-
Reakcija na cjepivo kod 3,5 godišnjaka
Moj sin je redovno cijepljen i nikada nije imao nikakve reakcije na cjepivo, osim možda male otekline koja se brzo povukla.
Prva velika reakcija se javila kad smo ga cjepili s godinu i pol dana starosti, s Pediacel cjepivom (tak piše u knjižici). Ogromna oteklina koja nije danima prolazila, naposljetku smo završili u F. Mihaljević dnevnoj bolnici gdje su mu izolirali bakteriju erizipel - crveni vjetar. Tada je to bilo objašnjeno da je došlo do spleta okolnosti, dakle u trenutku cijepljenja se provukla i ta bakterija, dijete je možda bilo oslabljenog imuniteta, itd...
Nakon toga su slijedile terapije, injekcije penicilina.
U petak opet redovno cijepljenje koje se obavlja kod djece u 4. godini života - ovaj puta cjepivom Infanrix, koje je i prije toga primio 3 puta, i nikad nije imao reakciju. Do sada. Guza mu je bila 3 puta veća od normalne, crvena, tvrda, vruća, stavljali smo obloge 2 dana, išli doktoru. Dao mu je Rinolan protiv alergije, oteklina se malo raširila prema bedru te počela nakon 2 dana ipak povlačiti. Išli smo u laboratorij na vađenje krvi i urina, u biti su mu svi nalazi odlični, jedino kod proteina - CRP mu je nalaz 16,30, a ref.w su 0,10 - 2,80. Odmah sam zvala doktora na što je odgovorio da nije to tako povećano kao što je mislio da bude, u biti ispada da je alergičan na neku komponentu cjepiva. Sada ćemo morati ići na neka testiranja (još nismo dobili konkretne upute) da se ipak vidi na što dijete tako jako reagira. Ne bih ga htjela voditi na testiranja, ako nema potrebe, jer on inače jako reagira i na ubod komarca. S druge strane, htjela bi biti sigurna da mu cjepivo ne šteti. Slijedeće redovno cijepljenje je mislim prije upisa u 1. razred.
Sad moja pitanja:
1. da li ima kakva privatna poliklinika Zgb ili Vž gdje se obavljaju testiranja djece na cjepivo te kakav je to postupak?
2. Koliko otprilike košta? (mada mi je to najmanje bitno, samo da mi se ne muči dijete).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma