Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
Zvući logično, ako si ti cijelu trudnocu pazila, beba nije mogla biti prevelika. Ja sam do prije par dana jela marmeladu sa zlicom, a tko zna otkad nisam smjela.Linolina kako si mjerila secer, kolko vremena nakon obroka ga treba izmjeriti da budem sigurna da sam dobro isplanirala obrok?
Meri se:
1) jutranji šećer (prije jela, barem osam sati od zadnje hrane)
2) pet minuta prije jela
3) 90 minuta nakon jela je najviši šećer i taj je najbolje da ne bude viši od 6

Oggt test "glumi" ovo pod broj 2 i 3, s tim da vade vrijednosti nakon 60 minuta, 90 minuta i 120 minuta
Broj 1 je da vidiš koliki ti je šećer, pa ako je 9 prije hrane, onda baš i ne smiješ pojesti 2kg krumpira i pohani šnicl
Broj 2 je da vidiš što ti je hrana i kombinacija hrane koju su upravo konzumirala učinila s GUK-om u krvi (ne reagira svaka osoba na svaku hranu jednako, meni je recimo šećer divljao od špinata na mlijeku iako je isti bio bez mijeka i na pola žlice brašna i pola žličice ulja; kruške su mi bile smrt, a banane ok - iako mi je oboje bilo zabranjeno)

Imaj na umu da vrijednosti GUK-a u krvi za trudnice s problemima s šećerem nisu iste kao za dijabetičare, pa onda svakako treba pronaći liječnika koji ima iskustva i sa dijabetesom i sa opstetricijom.

Zdravoj trudnici je GUK 90 minuta nakon kriške čokoladne torte ili tanjura tjestenine s četiri vrste sira oko 3.3 - 4, to su vrijednosti koje su niže nego kod ne-trudnih ljudi.