Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 124

Tema: Vitamin D3

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Vitamin D3

Pozdrav,

na pregledu sa mjesec dana pedijatrica nam je dala te kapi da joj dajemo. Negdje sam procitala da sa tim vitaminom treba biti oprezan, jer da je bilo slucajeva da se bebama prerano zatvarala fontanela i morale su na operaciju. Znam da su te kapi preventiva kako se ne bi dobio rahitis i nakon sto sam to procitala joj se bojim dati, da ne bi doslo do hiperkalcinacije.

Ima li tko kakvih iskustava?

NewAge

Početno

Pozdrav i vama mlade dame :wink: !

Bilo je na starom forumu dosta o tome, nadam se da će se opet javiti mame koje su tamo pisale. Mene isto ponekad muči ova dvojba, ali za sada ne dajem kapi, osim kada smo recimo pet dana u tjednu doma jer vani pada kišurina ili nas zatrpa snijeg (što je vrlo vrlo rijetko :D :D ).

putnica

Početno

Ja sam davala kapi (2 dnevno) od Eminog drugog mjeseca do četvrtog. Kako smo bili na moru, na pregledu sa 4 mjeseca je pedijatrica ustanovila da joj se fontanela prebrzo zatvara i ukinula je kapi. Evo sad je 8 mjesec, fontanela je ok i ponovo pijemo kapi. Ne baš redovito,moram priznati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gdje ih drzite?
    Ja sam ih stavila u frizider, jer pise da se mora drzati na temp. 8-15 stupnjeva.
    Malo je nezgodno naci mjesto za ti temperaturu, jer je u frizideru malo hladnije, a na sobnom temperaturi je pretoplo.

Početno

Ja ih Karlu dajem jednom i deset dana ako se sjetim...ne znam, inače sam alergična na davanje ljekova i tableta, pa svaki put to smetnem s uma...

A držimo ih isto u frižideru, to je u biti jedino mjesto gdje ih možemo držat jer nam je u stanu uvijek toplo...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi sinkecu dajemo 4 kapi dnevno i to zbog toga što je muž bolovao od rahitisa, a inače je s njegove strane bilo dosta rahitičnih. Pedijatrica svaki put na pregledu pogleda i fontanelu, pa valjda bi rekla da nekaj ne štima s njom...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mu dajem 3 kapi dnevno od njegovog 1 mj., pa sve do danas. Meni su rekli da se kapi daju do prve godine. Što se tiće fontanele za sada je sve u redu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mi isto imamo kapi, i baš nam je doktorica dala recept za još, a ja na to stalno zaboravim, možda čak i namjerno jer mi se ne sviđa to preventivno davanje svega i svačega

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam mojima davala isto od 1. mjeseca pa do godinu dana, s tim da smo ih iskljucili iz upotrebe po ljeti (pedijatrica tako preporucila jer je dijete stalno bilo na suncu). znalo se nekada i meni dogoditi da zaboravim :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi dajemo kapi. Počeli smo s mjesec dana i dr. rekla da joj dajem točno do godine dana te prvu zimu poslije, znači negdje s godinu i pol opet. Znamo ih i mi zaboraviti, češće se to događalo po ljeti što mi i nije bio neki bed jer je bila puno na suncu. Netko mi je rekao da je, navodno, 15 minuta dnevno na suncu dovoljno da zamijeni tri kapi dnevno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam nikad davala. Smatram da su redovni izlasci na sunce sasvim dovoljni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dajemo po 5 kapi svaki dan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi pijemo kapi po preporuci pedijatrice!
    No, kao i za ostalo što dajemo Lauri tako smo i ovo probali prvo mi i moramo reći da je ODVRATNOG okusa! Bravo svim bebama koje to stoički, čak s osmjehom piju!
    :shock:

putnica

Početno

Ja ih zakamufliram u voćnu kašicu.
    Fortuna, zakaj 5 kapi? Meni se to čini previše?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Annabel sam davala nemam pojma koliko kapi.Noah nista jer od kad sam dosla na Rodin forum vise sam procitala ne razloga nego da razloga.

Malo svrljala okolo i u sustini ovo sta Marta kaze ako dijeca idu van pa ima i barem malo sunca nije potrebno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Becu ima doktora koji ih daju, a ima onih koji ne daju. Propisana doza je kod nas 2 kapi. Prije par godina je isto bila 5, ali su je iz nekih razloga skresali. Ja sam djetetu davala, ali kad sam vidjela koliko djece ima kojima ih doktor nije propisao jer smatra necim nepotrebnim malo mi je bilo krivo.
    Ali, zato sam s fluorom preduhitrila doktoricu, dobro se raspitala i na kraju smo se izvukli od ponovnog preventivnog konzumiranja kemikalija.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ih dajem jer mislim da doktori valjda znaju toliko da ne bi baš štetili klincima s tim kapima. moj pediojatar je dosta cijenjen u gradu i rekao je po 5 kapi. evo što je dr. richter odgovorio na pitanjeo d3 kapima i fontanelama, tj. njihovim zatvaranjem zbog kapi.

Autor: Dr. Darko Richter ()
    Datum: 17.01.04 09:19

Gdje ste pročitali to što ste pročitali? Silno me to zanima, koji vam je izvor? Zašto one koji tako pišu nitko ne tuži, već se po sudovima povlače liječnici? Vidio sam djece koja nisu dobivala D-vitamin, s užasnim rahitisima s kockastim glavama i posve svinutim nogama, da sam pomislio da imaju neku raritetnu metaboiličku bolest (tzv. vitamin D rezistentni rahitis), a kad ono - samo je netko propustio dati obični vitamin D tijekom prve godine i tijekom zime u drugoj godini života. Meni je nevjerojatno da idete pedijatru, pa mu ne vjerujete. Ide li netko u crkvu, a da ne vjeruje u Boga?
    Svakako mi javite odakle vam podatak o bržem zatvaranju fontanele.
    Jeste li ikada vidjeli sliku glave djeteta s rahitisom: fontanela ne da se ne zatvara, već se NE USPIJEVA zatvoriti, a glava se širi kao kocka, noge se savijaju, a prsni koš uvlači ili izbočuje, već kako kod koga. To je predivan prizor, i kada Europljani hodaju našom zemljom, ili se dođu kupati na Jadran, odmah vide i takve stvari, ne samo na djeci, već pogotovo na odraslima, koji možda u svojem djetinjstvu nisu imali sreću da ima je majka bila toliko prosvijećena da ima doda vitamina D, ili, kako se to radilo prije I. svjetskog rata, ribljeg ulja, pa se pitaju u koje mi to društvo hoćemo?
    Da nastavim u političkom smislu (a sve je to povezano): kod nas se svi kunu u stručnjake i čak neku vladu sastavljenu od stručnjaka, a stručnjake nitko ne sluša i još ih dovodi u pitanje! Što je to s nama?

Svatko naravno po sovme, živjela demokracija, samo sam htjela da znate i ovu stranu :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je nevjerovatno da recimo idem pedijatru pa mu vjerujem samo zato sto je pedijatar
    Recimo, koliko samo nasih zena nije ili ne doji zahvaljujuci povjerenju u pedijatra?
    Sta se sad po tom dr richteru ne smije dovoditi u pitanje nesto samo zato sto je netko strucnjak a netko nije.
    Mislim ono....ocito ima strucnjaka i strucnjaka koji vode ozbiljne debate oko ove teme, a bogami ima i onih sa drugacijim preporukama, pa ne vidim razloga za "ton" kojim je doticni doktor pisao ovu poruku

http://www.askdrsears.com/html/3/t031500.asp

http://www.askdrsears.com/html/2/t023400.asp

http://www.parentsplace.com/babies/n...a=adid=7027201

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim toga, MMarina nije rekla da se djetetu fontanela ne zatvara ako pije vitamin, nego da se mozda???? zbog previse vitamina D fontanela prerano zatvori

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Since it is impossible to determine one exact quantity of vitamins everybody needs, the "official" recommended daily needs are questionable. However, the government does recommend vitamin intake. Moreover, it even adds vitamins and several more minerals and micronutritians to our prefab food and dairy products! The body is capable of getting all of its needs out of our food as long as we feed it properly! The moment we add all kinds of "extra's", we also are endangered of overdose. We especially have to be careful in what to give to our little children! We should not follow "scientific" advice blindly.

Overdose of vitamin D

A pertinent example of the danger of blind trust placed in the knowledge of scientists and the governmental advice may be seen below.

Not long ago nutritionists came up with the "scientifically proven" deficit of vitamin D in breast milk. Therefore it was strongly adviced that mothers who breast feed their babies, should give their babies a vitamin D supplement. Babies however don't need extra vitamin D to transport calcium, because the breast milk contains different substances to do this. The overdose of vitamin D may lead to mobilize the calcium from the bones so it causes a kind of rachitis.

Remember: as long as there where no vitamin D pills mother's milk was considered the best way to prevent rachitis! This whole thing was based on a misunderstanding of the complexity of biological systems. Too much vitamin D may also cause arteriosclerosis. Even for adults overdose can be fatal!

In the U.S.A. for example a small milk factory was adding vitamin D as required by the government. However this extra vitamin D was not properly mixed through all the milk, so some containers were low on vitamin D while others were too high and as a result of that several adult people died from overdoses!

These things should make us wonder whether scientists, nutritionists and dieticians really know what they are talking about. Yet we are supposed to act upon their advice. Besides we have learned that "scientists know it all" we believe what they say, we want to be healthy and we want our dear ones to be healthy. Therefore according to the advice of the nutritionists we feed ourselves the things we don't need and even can be dangerous for us. However if we get ill after getting bad advice: there is the doctor!

These facts about vitamins are frightening. What you have to realise is that you should be careful with the intake of supplements (of any kind). It might be possible that you suffer from an insufficiency but eating pills will not always automatically solve your problem. Be alert! Ask many questions. Only by asking questions you will get the right answer. If if you are in doubt, ask for a second opinion. It is about your personal health, one of the most valuable things on earth.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, ja sam davala djeci po 4 kapi/dnevno i nisu imali nikakvih problema.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U dokumentu: "Nutritient Adequacy of Exclusive Breastfeeding for the Term Infants During the First Six Months of Life" koji je izdala Svj. zdravstvena organizacija, kao zaključak o vitaminu D stoji ovo:

The vitamin D content of human milk is low and dependent on maternal vitamin D status as reflected by maternal serum 25(OH)D. Breastfed infants can maintain normal vitamin D status in the early postnatal period only when their mothers’ vitamin D status is normal and/or the infants are exposed to adequate amounts of sunlight. Risk of vitamin D deficiency increases as infants’ sun exposure decreases, and the ability of infants of vitamin D-replete mothers to maintain normal vitamin D status in the absence of sun
    exposure remains unknown. Infants born at high latitudes, or in places where sun exposure is restricted for cultural or other reasons, are at special risk; they are likely to be born with low vitamin D stores due to low maternal vitamin D status. If sunlight exposure or exogenous intakes of vitamin D remain inadequate, the risk of vitamin D deficiency rises with age as stores are depleted.

Ja sam za sebe i svoje dijete odlučila da, budući živimo na području s 250 sunčanih dana godišnje, vitamin D ne trebamo dodavati jer boravimo na suncu najmanje 2 sata tjedno.

Što se tiče preporuka, trenutna preporuka HPD je 2 kapi dnevno medjutim, mnogi liječnici (kon nas u RH) se nisu uskladili s tim pa i dalje propisuju 4-5 kapi.

Što se tiče izrazito sjevernih i izrazito južnih (pod ovim mislim skoro pa na južni pol, a ne na južnu Dalmaciju), zbog izuzetno malo sunčanih dana, zatim polarne noći, a bogami i hladnoće koja onemogućava šetkanje po kvartu, uzimanje, tj. davanje D kapi je opravdano i sprječava pojavu rahitisa (ali samo onog koji je izazvan nedostatkom vitamina D, postoje naravno i neki drugi rahitisi), koji dr. Richter tako zorno opisuje.

Meni je osobno malo čudna mogućnost da priroda koja je tako savršeno riješila problem prehrane novorođenčeta podbaci na toj jednoj jedinoj stvari kao što je vitamin D. S druge strane danas je vrlo česta pojava da se ljudi pretjerano štite od sunca u strahu od opekotina pa do raka kože. Sve to treba odvagnuti i donijeti odluku za sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana istina je, napisala sam to kao mogucnost, no to sam samo procitala tudja iskustva, pa sam samo postavila pitanje. Nisam zato apriori odlucila da bebi necu davati kapi. Ako lazu drugi, lazem i ja.

A sto se tice odgovora dr. Richtera, to je odgovorio meni.
    Malo mi je bio cudan ton njegovog pisanja, jer sam mu samo postavila pitanje, nisam napadala struku. Osim toga, ako netko nesto pita, znaci da se interesira.

Dajem maloj svaki dan s mlijekom na zlicicu, ali mi uvijek dio ispljune, ocito joj se ne svidjaju, tako da ne znam koliko je uzela.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zorana richter ima koliko sam vidjela uvijek ovakav ton, ali to nije MOJ ton. htjela sam vam samo staviti mišljenje jednog od stručnjaka, o MOGUĆIM posljedicama nedostatka tog vitamina. pa nek svatko prosudi za sebe :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ninochka sorry ako je zvucalo kao da je prema tebi usmjereno.
    Ja inace nikada ne idem na taj cybermed, pa kad sam vidjela ovdje njegov post sinoc u pola dva bas sam bila bijesna.
    Sorry jos jednom

putnica

Početno

Meni je fenomenalno kak svi imamo različitu dozu, Neko dve kapi,neko tri itd. To valjda ovisi i otome kakve je djete konstitucije?
    Kaj taj Richter misli sa tim svojim tonom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Putnice, moram priznati da je i meni to doziranje veca engima nego samo davanje kapi. Mislim ono, negdje se trubi kako je 5 kapi previse, a recimo isti oni koji se sada kunu u dvije kapi nekad su i sami davali 5 kapi.
    Pa sta sad ispada da su nasa djeca nekakvi pokusni kunici ili kako?
    Kod Richterova tona najvise me pogodilo ono strucnjacima, sumnjom u njih, crkvi, bogu blabla.
    Mislim, odakle pravo NAMA MAJKAMA da stavljamo nesto pod pitanje sto je pedijatar rekao? Odakle nam uopce ideja da razmisljamo o icemu vezano uz NASU DJECU kada se gospon pedijatar izjasnio?
    Svaka cast strukama i strucnjacima ali nismo valjda svi mi budale zato sto nismo studirali medicinu? Mislim da je odavno proslo vrijeme kada su se doktorima i vracevima klanjali i citavo selo ih gledalo ko bogove. Danas su, srecom, i nama obicnim smrtnicima, dostupne manje vise sve informacije koje nas zanimaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Off topic :D

Aj sto mi je lijepo vidjeti da netko i smirenu Zoranu tako uzdrma.Drzi se Zorana

I meni je isto smijesno to kako svi daju razlicitu dozu .Ok jos mogu shvatiti da se po razlicitim drzavama daje razlicito ali u istoj drzavi toliko razlicitih misljenja pedijatara :shock: :shock: Pa zar ne idu svi na iste medicinske konferencije ili kako se to vec zove.

Pravilo u NL je isto za sve da li je ispravno ili ne niti ne ulazim u to ali evo ga:

Dojena djeca 5 kapi dnevno do prve godine zivota.Poslije prve godine zivota po 5 kapi u svim mjesecima koji imaju slovo R u sebi.

Djeca na adaptiranom ne jer ga adaptirano vec ima u sebi.Naravno ako jedu dovoljno.(moja Annabel nije pa kad smo dosli prvo ljeto u HR pedijatrica posumljala na rahitis.Uradjeni nalazi krvi i dokazan nedostatak pa je naredna tri mjeseca bila na 8 kapi dnevno).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: :?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Mislim da je odavno proslo vrijeme kada su se doktorima i vracevima klanjali i citavo selo ih gledalo ko bogove.

zorana i ja sam malo zazvučala obrambeno :D. ja dajem malom tih 5 kapi na žličicu, pa koliko posauga 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, stolara ima dobrih i loših, vodoinstalatera dobrih i loših, profesora dobrih i loših, vozača dobrih i loših,....
    E, a liječnika samo dobrih! Ma, dajte, molim vas. Koga oni to ........?
    Svaka čast kvalitetnim liječnicima, o njima samo najbolje. Ali, to su osobe s imenom i prezimenom, a ne prazne titule.
    Baj-d-vej, zdravlje mi je trajno narušeno samo zato jer su moji u djetinjstvu slijepo slušali stričeka doktora! Brrrrrrrrr. Ne ponovilo se nikom!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nama je doc isto na prvom pregledu rekao da uzimamo po 5 kapi dnevno.
    Petra dobro podnosi, ali ne drzimo lijek u frizideru, vec na polici, nisam ni znala da ne smije biti na temp visoj od 18 stupnjeva.
    inace super smo zadovoljni s pedijatrom (na tresnjevci), a kad god imamo neko pitanje, raspoloziv je cak i putem maila.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Petra mislim da idemo kod istog, a i klinci su nam tri dana razlike. možda se sretnemo na kojoj kontroli!! :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

super ninochka - nama je sljedeci pregled 11.2, tada dobivamo i prvo cijepljenje 5u1. jesi isto na tresnjevci? kad pocnu ljepsa vremena mogli bismo na koju kavu s bebicama (a propos, moja je mrvica prema Ianu)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto željela biti pametnija od doktora pa kćeri nisam htjela davati vitamin D,pedijatrici nisam ništa rekla.Na pregledu s 3 mjeseca pedijatrica je rekla da joj je lubanja mekana(tako nekako mi je to zvučalo) i da se fontanela presporo zatvara i da povećam malo dozu.Ja sam se sva zabrinula i naravno da joj od tada dajem po 4 kapi dnevno.Mislim da ću manju štetu učiniti ako joj dajem a njoj ne treba nego da joj ne dajem pa kasnije imamo problema s rahitisom.
    Kapi joj ne dam onaj dan kada smo dovoljno na suncu,ali sad je tako hladno da rijetko izlazimo pa sunca gotovo i ne vidi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S obzirom da je hladno vani i da uopce ne izlazimo, dajem joj 4 kapi dnevno, kako je prepisala pedijatra.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni hladnoća nikad nije bila razlog da ne budemo van bar pol sata. Jedino me kiša može zadržat doma (jer moje dijete voli plivat u svakoj lokvi, kad je toplo to je ok, al kad je hladno, hebi ga, tu sam zadrta).

Vit D nikad nisam davala, tj. jesam možda prvih par dana kad bih se sjetila, a poslije sam odustala. Mislim da uz sunca što on vidi nikakvi dodaci nisu potrebni. Da ne kažem da ne podnosim davanje sintetskih vitamina.

S druge strane, da ga čitave dane držim zatvorenog u kući, onda bih možda razmislila o davanju vit d.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

petra mi isto idemo po pikicu 10. ili 11. ovisno kad hazbnd radi
    inače mi smo u španskom

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

5 kapi dnevno propisao doktor, davali smo samo u početku redovito, sad kad se majka sjeti, odnosno kad me zapeče savjest Inače smo svaki dan vani, osim kad je nemila kiša

mala_plavva

Početno

ninochka, i mi smo u spanskom :D :D

inace, danas mu je pedijatrica prepisala D vitamin, po 4 kapi. al nakon ovoga, ne znam bas da bih mu rado davala...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala plavva, super! možda se i znamo :D a ako ne možemo na kavu kad malo zatopli

Početno

Nama je pedijatar rekao s dva mjeseca da mu dajem, drugi tjedan idemo na kontrolu pa ćemo vidit šta će reć...ja mu dajem, kao što rekoh, jednom svake prestupne, uvijek zaboravim...a i znam da imaju fuj okus...

Samo što mi nismo te sreće da smo na 'sunčanom' - Ima u ZG dosta sunca, ali nekako kad je u BabyBjornu ne dopire do njega jer je ionako ispod mog kaputa...a kolicima idemo jedino kad mi je MM doma, dakle iza 17h jer prije toga nema šanse da ja izađem sama - nema nogostupa u mom kvartu...

Pa mi i svjetlo koje dopire do njega kroz prozore nije baš dovoljno... :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svjetlo koje dopire kroz prozor uopce nije dovoljno jer staklo zadrzava zrake koje poticu proizvodnju vitamina D!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta pitanje

S obzirom da su moja djeca jako svijetle puti plus imaju jako osjetljivu kozu mi ljeti koristimo jako visok zastitni faktor spf 40 od j&j jer je to jedina krema na koju se ne osipaju. E sad mene zanima da li i to zaustavlja prodiranje vit D iz sunca kroz kozu jer sam ja ljetos cula da da ali onda kontam uvijek ostane neki nezasticeni dio koji je isto izlozen. Sta mislis o tome?

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Svjetlo koje dopire kroz prozor uopce nije dovoljno jer staklo zadrzava zrake koje poticu proizvodnju vitamina D!
    Što će reć da mu moram davat...da smo se preselili u Split kako sam htjela kad smo se vjenčali ne bi uopće imala tu dilemu... :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Proizvodnju vitamina D u kozi potiču ultraljubicaste zrake, tocnije, postoje dvije vrste ultraljubicastog zracenja.

UVA zrake, koje cine 90-95% UV zracenja koje stize do nas na zemljinoj povrsini (dio se rasipa u ozonu i slovevima atmosfere).
    Ove zrake prodiru "dosta duboko" u kozu i poticu tamnjenje koze.

UVB zrake djelomicno apsorbira ozonski omotac, one cine 5-10% UV zracenja i drugacije su valne duljine od UVA zraka. One takodjer prodiru u kozu. Osim sto mogu izazvati crvanilo i ozbiljne opekline (jer imaju vise energije od UVA zraka), one aktiviraju proizvodnju vitamina D i apsorpciju kalcija i drugih minerala.

Kad namazes dijete kremom za suncanje ti ga zapravo stitis od UV zracenja. Pretjerana zastita lose utjece na proizvodnju vit D.

S druge strane, i kad je oblacno, dio UV zračenja dopire do zemlje.

Ovdje naravno treba biti oprezan i izabrati srednji put, tj. ne pretjerati za zaštitom, ali niti izlaganjem.
    Ja to riješim tako da se ne mazemo kremom za suncanje u kuci nego tek kad dodjemo na plazu, rasirimo svu opremu, skinemo se...
    Zimi ne mazem uopce, al ne drzim ih satima na suncu.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jeste li čitali izvrsnu knjigu dr. Mendelsohna: Zdravo dijete unatoč liječnicima?
    Ako niste, preporučujem! :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je ta knjiga dobra ali i nju uzimam s rezervom jer na jednom mjestu doktor kaze da se djetetu koje nesto boli moze umjesto paracetamola dati malo rakijice (i usput komentira kako se roditelji cesce odlucuju dati vodku il gin jer im je valjda zao viskija).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •