-
kako fino samljeti kokos
Može li se uopće to ?
Kupovno kokosovo brašno još usitniti da bude konzistencije ko mljeveni bademi.
Treba mi torta za jednu djevojčicu koja je alergična , a nemam pojma čime bi ,osim kokosom, u torti mogla zamijeniti orašaste plodove ( koji u torti glume brašno ).
Nadam se ka kužite što hoću.
-
-
Doznaj na što dijete NIJE alergično tj. koje su namirnice sigurne, pa ćemo možda doći na kakvu ideju....
Inače, kokos se ne melje nego riba, pa možda da uzmeš kokosov orah i naribaš ga što sitnije? Iako teško je to, uvijek će to biti vlaknasto.
-
Dijete je alergično na lješnjak , orah , badem , lubenicu i bananu.
Za rogač ne znam , čisto sumnjam da ga je ikad probala.
-
Mislim da bi ti s kokosovim brasnom, takvim kakvo je, trebala dobro ispast torta.
Ja sam tako mijenjala orahe sa kokosom u bajaderama, u biskvitu nisam, ali ne vidim zasto ne bi bilo ok.
-
Popis alergena je zapravo jako zahvalan - na njemu nisu ni jaja ni brašno (obično pšenično) ni čokolada ni mlijeko/slatko vrhnje.... Možeš peći kakvu god želiš tortu od toga. Nema nikakvog razlog da unutra dolaze orašasti plodovi. Obična čokoladna torta bi bila moj prvi izbor. Može s kokosom ili bez.
Još mi je nešto palo na pamet: kupovno kokos brašno probaj staviti u starinski mlinac za kavu, pa vidi što će biti.
-
Ne moze kokos u mlinac za kavu jer se masni dio, a kokos je prilicno masan, zalijepi za posudu. Mozda bi bolja bila ona sjeckalica s nozem sto obicno dolazi uz multipraktike.
-
Ja sam mljela kokos tako što sam ga pomiješala sa šećerom u prahu i mljela zajedno štapnim mikserom. Namučila sam se dosta, jer se sabija na dno posude pa često treba promiješati žlicom pa ponovo početi mljeti.
Ali, ne bude masno na kraju, može se dobiti dosta fini prah. Loše je to što se tako može raditi s manjim količinama.
Možda možeš u nekom multipraktiku probati ovu metodu sa šećerom, trebalo bi uspjeti.
Ja sam takav kokos stavila u neki biskvit umjesto brašna, ne sjećam se više recepta, ali bude jako fino, jer lijepo miriši, a kokos ne hruska pod zubima. Mogla bi za biskvit iskoristiti kokos i bjelanjke, a žumanjke za kremu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma