Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Mikrosporoza u mačića - postoji li brza terapija?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Mikrosporoza u mačića - postoji li brza terapija?

Imamo mačku i pet malih mačića, starih oko mjesec i pol.
    Kod veterinara im je ustanovljena mikrosporoza, dobili smo neku tinkturu kojom treba mazati sva zahvaćena mjesta dva do tri puta dnevno, terapiju treba provoditi jedan do dva mjeseca, do potpunog nestanka simptoma.
    Najveći nam je problem što mačiće treba držati podalje od djece da se ne zaraze, a to nam nikako, baš nikako nije izvedivo.
    No veterinarka (inače strankinja) nam je rekla da vani postoji nekakva brža terapija u vidu injekcija,
    pa me interesira da li netko zna kako bi to mogli nabaviti,
    bojim se da ćemo u protivnom mačiće morati dati u sklonište za životinje, a to zaista ne želimo.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne znam za tu terapiju, ali znam da je mikrosporoza prilično opasna za djecu!
    A možda da ih netko privremeno udomi dok se to ne riješi ili da ih držite u izolaciji u jednoj sobi/garaži ili tako nešto?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemam prostoriju gdje bi ih mogla odvojiti,
    a udomiti ih je teško i zdrave, a kamo li bolesne...
    Čitam malo na netu o liječenju mikrosporoze, ali nitko ne spominje te injekcije,
    samo kupke, kreme i otopine,
    za odrasle mačke navodno postoje i neke tablete.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad se dobije mikrosporoza od mačke trebaju mjeseci da nestane, i dugotrajno se maže kortikosteroidnom mašću. Iz vlastitog iskustva s tom bolešću i kod djeteta i mene, predlažem ti da na bilo koji način i što prije makneš mačiće od djece. Dječjeg zdravlja radi.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Postoje tablete i navodno su prestrasnih nuspojava. Ponudili su nama, kad je novopronadjenoj maci falila dlaka na uhu. Ultraljubicasta (ili kakvo vec) lampa nije pokazala nista, ali je veterinarki i dalje sve smrdilo na mikrosporozu pa je pitala zelimo li. Odbila sam kad sam procitala kako djeluju, no bila bih ih uzela da je laboratorijski test uzgojio sto je trebao. Dijagnoza je, prema uzorku, bila 'vjerojatno nije' pa smo uho mazali Mometamaxom (gentamicin sulfate, usp, mometasone furoate monohydrate, clotrimazole, usp, otic suspension) - to je sve sto pise na kutiji, jel. Sto god da je bilo na uhu, proslo je od ovoga, a mi nismo dobili nista. (Osim ako je moj cudnovati lisaj posljedica ovoga, a da se pojavio pet-sest mjeseci kasnije).

Oral antifungal agents are generally recommended for any cat with severe generalized lesions, for longhaired cats, and in cases where the nails are infected. Oral antifungal agents may also be recommended when there is no response to topical therapy after 2-4 weeks of treatment. Itraconazole is the preferred drug of choice, and terbafine may also be used. Griseofulvin is another alternative, but has a higher risk of adverse effects.
    Injekcije nam nije nudio nitko. S obzirom na to koliko je tesko ovdje dobiti bez recepta bilo sto na recept, pretpostavljam da ti ne mogu nabaviti nista od ovoga, no svakako mogu probati. No mozda postoji i kod nas. Rijec je o antimikoticima, nije nesto egzoticno u pitanju.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kaae, hvala ti, ali puno mi je za čekati dva tri tjedna dok lijek stigne iz Amerike,
    mislila sam eventualno ovaj vikend skočiti do Slovenije ili Italije, ali ne znam što da uopće tražim...
    Tableta tu ima, no rekli su mi u veterinarskoj ambulanti da nisu za male mačiće.
    Ma baš sam žalosna zbog toga, najbolje bi bilo da ih se nabrzinu riješim i odnesem u prihvatilište za životinje,
    a nemam srca to napraviti, još su na sisi, ako ih odvojim od majke šanse za izlječenje im padaju, jer je imunitet najvažniji za liječenje mikrosporoze.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imas li garazu ili bilo sto gdje bi ih mogla staviti, skupa s mamom? Sto se tice Slovenije i Italije, postoji li mogucnost da nazoves neke veterinare tamo pa pitas za injekcije?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gledam po netu, ali jedina injekcija koja se spominje je vezana uz cijepljenje, koje dolazi s brdom nuspojava.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Niti ja na netu nisam našla ništa,
    ali rekla mi je ona veterinarka da će mi se raspitati, pa se uzdam u nju.
    Što se garaže tiče, ona nam je samo natkrivena, otvorena,
    problem je njemački ovčar koji je u dvorištu a brine me i blizina ceste.
    Sada sam ih namazala, neki se daju, a neki otimaju,
    poslije to ližu, pa im ide pjena na usta, ma koma...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uf. Nadam se da cete sve skupa nekako rijesiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •