Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Rok cekanja na specijalisticki pregled u djecjoj bolnici

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Rok cekanja na specijalisticki pregled u djecjoj bolnici

MOlim vas recite da li postoji kakav zakon ili nesto sto bi nam moglo ici u prilog, dobili smo uputnicu za kardiologa za dijete (1,5 god) i danas su nam rekli da se ceka 6-7 mjeseci, tj da bi na red dosli tek u sijecnju 2012 i to ako...Meni je to neprihvatljivo.
    Da li se moze pregled napraviti privatno pa traziti refung od hzzo?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ima onaj čarobni broj HZZO-a za naruđbe, čekaj da ga nađem i stavim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Halo ljudi u Hzzo-u postoji broj telefona na koji se nazove kad imaš
    obaviti neku pretragu. Znači imaš uputnicu, a ne da ti se zvati
    bolnice i naručivati se. Lijepo nazoveš broj 4595183 ili 4596184
    ostaviš svoje podatke(ime i prezime) i broj telefona na koji te mogu
    dobiti. Kroz par dana zove žena s tog broja i obavještava gdje ima
    slobodnog mjesta i kada (uključene su i privatne poliklinike koje
    imaju ugovor sa HZZo-om).
    Ja sam živi svjedok da taj broj funkcionira. U roku 2 dana mi je zvalacda mi je našla termin za dan poslije.
    Sretno kome treba. Naravno da za taj broj nitko nije čuo uključujući
    niti lječnike (valjda se bagri ne radi pa nisu objavili putem medija)

Postoji u zakonu pravilo da bi na prvi pregled trebao biti u roku mjesec dana , ali to je dosta komplicirana stvar. Trebalo bi u svakoj bolnici koja ima specijalista dobiti potpis i žig da ne mogu obaviti ranije (isprobala na vlastitoj koži). Probaj nazvati ovaj broj pa možda oni nešto smisle. Nadam se da nije ništa alarmantno.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo iz Ri

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo iz Ri
    to nema veze, u principu te naručuju (na tom telefonu) gdje nabrže ima mjesta, ne nužno u Rijeci.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zvala sam. nazalost to je samo za odrasle, djecu ne mogu ali je gospođa na telefonu bila jako jako ljubazna

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Upravo sam htjela otvoriti ovu temu jer mi je megdje u glavi ostalo da po zakonu ne smijete čekati dulje od 3mj na pregled-nek mi netko molim vas to potvrdi ili opovrgne jer nisam sigurna.

Naima naručila sam malu putem e-maila u Vinogradsku na prvi pregled kod ORL Tomislava Baudina 13.07.2011. odgovoreno mi je 15.07.2011.
    i to da mi je djete naručeno 21.11.2011. .
    Po meni i bez obzira što sam "tražila" određenog doktora tj. naručila se kod njega mislim da je 4 mjeseca predugi rok za čekanje!
    Smijem li se žaliti na termin?
    Hvala

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nitko nezna???

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, ali mislim da nemaš osnove za žalbu jer si tražila pregled kod određenog dr. da si tražila samo spec. pregled ne bi toliko dugo čekala

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali kad se naručuješ obično pitaju kod kojeg doktora ja sam sigurna da nisam tražila određenoga liječnika da bi isto toliko čekala-znala sam da će te reći da zbog toga čekam tako dugo,ali a nama je ovo prvi pregled a doktor je tražio dijagnostički, specijalistički-kopletni pregled jer nam je vrlo bitno da imamo sve nalaze -podatke, pošto nalaz zahtjeva ne samo logoped, već i doktori s Srebrnjaka, radi krajnika, sinusa, alergija i sumnje na probleme s sluhom...

na Goljak su me za EEG naručili za 10mj...ali su mi rekli da za ovo ljetno doba ne naručuju a ja sam im rekla da meni paše nakon 8mj. pa su me jako ljubazno naručili-bez problema...........

a 4mjeseca i malo više za pregled kod ORL je meni malo previše...pa nisam tražila magnetsku

ok hvala, znači po vama nemam nikakvu zakonsku osnovu po kojoj imam pravo zatražiti pregled u roku 3 mj?

ja sam uputnicu dobila u 4mj...ali nisam htjela da nas naruče tokom ljeta mislila sam u 7mj. ću se naručit i ono u 9 najkasnije 10 ću dobit termin, a ovo je kraj godine početak skoro 12mj........
    logopeda sam čekala od prošle godine od 11mj do 4mj, a sad ORL do kraja ove godine...ovo je presmješno ispada da mogu samo 2 pregleda u 2g obavit u ovoj državi dok isti ti doktori privatno odmah primaju pacijente

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da ne spominjem da nas logopedica kod koje smo bili u 3mj još nije ni stavila na listu za logopedske vježbe...mislim kako ću doći na red i za 2g kad me na listu neće stavit a rekla je da je hitno ..da ne govorim da se vi na šalteru ne možete dogovriti za termin jer ona ručno na svoj trgovački papir upisuje termine, znači bolnica Goljak nema ništa s tim nego osobno ona-s tim da mi se ponudila sama doći doma za 400kn održati s djetetom vježbe od 45 min. jer treba ona sebi naplatiti benzin.....i normalno da onda idem privatno(135kn-45 min) i uskoro ću prodati auto da mi djete može ići na govorne vježbe jer mi druge nema...i mi smo socijalna država

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u čemu je problem sad , kad si uputnicu dobila u 4.mj ? Ne razumijem? Osobno bih odmah zvala da se raspitam za termin , obzirom da znam da se radi smanjenim kapacitetom u ljetnim mjesecima.
    Mislim da ti to ovisi o praksi pojedinih bolnica, Goljak uvjek naručuje u roku mjesec dana (ali samo određeni dan u mjesecu) tako da me to ne iznenađuje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    da ne spominjem da nas logopedica kod koje smo bili u 3mj još nije ni stavila na listu za logopedske vježbe...mislim kako ću doći na red i za 2g kad me na listu neće stavit a rekla je da je hitno ..da ne govorim da se vi na šalteru ne možete dogovriti za termin jer ona ručno na svoj trgovački papir upisuje termine, znači bolnica Goljak nema ništa s tim nego osobno ona-s tim da mi se ponudila sama doći doma za 400kn održati s djetetom vježbe od 45 min. jer treba ona sebi naplatiti benzin.....i normalno da onda idem privatno(135kn-45 min) i uskoro ću prodati auto da mi djete može ići na govorne vježbe jer mi druge nema...i mi smo socijalna država

Socijalna država jesmo sigurno, minimum se uvijek može ostvariti uz čekanje, ako ne na jednom mjestu tada na drugom.
    Naravno to nekad nije optimalno za neku djecu , nego samo minimalno, tako da se čovjek treba snaći drugačije (tj. platiti) ili čekati, tražiti dalje i nadati se najboljem.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sorry zna da sam zakoplicirala....za EEG cjelonočno su mi rekli da ne narčuju sad i ne rade preko ljeta, ali ja sam rekla da meni i odgovara nakon 8-9mj, pa su ipak bili ljubazni i naručili me za 10mj- to nema problema.

Uputnicu za ORL sam ja dobila negdje u 4-5mj. ali mala mi je u međuvremenu završila u bolnici, a i mislila sam da ne naručuju u ljetnom terminu te da je svejedno hoću li se naručiti u 5 ili 7mj. Bez obzra kad se ja naručila vjerujem da bi čekala isto ovoliko malo više od 4mj. znači od početka 7mj. do skoro kraja 11mj.

Na Goljaku imam problema s logopedicom (kod koje smo isto čekali termin skoro 3mj, a nismo tražili određenu logopedicu) koja nakon obavljenog pregleda nije stavila moje djete na "listu čekanja" za tretman govornih vježbi, znači nije ju ni upisala je, a morala je, nek ju stavi zadnju, nek mi kaže da će doć na red odprilike za 2g, ali nek ju stavi na listu.Ona meni samo govori da ju nazovem za 2mj, pa opet za mjesec dana, sad mi je rekla da je nazovem krajem ljeta. Mislim znam ja da ona nezna kda će koje djete mzavršiti uspješno svoju terapiju, pa da onda moje može doći na njegovo mjesto, ali da me na listu mora stavit- e to mora.
    Ja kad sam joj rekla da ću se narućiti na šalteru ona meni;pa mama, oni nemaju ništa s tim JA to određujem, a pošto je vama hitno, ja ću vam doć održati sat od 45min za 400kn privatno (što ne smije i mi je to nismo ni tražili)...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim žalosno je ali po tome bi ja mogla zaključit da nakon što je ona vidjela kako smo mi zabrinuti, namjerno nije stavila moje djete na listu da bi dodatno mogla zaraditi na privatnim satima i to više od 70% od onog što naplačuju privatni priljavljeni logopedi koji za to još plaćaju porez Državi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sorry zna da sam zakoplicirala....za EEG cjelonočno su mi rekli da ne narčuju sad i ne rade preko ljeta, ali ja sam rekla da meni i odgovara nakon 8-9mj, pa su ipak bili ljubazni i naručili me za 10mj- to nema problema.

Uputnicu za ORL sam ja dobila negdje u 4-5mj. ali mala mi je u međuvremenu završila u bolnici, a i mislila sam da ne naručuju u ljetnom terminu te da je svejedno hoću li se naručiti u 5 ili 7mj. Bez obzra kad se ja naručila vjerujem da bi čekala isto ovoliko malo više od 4mj. znači od početka 7mj. do skoro kraja 11mj.

Na Goljaku imam problema s logopedicom (kod koje smo isto čekali termin skoro 3mj, a nismo tražili određenu logopedicu) koja nakon obavljenog pregleda nije stavila moje djete na "listu čekanja" za tretman govornih vježbi, znači nije ju ni upisala je, a morala je, nek ju stavi zadnju, nek mi kaže da će doć na red odprilike za 2g, ali nek ju stavi na listu.Ona meni samo govori da ju nazovem za 2mj, pa opet za mjesec dana, sad mi je rekla da je nazovem krajem ljeta. Mislim znam ja da ona nezna kda će koje djete mzavršiti uspješno svoju terapiju, pa da onda moje može doći na njegovo mjesto, ali da me na listu mora stavit- e to mora.
    Ja kad sam joj rekla da ću se narućiti na šalteru ona meni;pa mama, oni nemaju ništa s tim JA to određujem, a pošto je vama hitno, ja ću vam doć održati sat od 45min za 400kn privatno (što ne smije i mi je to nismo ni tražili)...
    Pretpostavljam da ta logopedica ima nadređenog pa možeš njega pitati sa nalazom kakva su pravila za stavljanje na listu?
    Ili se moguće čekaju ostali nalazi da se isljuće mogući drugi problemi , pa da ju tek onda stavi na listu?
    Ne znam, nagađam.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim žalosno je ali po tome bi ja mogla zaključit da nakon što je ona vidjela kako smo mi zabrinuti, namjerno nije stavila moje djete na listu da bi dodatno mogla zaraditi na privatnim satima i to više od 70% od onog što naplačuju privatni priljavljeni logopedi koji za to još plaćaju porez Državi.
    Ako joj je to bio motiv, tada to jest stvarno žalosno.
    Iako je moguće da za tvoje djete još nije tako hitan logopedski tretman (ipak je ona još jako mala), ali ti ona nudi privatno upravo zato što je vidjela da ste jako zabrinuti.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala ti na odgovoru....ma ne ona misli da je ipak ona žena s iskustvom poznata profesorica i da po tome izgleda ima pravo na puno veću cijelu od ostalih privatnika (mislim sumnjivo je to što nam je to ona sama ponudila-možda nas je i namjerno prestrašila-uglavnom mi nismo uopće bili pristali a ona je već dogovarala s nama koji dan bi mogla doć, pa da ne možemo kod nje, a ovo je na drugom djelu grada, pa tu je i benzin-mislim da joj dam 100kn za benzin mogla bi se vozit cijeli mjesec do mene i natrag doma, i opet bi tretman bio oko 200kn)

već sam ja mislila kontaktirati ravnateljicu, ali i ako se doma i ovdje po forumu stalno pjenim, iskreno ne volim ulaziti u konflikte ni stvarati probleme ni sebi ni drugima, no ako mi krajem 8mj. ne kaže da ju stavlja na listu, mislim da ću poduzeti neke mjere, jer imam čak 2 malih rođaka u obitelji koji su nedavno išli na Gljak i od prve bili stavljeni na listu,čekali jesu ali stavljeni na listu su bili, a je je samo to molim-no valjda MM i ja djelujemo mutavo pa misli da nas može vozat, jer ona je sam rekla da je maloj jako hitno (i privatno smo jedva našli tretman za nju nakon 3mj i oni su rekli da joj je hitno i jako sporo napreduje, ima dijagnoszu F80 specifični govorni poremećaj-tako nešto) doktorica valjda misli da nama nije u cilju da ju tužakamo ravnateljici jer ipak na posljetku ona treba nama i radit će s našim djetetom, pa bi i zbog toga bilo dobro da smo s njom u dobrim odosima, te sam sigurna iskorištava situcaiju-tražit za 45min 400kn je krajnje nemoralno...
    još jednom ti puno hvala na odgovorima
    strpljen spašen

O.T.Koliko se čeka na magnetsku rezonacu i je li istina da još uvijek jedna privatna poliklinika ima taj najači uređaj od 3T-hvala.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ivana-zg, ne razumijem u čemu je problem s ORL pregledom?
    Dođeš bez naručivanja u Klaićevu ujutro do 8h, sjedneš i čekaš. Do 12.30 h si i u najvećoj mogućoj gužvi gotova. Prethodnog dana nazoveš i raspitaš se koji doktor sutra ujutro ima ambulantu jer postoji mogućnost da nekog baš sutra nema
    Lani sam bila u rujnu točno (i ciljano) na prvi dan škole, nije bilo ŽIVE DUŠE, radila su dva doktora. Ove zime u ožujku MM je ujutro u 6.15 ostavio uputnicu i produžio na posao, došla sam s malom oko 9h i bili smo gotovi u 10.30h. (Oba puta se radilo o "atraktivnom" dr.Marnu).
    Mislim da je sličan princip i na Sv.Duhu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Presli smo na pregenijalni sistem e-uputnica. Nema boljeg...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Inače u Vinogradskoj se za dr. B. čeka uvjerljivo najdulje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ivana-zg, ne razumijem u čemu je problem s ORL pregledom?
    Dođeš bez naručivanja u Klaićevu ujutro do 8h, sjedneš i čekaš. Do 12.30 h si i u najvećoj mogućoj gužvi gotova. Prethodnog dana nazoveš i raspitaš se koji doktor sutra ujutro ima ambulantu jer postoji mogućnost da nekog baš sutra nema
    Lani sam bila u rujnu točno (i ciljano) na prvi dan škole, nije bilo ŽIVE DUŠE, radila su dva doktora. Ove zime u ožujku MM je ujutro u 6.15 ostavio uputnicu i produžio na posao, došla sam s malom oko 9h i bili smo gotovi u 10.30h. (Oba puta se radilo o "atraktivnom" dr.Marnu).
    Mislim da je sličan princip i na Sv.Duhu.
    tako smo i mi u Klaićevoj prije par godina kod istog dr.-a

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ok znači po vama je to čekanje zbog doktora (čula sam da je jedan od najboljih , ali mislim u smislu odnosa prema djeci a to mi je jako važno pogotovo jer vjerujem da će pregled možda u nekim segmentima biti i malo neugodan za djete) znači-Klaićeva-OK da znam puno hvala.

Ma uglavnom mene je zanimalo smije li se na takav pregled čekati 4mj, nije to nikakvo snimanje ili operacija- a najviše sam to pitala zbog toga što sam negdje čula da je granica 3mj-hvala Vam

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok znači po vama je to čekanje zbog doktora (čula sam da je jedan od najboljih , ali mislim u smislu odnosa prema djeci a to mi je jako važno pogotovo jer vjerujem da će pregled možda u nekim segmentima biti i malo neugodan za djete) znači-Klaićeva-OK da znam puno hvala.

Ma uglavnom mene je zanimalo smije li se na takav pregled čekati 4mj, nije to nikakvo snimanje ili operacija- a najviše sam to pitala zbog toga što sam negdje čula da je granica 3mj-hvala Vam

Ja bih rekla da smije, obzirom da se rok od tri mjeseca za prvi pregled (prije je bio jedan mjesec koliko se ja sjećam) odnosi na pregled u bilo kojoj bolnici i kod bilo kojeg specijaliste, ne nužno onog kojeg ti želiš.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

OK išla bih ja privatno ali nema se više love, sad sam na burzi , a logoped mi je sad najvažniji pa za to dajem sve pare.....inače kad gledaš da jedan običan pregled od 10 min kod privatnika košta 400-500kn, rađe čekam....tako sam kod dermatologa platila 500kn za 10min i dijagnozu koju nije znao i dao joj je običnu kremu koju svima daje i koju sam i sama mogla kupiti u ljekarni i danas je kupujem (mada joj to niš ne pomaže ali ok) i to samo zato što njezine doktorice u Klaićevoj nije bilo iduća 2mj, i tako u svim ostalim bolnicama a nama je bilo jako hitno...idući put sam išla na hitnu na Šalatu...i kad je bila mala na hitnu u Vinogradsku kod ORL...ali ovaj put mi treba baš pravi pregled pa ne mogu tako, ali od sad idem na hitnu ako baš moram jer mi ne pada na pamet čekati po par mjeseci na red ili davati 500kn za 10min pregleda.

Hvala curke.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tražit za 45min 400kn je krajnje nemoralno...
    Trideset (30) minuta razgovora s reproduktivnim endokrinologom, bez ikakvih pregleda i testova, moje osiguranje placa $240. Znaci rijec je o 2520 kuna za sat vremena.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Trideset (30) minuta razgovora s reproduktivnim endokrinologom, bez ikakvih pregleda i testova, moje osiguranje placa $240. Znaci rijec je o 2520 kuna za sat vremena.
    hmmm, ok sve to stoji...
    Samo šta tih 240$ plaća tvoje osiguranje a ne ti direkt iz đepa(mada na neki način ide iz tvog đepa) ali u toj cijeni i u tih sat vremena vjerujem da ipak doznaš nešto pametno i da će ti doktor dat neki odgovor pametniji uz trud i volju da ti se pomogne...a žalosto je da kod nas u masna i astronomska svakomjesečna skidanja s plaće za zdravstveno osiguranje mi onda moramo još dodatno platit nekom privatniku 400-500kn i na kraju opet neće ništ pametno reć kak je i Ivana napisala neko obavit svoje ofrlj u 10 minuta.

Tak da ipak mislim da ti bolje prođeš...ili?Šta ti kažeš?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U Americi dobro prođe samo onaj tko ima nekakvo (pristojno) osiguranje. Od trena kad ga prestaneš plaćati možeš umrijet na cesti ko pas. Tako da...nemojmo tako jako pljuvati po ovom našem jer, bojim se, nećemo još jako dugo imati ovo što sad imamo.

Nije nitko gledao dokumentarac o američkom osiguranju Michaela Moorea ("Sick" ili tako nekako)?

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

IvanaZg, za EEG a i za logopeda i sve ostalo što trebaš (piholog, neurolog,...), odi u Kukuljevićevu. Tamo sve obaviš u jednom danu, a rekao mi je striček na EEG-u da su su ljeti polu prazni i da su tražili da im pošalju pacijente sa Goljaka. Na termin se čeka 2-3 tjedna, a na nalaze.... još bar toliko.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

čokolada,
    ma sve super, sve 5.Gledala i taj dokumentarac i ostala blago rečeno zgrožena mada sam i prije znala otprilike kako kod njih funkcionira sve to... al nije niti naše baš tolko sjajno i bajno.Suludo mi je dan su naši "vrli" vođe (da baš ne ulazimo previše tam gdi nebi trebali) al žalosno da su nakon afirmiranja odvojene i samostalne države preuzeli sustav zdravstva(od Njemačke) koje je samo do onda dokazano i potvrđeno bankrotirao 5 ili 6 puta, a isto tako s druge strane smo/su odbacili jedan sustav i sistem koji je odlično funkcionirao.

ps: radim u jednom segmentu zdravstva pa si ipak malo uzmem slobodu da iskritiziram sustav i ministarstvo pa makar i pod pseudonimom.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo samo da se pohvalim da mi za oftamologa na Rebru čekamo 5 mj.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nama su poslali papire iz djecje bolnice da nisu u mogucnosti radi guzve dati nam datum za spec pregled....sto sad? kamo sad? otici privatno, platiti pa sve ispostaviti Hzzo??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •