježbi,moja ruka ima gotovo puni opseg, vrlo malo boli čak i na hladno ju mogu dić iznad glave, uz malu nelagidu, zato vježbe radim i danas, i ne odustajem, jer ove pokrete ne pamtim kad sam zadnji puta mogao napraviti. Ako osjetim da neku kretnju ne mogu napraviti, tada ju baš i radim kao dodatak propisanim vježbama, što se pokazalo dobrim, kažu zglob treba rastezati, kako bi dobio fleksibilnost. Oporavak je ekstremno spor, ali isplativ.
Isprika na opširnosti i greškama.
Poz...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma