Mi vodimo trudnoću kod dr. Berigoja Ujevića koji je tata dotičnog mladog gospodina o kojem se priča. Vodim o trudnoću privatno u Supernovi s 4D ultrazvucima, ali se zbog toga ne osjećamo niti najmanje hrabro i nedodirljivo. Dapače, usprkos stručnosti našeg doktora imamo bezbroj pitanja na koja nismo dobili zadovoljavajući odgovor. Ja naime uvijek s sobom ponesem papirić na kojem si zapišem sve što hoću pitati jer smo u trudnoći poprilično oglupili. No uvijek kada dođem doma s pregleda skužim da mi i dalje niš nije jasno, ali dobro. Ja sam po prirodi paničar i volim se previše zabrinjavati oko svega, pa možda ono što meni nije zadovoljavajući odgovor - nekome je sasvim dovoljno i previše... Čudno mi je recimo što su se krvne pretrage napravile samo skroz na početku (s 6.tj) i više se kao ne će ponavljati. Ja sam svuda čitala da ih treba ponoviti imeđu 28. i 30.tj. Tako da sam sad na pregledu pitala, a doc mi je rekao da ne - da nije potrebno... Ja sam ih ipak odlučila ponoviti skupa s urinokulturom jer stalno čitam kako cure na urinokulturi nađu sve i svašta što se ne vidi na onoj slavnoj trakici koju nam daju da popiškimo svaki put kad dođemo.

Inače, dr. Ujević senior je jedan divan i ugodan čovjek. Nikada, ali apsolutno nikada me kod njega nije ništa bolilo i kada mi je bilo zbog nečega neugodno on je to uvijek na fin način riješio razgovorom, a ne upadicama ili neukusnim šalama (kao što sam doživjela kod nekih drugih ginekologa). Jako je pametan, ali tu pamet baš i ne voli dijeliti. Imam osjećaj da mi ne želi puno toga ispričati jer misli da bi mi to bilo previše, da bi me zamorio. Njemu je dovoljno da on sve kuži. A ja sam nažalost tip koji o svemu hoće znati sve u detalje. Bezobrazna sam, preznatiželjna i pokušavam to obuzdati. Znam da je jedan od najboljih i ovdje su me vaši tekstovi samo još dublje uvjerili u to. Znam isto tako da je pošten i kad sam mu jednom rekla da su ga na jednom forumu ishvalili samo je skromno pognuo glavu i nije ništa rekao. Mislim da je njemu već lagano dosta tog posla i da ne će još dugo - nažalost -biti nam na usluzi. Kod njega baš vidite da se negledao svega i svačega i da kad mu ja dođem i kažem da me muče ti probadajući grčevi - stvarno je lijepo od njega što to ozbiljno shvati - makar se na kraju ispostavi da to nije ništa bilo.

Uz to moram ga pohvaliti da ne kljuka trudnice lijekovima za bezveze. Ne dijeli Apaurine šakom i kapom kao što je to postao običaj u našim bolnicama i za sve većinom preporuča mirovanje. Eventualno magnezij i to je to... Ja koja inače cijenim prirodno liječenje i sama se liječim homeopatijom, cijenim taj njegov pristup...

Sve u svemu o njemu samo najbolje. A kod koga će me poslati na Sv Duh - nemam pojma. Koliko sam ja skužila onome kome taj tren dopadnem u šape...

Iz povjerljivih sam izvora čula da je njegov sin jako dobar i ugodan čovjek, vrlo nalik na svog tatu. Čak sam pročitala na www.doktori.net di je stvarno teško naći lijepu riječ o bilokome, da je izvrstan kirurg i da mu se žene zahvaljuju što im je spasio život. Mislim da čak piše da su njega posebno zvali u tom slučaju jer je on izuzetno spretan i precizan za takve (carske rezove) zahvate.

Ako ga je tata odgajao onako kako ja mislim da je, onda se sigurno pobrinuo da njegov sin dostojno naljedi njegov tron...

Ova ODA UJEVIĆIMA nije unaprijed plaćena, nego ju pripisujem radu hormona...