-
Angiom uklanjanje
Imate li preporuku gdje da uklonimo angiom na vratu koji raste - kroz tri tjedna narastao recimo 1mm u promjeru. Radi se o mojem sineku, ima 8 godina. Da li je netko uklanjao angiom- da li boli,kakav se anestetik koristi? Molim vas iskustva- ništa ne znamo o tome.
-
Čula sam da se angiomi ne uklanjaju ljeti, da li je to istina? Može li se nekako usporiti rast? Mama mi jerklada sam jatoi mala kao beba i da se samo povuklo, da li je to moguće?
-
Pikula,moja curica je s 3 mjeseca operirala hemangiom ,lasersk,i kod dr cigita u klaićevoj.Mi smo jako zadovoljni,operacija je uspjela i sad ima samo mali crvenkasti rub koji svaki dan sve više blijedi.
Moj savjet je da naručiš sineka dr,nama su govorili da će možda proći sam od sebe(nekoj djeci stvarno i prođe) i da čekamo,a u mjesec dana je narastao s veličine kovanice 50lipa na veličinu kovanice od 2 kn i ispupčio se.Tad smo tražili uputnicu i kad smo došli dr_u rekao je da bi bilo bolje da smo došli ranije.
Hemangiom se i ne preporuča uklanjati ljeti jer su krvne žile proširene od topline,ali bolje se naručiti da stručnjak pogleda i preporuči vam što i kako.
Na net-u ima puno toga pisano o hemangiomima pa i nekih prirodnih lijekova(mazanje s tekućinom koja se nalazi u ljuski jaja (ispod one kožice)),no mi nismo probavali ništa od toga.
-
Hvala na odgovoru i preporuci! Tako sam i ja mislila dogovoriti termin sada vjerojatno ću tako i tako dobiti rujan ili listopad. A do tad će se ili povući ili ćemo ići direktno na uklanjanje
Molim te reci mi da li postupak boli i kakva anestezija se koristi? Da li ste imali neke mjere opreza poslije?
-
Bila je opća,ali kratkotrajna anestezija,možda kod starije djece ide lokalno,ne znam.Što se tiče oporavka,morali smo kroz nekih 10 dana mazati ranu otopinom koju smo dobili u bolnici i rana je morala biti nepokrivena,sušiti se na zraku, da čim prije nastane krasta(to područje bude spaljeno od lasera).
E sad,što se tiče bolova,ja ne znam,ona je bila mala tako da sam joj davala lupocet taj prvi i mislim drugi dan kad je bila nervozna i plakala. U to vrijeme je imala i grčeve pa zaista nisam znala boli lli ju trbuščić ili rana.
-
Uklonili smo klasičnom ekscizijom u lokalnoj anesteziji u klaićevoj jer je prokrvario. Bio je veličine pola zrna graška. Za sada je dobro prošlo, nekoliko šavova i puno gledanja crtića.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma