-
akupunktura
nešto sam načula o toj temi
pripreme cca u 34. tjednu, smanjuje bolove itd.
Znate li nešto više o tome?
-
pozdrav!
ja idem na akupunkturu (dodouse u slo, zdravilisce dobrna, kod dr. ocvirk ginekologinje i akupunkturologinje).na iformativnom danu u bolnici gdje cemo roditi je to savjetovala babica!!!(kaze da su primjetili da im dolaze na porod "ljepo pripremljene"mamice)
navodno skracuje 1.fazu poroda, da se lakse i brze otvaras. potrebno je oko 10 tretmana ali ja znam par trudnica koje su isle roditi vec poslje 2-3 i islo je sve gladko (sto naravno nije dokaz da akup. djeluje).
mi smo bili do sad 7 puta (rok je 25.1) i prekjucer na zadnjem tretmanu mi je dala jos jednu ekstra iglu da malo " ubrzamo"...
inace dobijes 4 igle, pomazu i da osjecas manji umor i da smireniji....
danas imam pregled pa cemo vidjeti sta kaze ginic.vjerovatno cu otici iduce sedmice jos koi put.
javim po porodu kako je bilo.
-
A gdje je to zdravilišče? I ima li kakvih nuspojava, kontraindikacija ili štete za plod?
-
pozdrav.
kod akupunkture ne postoje nikakve nus pojave osim da se moze desiti da ne djeluje!!! toliko je meni poznato.
a dobrna se nalazi na putu izmedju celja i velenja.od granicnog prelaza hum na sutli jedno 50km.
ja sam upravo sa pregleda, mv skracen i omekasan, bubi je spremna u nisko startu ali ja potpuno zatvorena... vidjecemo ...
-
Ne znam puno o akupunkturi pa pitam za svaki slučaj
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma