Malac ima godinu dana ... vodu za piće prokuhavamo..onu iz slavine ... al mi je već lagano tog dosta , pa sam razmišljala dali mu mogu dati izvorsku vodu ... tipa jane i slično .. i najbitnije .. treba li je prokuhati??
Malac ima godinu dana ... vodu za piće prokuhavamo..onu iz slavine ... al mi je već lagano tog dosta , pa sam razmišljala dali mu mogu dati izvorsku vodu ... tipa jane i slično .. i najbitnije .. treba li je prokuhati??
Može piti i onu iz slavine. Ništa ne treba prokuhavati.
Naravno, ako ste priključeni na neki javni vodovod.
heheh , jesmoma svašta čitam po netu .. pa previše minerala,pa sad ova iz slavine sa previše klora i sveg i svačeg..nisam pametna!!bolje da ne čitam
![]()
Olakšaj si život. Otvori pipu i natoči djetetu!
Ni minerale ni klor prokuhavanje neće smanjiti. Tako samo povećaš zasićenost jer dio vode ispari.
Prokuhavanjem jedino ubijas bakterije (kojih ni nema), a povecavas koncentraciju minerala (jer dio vode ipak ispari).
Ja od prvog dana, tj. od 6 mj. kad smo uveli dohranu dajem običnu vodu sa špine. Kao što su cure već rekle, prokuhavanje nema neog posebnog smisla.
Po kvalileti vode ide: voda s izvora, voda sa špine, pa tek onda flaširana.
Ja flasiranu uopce ne smatram izvorskom...Izvorska je ona direkt s izvora, flasirana je...hm...upitna...
flaširana voda može biti izvorska il stolna. stolna je ona iz špine, ali joj je uklonjen miris klora.
a kvaliteta vode ne ovisi o tome da li je iz špine il flaširana, nego ovisi o kvaliteti njenog izvora, a kad je riječ o flaširanoj vodi - onda ovisi i o tehnologiji punjenja, kvaliteti strojeva, sustavu distribucije, ambalaži itd.
i izvorska voda može biti zagađena ako je izvor zagađen.
bitno je da je u hrvatskoj, kvaliteta pitke vode iz špine pod strogom kontrolom. sva voda iz špine mora biti zdravstveno ispravna, a neki krajevi imaju kvalitetniju vodu od drugih krajeva.
prokuhavanje vode ima smisla, kako su cure napisale, ako piješ vodu iz bunara.
Sva voda iz javnih vodovoda je pod kontrolom. Mali privatni vodovodi su kontrolirani toliko često koliko njihovi vlasnici to plaćaju. Pa je i kontrola manja.
Izvorska voda uvijek ima nešto bakterija jer bi nedostatak istih pokazao da je nekako tretirana, a ne smije biti.