Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Mame alergicara Molim Vas pomoc!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Mame alergicara Molim Vas pomoc!

Moja mrvica (1god) se osipala jutros u roku od pola sata..
    isprva je to izgledala ko upik komarca malo naoteceno i crveno no nakon vec par minuta se to pocelo ubrzano siriti po liceku,rukicama i nogicama...na kraju je izgledalo koda je legla u koprive...
    odjurila sam odmah doktorici no do nje se plikovi povukli i ostalo samo crvenilo...pedica ju pregledala kaze kako ima blago crvenilo u grlu,a prethodni tjedan je imala blago povisenu temp.a poslije temp.2dana proljev...pedica nije sigurna dali je to od virusa ili alergija na nesto...
    kod pedice se sve skoro i povuklo no ona je napomenula kako se moze i vratiti ,sto se doma i ponovno varatilo no i opet povuklo...

do kada to tako ide izbijanje /povlacenje?

ovih dana nije nista novoga jela/probala i nista novo radila,ja dojim no ni ja nisam do sada nista novo probala...pedica napomenula da joj mozda nesto skodi posto ima smanjen imunitet a do prije nije...prepisala nam je Fenistil i Probiotik BioGaia,moramo jesti dijetalnu hranu i paziti dali ce di jako naotec a onda moramo direktno na hitnu...

a ja sam uzasno zabrinuta i strepim na svaku izbijen novi plikic...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Zar nitko nezna odg.?
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 01.07.2011. at 12:32

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

urtikarije.
    mi ih imali puno puta.
    za neke skontali za neke ne od čega su.
    izbjegavaj mlijeko sad par dana i pridržavaj se dijete za početak pa polako kreni sa uvođenjem normalne hrane.
    izbjegavaj konzervanse.
    I greti se jave jake urtikarije u kombinaciji sa upalom grla, gnojnom anginom...
    ako vidiš crvenilo, najčešće na pregibu lakta i ispod koljena, barem kod nas tu prvo krene i na vratu, odmah daj fenistil ili što već imaš i odi pedijatru ili u dežurstvo. ako nije prstrašno, proći će sa jednom injdkcijom dexe.
    a sada ti se može i sutra vratiti ova ista urtikarija jer je još reakcija u organizmu. Može i po nekoliko dana reagirati na "stari" uzrok, dakle, vraćati se.
    ovo su ti samo moja iskustva, nadam se da će ti se javiti još netko, pa možda i stručniji od mene.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo nakon nedavne viroze s temperaturom imali strasnu urtikariju po cijelom tijelu, trajala je 2 dana i jako svrbila. Proslo je

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam imala isti problem kao beba ali je meni dijagnoza bila da imam alergiju na upalu grla,kad god sam imala upalu grla desavalo mi se isto,samo kako sam rasla podrucje zahvaceno osipom je bivalo manje i na kraju mi je samo izlazilo po nogama,sve u svemu izaslo je skroz sa pubertetom,mozda ti sad to strasno izgleda vjeruj i meni je al bice sve ok a i ne mora da znaci da je ista stvar mozda je ona alergicna na nesta drugo,kad si spomenula upalu grla palo mi je na pamet da ima isti problem ali mozda i ne mozda sam ja ipak jedini slucaj...
    Posljednje uređivanje od adal : 01.07.2011. at 12:55

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

sinoc nam se vratilo dva puta i jutros jednom...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na fenistilu? Nazovite dr. da korigirate možda doziranje uz njegovu preporuku naravno?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Na fenistilu? Nazovite dr. da korigirate možda doziranje uz njegovu preporuku naravno?
    iskreno nije mi na pamet palo da zovem doktora,posto mi je jucer rekla da postoji mogucnost da se vrati...a u slucaju jaceg oticanja da se javim na hitnu...
    danas je bilo samo par pikica na liceku i jedna na rukici...puno,puno manje nego jucer ujutro,tada je izgledalo grozno...

a fenistil uzimamo 3x10kapi...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako se javlja slabije onda nema razloga za zvanje dr. Oprosti ja sam mislila da se javilo jednako jako pa sam zato pomislila da su vam dali neku slabašnu dozu, ali nisu. to je ok, može do 14 dana izbijati pomalo, ali fenistil će polako bolje djelovati nakon par dana pa vjerojatno i neće.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jucer se ni jednom nije pojavilo....

a kolko dugo se fenistil reba uzimati?...u toj nekoj panici sam uopce pedicu zaboravila pitati...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nama su uvijek davali claritine 14 dana nakon jače urtikarije, ali nisu bili tako mali, so bzirom da je bebica od 1 godinu ja bih malo gnjavila dr. i zvrcnula recimo nakon 3, 4 dana da provjerim točno koliko dugo i što uvoditi kada

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

trebali bi u petak na cjepljenje pa sam mislila zvrcnut pedicu,no treba imati srece da dignu slusalicu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da odgodiš cjepljenje??? odi na kontrolu ,ali je nemoj cjepit!

je jela jaja????

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da jela je jaja...nisam arazmisljala o odgodi ,nekako uvijek slusam pedicu ...
    vidjet cemo jos...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad je jela jaja,možda je od toga?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zvala sam pedicu,rekla je da vise nemoram davati kapi i da dodem na cijepljenje...
    nije od jaja ,jaja papamo vec ko veliki...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Haj!
    Urtikarija( koprivnjača) meni je jako poznata. U više navrata sam sa malenom završila na Šalati na hitnoj, Solu-Medrol u guzu, dijeta, Fenistil kapi.
    Obavili smo preglede na Srebrnjaku i sad idemo privatno u Polikliniku Helena kod dr. Gunek. Oduševljeni smo ljubaznošću , brzinom i profesionalnošću. Obavili smo u jednom danu više nego u godini dana na Srebrnjaku. PRICK test na hranu i inhalacione alergene, krvne pretrage. Nažalost alergična je , ali sad bar znamo na šta i kako se nositi s tim.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

i nama poznata koprivnjača!
    Moja djevojčica ju imala, trajala je 3 dana i nikad više se nije ponovila.
    dobili smo antibioti jer je imala upalu grla

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •