Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Što mislite o ovome?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Što mislite o ovome?

Jučer je moje trogodišnje dijete došlo doma iz vrtića, i kad sam ga pitala što ste danas papali, kaže on meni : kokice. Ja onako sva zbunjena, nisam mu baš povjerovala jer je sad u fazi kad svašta izmišlja, no danas mi mama od drugog djeteta kaže, oni su zbilja jeli kokice, i to za užinu poslije spavanja!

Ja njemu inače ne dajem kokice,možda ih je u životu pojeo 2 i to samo ono bijelo iz kokica... iskreno, to mi spada u najopasnije grickalice. to je zadnje što bih mu dala,. a i čula sam puno slučajeva gušenja male djece zbog kokica.

šta da radim? da dignem frku u vrtiću? da smireno objasnim da ne želim da moje dijete to jede, a iskreno bojim se i za ostalu djecu,to su trogodišnjaci , doduše imaju sve zube već ali i meni se kokica nekad zaleti?

Što biste vi napravili,jeste li imali slično iskustvo? inače vrtić je do sad funkcionirao super, imali su jako zdravu hranu, što je sad ovo s kokicama zaista ne znam

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kokice nisu nezdrava hrana.
    Ako misliš da postoji hrana koju druga djeca jedu, a ti ne bi da ju tvoje djete jede moraš to reći nekom u vrtiću (pretpostavljam teti).
    Djete se može zadaviti s bilo kakvom hranom, nisu tu kokice na vodećem mjestu.

Ja osobno ne bi napravila ništa jer me ne smeta da moje djete pojede u vrtiću bilo što. Ako jedu drugi može i moje. Prehranu kontroliram doma.
    Smetalo bi me da sam teti izričito naglasila da ne želim da nešto jede, a djete je ipak pojelo. Ma da ne bi to nikad napravila osim iz medicinskih razloga (alergija i sl.).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne vidim zašto bi kokice ugrozile djecu, kao što gita reče, ima i opasnije hrane.

A ideja klopanja kokica u vrtiću mi je totalno fora. Pod uvjetom da to ne smatraju kompletnom zamjenom za užinu. Prehrana je u našem vrtiću poprilično suhoparna, i dobro bi došlo tu i tamo ubaciti neku promjenu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kokice su zdrave i bezopasne.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Baš sam sinoć razmišljala kako ću napraviti kokice za J. da djete uživa kad mu već ne dam flipsiće i ine grickalice... Kokice mi se čine zbilja odlična alternativa. Nije mi palo na pamet da su opasne. Jesu li?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    kokice su zdrave i bezopasne.
    Pa i meni se čini... nisam istraživala o tome...
    Posljednje uređivanje od talic : 30.06.2011. at 10:48

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja djevojčica od sad 21 mjeseca je s otprilike godinom dana počela (u kontroliranim uvjetima ) papati kokice i jaaako su joj se svidjele (što mi je drago jerbo sam i ja fan istih ). Od tada ih redovito jedemo, barem 2-3 puta tjedno, za užinu naravno, i nikad nije bilo niti natruhe problema. Od mene veliki plus za kokice!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

X na gitu (drugi dio).

Iako mi kokice nisu za malu djecu (MM naravno mojima daje) jer one ljuskice znaju ostati u zubima ili ispod jezika i onda ih je teško izvući.
    ili se to dešava samo meni? :grin:

A uvijek sam mislila da su kokice nezdrave - prekalorične i preslane (no možda samo MM kupuje takve)

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kokice su možda jedna od najzdravijih "junk" grickalica.
    Ja bih uvijek odmah pristala da jedu kokice za npr. rođendane, proslave ili slično, bolje nego štapiće, keksiće, (smoki i čips mi spadaju u nimalo prihvatljivu kombinaciju).
    A što se tiče trogodišnjaka i kokica isto ne vidim problem.
    Zagrcnuti se može sa svakom drugom hranom, koja može biti opasnija (npr komad jabuke je opasniji od kokice jer kokica će se vrlo brzo omekšati i rastopiti).
    I ne mislim da je jabuka opasna, moji su grizli jabuku od kad su dobili prve zubiće na opće zgražanje okoline.....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pšenični griz = 369 kcal
    Kornfleks = 369 kcal Kokice = 375 kcal

odnosi se na 100 g...
    kokice spadaju u niskokalorične grickalice, osim ako ih ne spravljate na puno ulja.
    A sol u manjim količinama nije nezdrava. I iako misliš da su kokice slane, sadrže manje soli nego druge hrane, samo je "osjećaj" ili okus količine soli drugačiji.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam nedavno pročitala članak prema kojem su kokice pri vrhu najopasnijih namirnica za klince zbog gušenja, navodno je bilo slučajeva kad se sve odigralo nevjerojatno brzo
    Ipak, djetetu dajem kokice - fine domaće - ali je pri tom otad pažljivije gledam i nadam se najboljem
    evo članka
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/a...ke/493320.aspx
    http://www.ipress.hr/zdrav-zivot/kok...dina-5953.html
    i hrenovke su na crnoj listi

Osim toga, ipak bih očekivala malo raznolikiji obrok - ako su dobili samo kokice, to je kao da su im dali samo kruha, ja bih ipak da mi djete dobije neko voće, čaj - ali nadam se da dobiju još ponešto

Budući da mislim da tete u vrtiću ionako imaju jako stresan posao - ja da sam odgovorna za grupu djece vrtićke dobi bila bih pod većim stresom nego da sam direktor nuklearnog postrojenja, ozbiljno - pristupila bih prijateljski pod pretpostavkom da nisu čitale taj članak i sa spoznajom da se nezgode ne mogu nikad do kraja eliminirati, pa bih im rekla o tom istraživanju - mislim da ne bih ni tražila da se kokice obavezno ukinu, ali ako ih daju morale bi biti zbilja na oprezu. Ipak budući da je to veća grupa djece i teže ih je držati na oku bolje bi bilo da im daju nešto drugo i nešto hranjivije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Inače što se zdravlja tiče, to su oni složeni ugljikohidrati koje ne bi trebalo jesti u velikim količinama, i obično ima previše soli.
    Posebno se ne preporučaju one koje su pripremljene za mikrovalke jer su začinjene pojačivačima okusa.
    Ali mi ih radimo doma u aparatiću bez masti, onda ih malo pošpricamo maslinovim uljem, istina soli mora da je previše i ja ih sigurno pojedem više nego što treba.
    Ne bih rekla da su zdrave, ali ni da su jako štetne - na ovakav način napravljene su među manje štetnim grickalicama.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Kokice su možda jedna od najzdravijih "junk" grickalica.
    Ja bih uvijek odmah pristala da jedu kokice za npr. rođendane, proslave ili slično, bolje nego štapiće, keksiće, (smoki i čips mi spadaju u nimalo prihvatljivu kombinaciju).
    A što se tiče trogodišnjaka i kokica isto ne vidim problem.
    Zagrcnuti se može sa svakom drugom hranom, koja može biti opasnija (npr komad jabuke je opasniji od kokice jer kokica će se vrlo brzo omekšati i rastopiti).
    I ne mislim da je jabuka opasna, moji su grizli jabuku od kad su dobili prve zubiće na opće zgražanje okoline.....
    X

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nedavno pročitala članak prema kojem su kokice pri vrhu najopasnijih namirnica za klince zbog gušenja, navodno je bilo slučajeva kad se sve odigralo nevjerojatno brzo
    Ipak, djetetu dajem kokice - fine domaće - ali je pri tom otad pažljivije gledam i nadam se najboljem
    evo članka
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/a...ke/493320.aspx
    http://www.ipress.hr/zdrav-zivot/kok...dina-5953.html
    i hrenovke su na crnoj listi

Osim toga, ipak bih očekivala malo raznolikiji obrok - ako su dobili samo kokice, to je kao da su im dali samo kruha, ja bih ipak da mi djete dobije neko voće, čaj - ali nadam se da dobiju još ponešto

Budući da mislim da tete u vrtiću ionako imaju jako stresan posao - ja da sam odgovorna za grupu djece vrtićke dobi bila bih pod većim stresom nego da sam direktor nuklearnog postrojenja, ozbiljno - pristupila bih prijateljski pod pretpostavkom da nisu čitale taj članak i sa spoznajom da se nezgode ne mogu nikad do kraja eliminirati, pa bih im rekla o tom istraživanju - mislim da ne bih ni tražila da se kokice obavezno ukinu, ali ako ih daju morale bi biti zbilja na oprezu. Ipak budući da je to veća grupa djece i teže ih je držati na oku bolje bi bilo da im daju nešto drugo i nešto hranjivije.
    ovo sve potpisujem XXXXXX . sa svime se slažem. Znam da su kokice zdravije no većina ostalih junk grickalica, ali kažem da su jedna od najopasnijih namirnica. isto sam našla ovaj gore članak, a i znam nekoliko smrtnih slučajeva male djece zbog gušenja kokicama. I slažem se da tete moraju jako jako paziti dok tako mala djeca jedu kokice. inače kokica kao kokica - nemam niš protiv. ali eto, strah me.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i da , kokicama su baš zamijenile užinu! inače im daju voće,kompote,kolač od mrkve recimo ... ali kokice za užinu... katastrofa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    i da , kokicama su baš zamijenile užinu! inače im daju voće,kompote,kolač od mrkve recimo ... ali kokice za užinu... katastrofa.
    Ovo je i meni katastrofa, slažem se.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

i znam nekoliko smrtnih slučajeva male djece zbog gušenja kokicama.
    Iz bliske okoline?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O čovječe, veeeeliki minus na ovo! Ko što su jednom u našem vrtiću za doručak dali kekse i mlijeko.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moji isto jedu kokice...nekako im više volim dati kokice nego bilo koje druge grickalice. U početku su jeli samo ono bijelo, ali poslije sve...i mogu reći da im se kokice nikad nisu ni zaletile, za razliku od druge hrane. Nisu mi čak ni za užinu katastrofa, jedino ne znam je li to djeci premalen zalogaj za užinu :/ Istina da je voće i povrće bolji izbor za užinu, ali jednom u 100 godina nije ni ovo smak svijeta. Pa ne daju im svaki dan kokice za užinu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu mi čak ni za užinu katastrofa, jedino ne znam je li to djeci premalen zalogaj za užinu :/ Istina da je voće i povrće bolji izbor za užinu, ali jednom u 100 godina nije ni ovo smak svijeta. Pa ne daju im svaki dan kokice za užinu.
    Ovako i ja mislim. Ne bih baš smatrala katastrofom ako dobiju kokice tu i tamo. Ali da ako su većina obroka grickalice i složeni ugljikohidrati.
    Ako se događa rijetko, upozorila bih na moguću opasnost. Recimo možeš isprintati članak. Ali ne bih smatrala potrebnim potezati pitaje zdrave prehrane.
    Ako misliš da je prečesto, tražila bih i promjene u meniju.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam mislila isprintat onaj članak o gušenju kokicama. samo da ukažem tetama da klinci budu pod povećanim nadzorom dok ih jedu. mene najviše frka tog gušenja... kažem,inače protiv kokica kao namirnica nemam apsolutno ništa.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

guše se ljudi koječime

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moj dvoipol godišnjak jede kokice već nekoliko mjeseci... nikad nisam primjetila da se zagrcnuo a kamoli neš drugo...što recimo nije slučaj kod jabuke....tak da...., neznam, opet, bolje mi je da u vrtiću jedu kokice nego kekse il štapiće za užinu....
    kod nas jedu užinu poslje buđenja znači oko 3 sata....ja dolazim po njega u 3.30 i vodim ga doma na ručak, tak da mi je opet bolje da pojede neš tak lagano tipa kokice, voće il jogurt pa da mi može doma ručati nešto toplo, kuhano i na žlicu (oko 4) nego da se natambura gluposti u vrtiću pa da spojimo ručak i večeru oko 6 pa mi je to ni vrit ni mimo...al to sam opet ja....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

istina, moje se gušilo komadićem omota od bajadere koji je stariji brat ostavio u kolicima. od hrane najgora stvar su bile putar štangice koje su ljepljive pa su se znale zalijepiti na nepce. ali moram reći da je to bilo na početku dohrane . osim toga, kokice i sva ostala hrana je opasna ako se jede u pokretu ili se za vrijeme jela padne/spotakne i sl.
    Posljednje uređivanje od sirius : 30.06.2011. at 12:35

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kokice smo im počeli davati negdje u trećoj godini života. Nije bilo problema, ali treba paziti. U vrtiću su naši jeli kokice u sklopu jesenske svečanosti, ali jasličarima nisu to davali. Ne mislim da su nezdrave ako ih jedeš 2-3 puta godišnje. A potpisujem krumpirić da se ljudi guše koječime. Moj se mlađi sin gušio s komadićem kruha. Imao je oko dvije i pol godine.... Sva sreća da znam kak se radi Heimliechov zahvat. Prijateljičin se sin gušio komadićem kuhane ribe - izvrnula ga je naglavačke... Guše se klinci kojekakvim stvarima koje s hranom nemaju veze. Treba povući granicu gdje prestaje briga za zdravlje i sigurnost, a gdje počinje paranoja. Za ovaj slučaj iskreno ne bih znala reći s koje je strane crte.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja priznajem da nekad i jesam paranoična. :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sebe ne smatram paranoičnom, pogotovo ne oko djece i zdravlja - premda nam se toliko puni glavu raznim paranoičnim vijestima pa je teško nekad ostati normalan. Čak me većina ljudi iz okoline smatra previše ležernom.
    Ali ako se već pita, nije na odmet znati. Kako sam već rekla, kokice i dalje jedemo, samo uz povećan oprez.
    Dakle indormacija je dobra, samo ih treba svatko za sebe filtrirati i svoditi na pravu mjeru.

Latte avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Osobno također mislim da bi se pogotovo u odgojnim ustanovama trebalo igrati na sigurno. Nije ista stvar kada dijete kod kuće jede kokice pred budnim okom mame ili tate koji ga nadziru, i kada hrpa djece u skupini jede kokice u prisutnosti jedne tete koja ih ne može nadzirati kako spada(u toj situaciji). Nadalje, kokice (iako jedna od zdravijih junkfood namirnica) ipak spadaju u - junkfood, i kao takve ne zadovoljavaju standarde pravilne i zdrave prehrane u dječjoj dobi. Ok, eventualno bi ih se moglo naći kod starijih klinaca na proslavama rođendana i sl...ali kao redovna užina (dio tjednog jelovnika) nikako!A ovo vam veli svježa zdravstvena voditeljica u dj. vrtiću

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

u vrticu zdravstveni voditelj slaze jelovnik, koji se sprema u kuhinji, a tete ga "samo" posluzuju djecici. mislim da bi se trebalo zdr. vod. ako je netko nezadovoljan jelovnikom za odredeni dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Chokable Foods

• Be careful of big globs of food, such as golf ball-sized, pasty globs of white bread or spoonfuls of peanut butter. Even though these foods are soft, babies can choke on them. Don't spread peanut butter too thick, and monitor how quickly the bread gets packed into the mouth. The more whole grains in a bread, the less likely it is to form a pasty glob.
    • Check the chunks. Once baby's molars appear (usually around the middle of the second year), chunky soft fruits (such as fruit cocktail-type size and texture) are safe.
    • Chop soft food into small pieces: sausages, large pieces of meat, gummy candy, caramels and so on.
    • Hold the hot-dogs. Since hotdogs are neither nutritious nor safe for baby, you can scratch them from the diet. If you are fortunate enough to find a healthy hotdog (nitrite-free, low in salt), slice it lengthwise in thin, noodle-like strips. Don't let your toddler bite chunks off a hotdog, since a hotdog chunk is about the size of a baby's windpipe.
    • Allow toddlers finger foods only under supervision.
    • Be sure babysitters and older siblings know which foods to avoid giving to younger children.
    • Children should stay seated as they eat and are not lying down or running around. Choose snacks for the car carefully.
    • Avoid hard foods and raw fruits and vegetables that snap into hard chunks, such as carrot and celery sticks, firm apples, nuts, popcorn, gum, hard candy, sunflower seeds, orange seeds, cherry pits, and watermelon seeds.
    • Peel and slice grapes. Whole grapes can cause choking.
    • Gum should not be chewed while playing sports.
    • Crying or laughing with a full mouth should be discouraged.
    • Don’t allow children to fill their cheeks with food like a chipmunk.
    • Teach children to chew food adequately before swallowing.
    It’s best to avoid the following foods in younger children. Most children under the age of 4 don’t understand the need to chew thoroughly or to spit the item out.
    • cherries with pits
    • meat
    • chunks
    • candy, hard
    • nuts
    • hot dog, whole chunks
    • popcorn kernels
    • raisins
    • raw apples, pears, carrots, beans
    • stringy foods
    • whole olives
    • whole grapes

http://www.askdrsears.com/topics/fee...chokable-foods
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 22.02.2012. at 11:34

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Chokable Foods

• Nuts
    • Seeds
    • Popcorn
    • Hot Dogs (even if cut in chunks)
    • Hard Candies
    • Raw Carrots and Apples
    • Whole grapes
    • Unripe Pears
    • String Beans
    • Meat Chunks
    http://childrensfoodguide.com/about/chokable-foods/

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi doma cesto jedemo kokice, i ja i dijete ih obozavamo, uvijek trazimo na sto bi mogle liciti osim na koke

ali priznajem da nisu dobar izbor za u vrticu, jer mozda nisu sva djeca navikla, pa oni tamo i skacu i hodaju s tim u ustima (a moj dok jede sjedi i proucava svaku prije nego ju stavi u usta)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mala djeca se vrlo često guše na kokice, i ako su mlađi od 3 godine uopće ih ne bi trebali konzumirati. Koma je to ako je udahnu, kokica se zalijepi i vrlo ju je teško ukloniti.

Moj ih nije ni vidio ni čuo do kasnije dobi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sears pise da ne bi smjeli jesti kokice prije navrsene 4 god

koliko sam skuzila dobar dio roditelja se ne zamara takvim upozorenjima, cesto ni nemaju pojma da je opasno. ekipa malcima uredno daje kikiriki i druge orasaste plodove, jabuke, mrkve jer to klinci kao vole ili se recimo moraju nauciti to jesti

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa mozda je i dobro da se nauce nesto jesti, ali u kontorliranim uvjetima.

moj na primjer uopce do neke dobi nije jeo bombone, pa se skoro zagusio s 4,5 godine od jednoga. nisam mu davala ne zbog opasnosti nego zbog toga sto su mi bezveze i nisam htjela da se navikne na jedenje bombona. a mlada djeca ih normalno jedu jer su navikla na njih
    Posljednje uređivanje od meda : 22.02.2012. at 16:13

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

naši prijatelji imaju klince od 1.5 god i kad dođu kod nas jedu kokice..........ne vidim to kao nešt opasno! a dal je zdravo to je već druga tema............

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma mislim može se zaletjeti i djetetu od četiri godine...naravno da nisam za kokice ispod 2,5-3 godine, ali poslije toga, ne mogu reći da je to manje opasno s 6 godina, jer i tada se može zaletjeti.
    Mi jedemo kokice od 2,5 godine, ne nešto prečesto, ali jedemo, pazim da ona ne uzima one loše ispucale i sl. i nikad nije bilo problema.

Kokice skupljaju toksine iz organizma, jakooooo su zdrave!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj orlica prvotno napisa Vidi poruku
    naši prijatelji imaju klince od 1.5 god i kad dođu kod nas jedu kokice..........ne vidim to kao nešt opasno! a dal je zdravo to je već druga tema............
    to sto ti ne vidis kao nesto opasno ne znaci da nije opasno
    vjeruj mi da ti ne treba epizoda gusenja kako bi uvidjela opasnost
    neka hrana jednostavno nije prikladna za neke uzraste

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slažem se da kokice nisu za jesti kad je 25 djece i teta ne može nadzirati jer neki su ih u stanju super bez problema jesti, a neki ne.
    Kokice definitivno nisu jednako opasne kao bilo koja druga hrana nego se uvijek nalaze na listi rizičnih za gušenje kod djece do 5 g,
    Ja bih na tvom mjestu rekla ako me to muči kao što sam i svojoj mami rekla da ih ne daje mojoj tada 18 mj. kćeri.
    Ja imam drugu dilemu u vezi prehrane u vrtiću. Jasno mi je da su pojmovi zdrave prehrane rastezljivi i to kaj ja poludim kad za doručak piše crnflakes i mlijeko, a u biti dobiju čokoladne kuglice pune šećera je moja stvar jer ja to inače djeci ne dajem pa me smeta, al ne smatram to nečim za urgirati.
    Ono što me muči je jednom tjedno juha od gljiva koje nisu preporučljive do 12. g jer ih djeca ne mogu tako dobro probaviti kao odrasli, a u našem vrtiću ih jedu 1-godišnjaci.
    Jel u još nekom vrtiću daju djeci juhu od gljiva?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

kokice su jedne od najzdravijih grickalica, prirodne, nisu na nikakav način procesuirane, samo termički obrađene.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možda sam krivo shvatila, al nije li pitanje bilo jesu li ili nisu primjerene što se tiče rizika od gušenja, a ne što se tiče zdravlja?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku

Jel u još nekom vrtiću daju djeci juhu od gljiva?
    Kod nas juhe od gljiva nije bilo ni jednom od kad je moje dijete u vrtiću. Niti gljiva u bilo kakvom obliku.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na info, ipak ću se odvažiti porazgovarati s medicinskom sestrom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas u vrtiću nema juhe od gljiva, a i da ima moja klinka je ne bi dobila jer ima posebnu prehranu, ali često drugi klinci imaju lignje što mislim da isto nije za tak male.

u školi je par puta bio saft s gljivama, i moj klinac svaki put povračao, sad jel od gljiva ( njih je jeo umjereno prije nek je cura alergičarka došla) ili od nekog dodatka ne znam.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jelena.O, zašto ne lignje?
    Posljednje uređivanje od dunja&vita:-))) : 25.02.2012. at 17:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •