Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Angiom uklanjanje

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Angiom uklanjanje

Imate li preporuku gdje da uklonimo angiom na vratu koji raste - kroz tri tjedna narastao recimo 1mm u promjeru. Radi se o mojem sineku, ima 8 godina. Da li je netko uklanjao angiom- da li boli,kakav se anestetik koristi? Molim vas iskustva- ništa ne znamo o tome.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čula sam da se angiomi ne uklanjaju ljeti, da li je to istina? Može li se nekako usporiti rast? Mama mi jerklada sam jatoi mala kao beba i da se samo povuklo, da li je to moguće?

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pikula,moja curica je s 3 mjeseca operirala hemangiom ,lasersk,i kod dr cigita u klaićevoj.Mi smo jako zadovoljni,operacija je uspjela i sad ima samo mali crvenkasti rub koji svaki dan sve više blijedi.
    Moj savjet je da naručiš sineka dr,nama su govorili da će možda proći sam od sebe(nekoj djeci stvarno i prođe) i da čekamo,a u mjesec dana je narastao s veličine kovanice 50lipa na veličinu kovanice od 2 kn i ispupčio se.Tad smo tražili uputnicu i kad smo došli dr_u rekao je da bi bilo bolje da smo došli ranije.
    Hemangiom se i ne preporuča uklanjati ljeti jer su krvne žile proširene od topline,ali bolje se naručiti da stručnjak pogleda i preporuči vam što i kako.
    Na net-u ima puno toga pisano o hemangiomima pa i nekih prirodnih lijekova(mazanje s tekućinom koja se nalazi u ljuski jaja (ispod one kožice)),no mi nismo probavali ništa od toga.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala na odgovoru i preporuci! Tako sam i ja mislila dogovoriti termin sada vjerojatno ću tako i tako dobiti rujan ili listopad. A do tad će se ili povući ili ćemo ići direktno na uklanjanje Molim te reci mi da li postupak boli i kakva anestezija se koristi? Da li ste imali neke mjere opreza poslije?

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bila je opća,ali kratkotrajna anestezija,možda kod starije djece ide lokalno,ne znam.Što se tiče oporavka,morali smo kroz nekih 10 dana mazati ranu otopinom koju smo dobili u bolnici i rana je morala biti nepokrivena,sušiti se na zraku, da čim prije nastane krasta(to područje bude spaljeno od lasera).
    E sad,što se tiče bolova,ja ne znam,ona je bila mala tako da sam joj davala lupocet taj prvi i mislim drugi dan kad je bila nervozna i plakala. U to vrijeme je imala i grčeve pa zaista nisam znala boli lli ju trbuščić ili rana.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uklonili smo klasičnom ekscizijom u lokalnoj anesteziji u klaićevoj jer je prokrvario. Bio je veličine pola zrna graška. Za sada je dobro prošlo, nekoliko šavova i puno gledanja crtića.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •