Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: akupunktura

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno akupunktura

nešto sam načula o toj temi

pripreme cca u 34. tjednu, smanjuje bolove itd.

Znate li nešto više o tome?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pozdrav!
    ja idem na akupunkturu (dodouse u slo, zdravilisce dobrna, kod dr. ocvirk ginekologinje i akupunkturologinje).na iformativnom danu u bolnici gdje cemo roditi je to savjetovala babica!!!(kaze da su primjetili da im dolaze na porod "ljepo pripremljene"mamice)
    navodno skracuje 1.fazu poroda, da se lakse i brze otvaras. potrebno je oko 10 tretmana ali ja znam par trudnica koje su isle roditi vec poslje 2-3 i islo je sve gladko (sto naravno nije dokaz da akup. djeluje).
    mi smo bili do sad 7 puta (rok je 25.1) i prekjucer na zadnjem tretmanu mi je dala jos jednu ekstra iglu da malo " ubrzamo"...
    inace dobijes 4 igle, pomazu i da osjecas manji umor i da smireniji....
    danas imam pregled pa cemo vidjeti sta kaze ginic.vjerovatno cu otici iduce sedmice jos koi put.
    javim po porodu kako je bilo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A gdje je to zdravilišče? I ima li kakvih nuspojava, kontraindikacija ili štete za plod?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pozdrav.
    kod akupunkture ne postoje nikakve nus pojave osim da se moze desiti da ne djeluje!!! toliko je meni poznato.
    a dobrna se nalazi na putu izmedju celja i velenja.od granicnog prelaza hum na sutli jedno 50km.

ja sam upravo sa pregleda, mv skracen i omekasan, bubi je spremna u nisko startu ali ja potpuno zatvorena... vidjecemo ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam puno o akupunkturi pa pitam za svaki slučaj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •