Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kupaonica bez prozora, blah...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Kupaonica bez prozora, blah...

Evo u naslovu vidite što ja mislim o našoj novoj kupaonici. Jednostavno bit će bez prozora, tako je ispalo.
    Jel ima netko kakvih ideja kako je učiniti ljepšom i barem vizualno prostranijom i svjetlijom? Koje boje, pločice? Bi li uspjela kakva kućna biljka u njoj?

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hoćeš li barem imati nekakav ozračnik u njoj? Jer ja imam izrazito malu kupaonicu bez prozora i mislim da je to befinitivno smrt jer nakon tuširanja ona hrpa pare se lovi stalno po ločicama i po zidu.O problemu gljivica i plijesni na pločicama da ne pričam.Barem jednom na mjesec-dva moram koristit neka agresivnija sredstva da ih potamanim.

Ako je ikak moguće ubacite neki mali prozorčić, bar radi vlage.

ps: znam da je off topic ali je dobronamjeran savjet.
    Posljednje uređivanje od Lupe : 03.07.2011. at 13:04

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobra ventilacija, dobra rasvjeta, svijetle plocice i namjestaj

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako nikako ne može prozor, ja bih radi efekta probala ubaciti koju staklenu ciglu, ili kakvo mutno staklo prema nekoj drugoj prostoriji, ili možda gore visoko kod plafona ubaciti "prozor" - staklenu površinu kroz koje dolazi svijetlo iz druge prostorije.

Što se tiče vlage, obavezno ograditi one ventilatore što se pale kad uđeš u kupaonu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

u lesnini sam kupila zrcala, u paketu su po cetiri i možeš napraviti oblik prozora.Kupila sam 4 kockasta, a ova rade krug, ali ista vrsta i marka.
    http://www.lesnina.si/default.cfm?j=...817&poslEnota=

Imaju dobro lijepilo i baš su kvalitetna, i cijena je razumna. Tako da imaš virtuelni prozor u kupaoni.

Što se tiče biljaka teško će opstati bez svijetla, ali ako dopire iz hodnika možda uspiješ sa nekim nezahtjevnim, npr. aspidistra
    http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=975

Ali, neće baš biti reprezentativna.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ima i jako lijepog umjetnog cvijeća...da se živo cvijeće ne pati

I ja sam mislila reći ono što i Anemona- po meni su jedino rješenje vrata sa staklom u gornjem dijelu- ne mora onda biti ni zatamnjeno. I jako dobra ventilacija!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo ventilacija će svakako biti, ne bojim se zapravo vlage ni plijesni nego je moja dilema više dizajnerska .
    Pokušat ću nagovoriti muža da stavimo mutno staklo čak cijelom dužinom vrata, jer sigurno se neće vidjeti kroz to kad se netko tušita, kada je skroz u kutu. Onda bih staila ogledalo baš nasurot tih vrata da reflektira svjetlo s vrata.
    Znači svijetli namještaj? Nikako ne volim skroz bijele pločice pa ću ih pokušati "razbiti" bar jednom linijom dekorativnijih pločica.
    Još samo da muža nagovorim da prihvati moje ideje....

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

u 4 stana nikad nisam imala kupaonicu sa prozorom
    veliko ogledalo, dobra rasvjeta, tipa oni mali reflektori halogeni ( jedina im je mana šta troše puno struje), ili još bolje led rasvjeta, i puuuuno bijele boje
    detalji nek su isto svijetli ili u svjetlim bojama

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nemoj bijele pločice na pod nikako... razmišljaj o svim dlačicama i dlakama i ostalom koje će se na tome vidjeti. Probaj dolje neke svjetlije, ali s nekim "mrljama", tj. da nisu toliko osjetljive. Ja sam mislila ma nema veze, stavit ću neki tepih... i sad me tih par cm koje se vide dolje na podu koma živcira i stalno se mora čistit. S pločicama, naime, zez - većina lijepih se čeka par mjeseci (barem tamo u onim radnjama kraj buzina), a nama uletili bili majstori pa smo rekli kvragu i pločice... i zezli se.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ili detalji nek budu u bojama ali protirni
    a bijele ploćice mogu bit genijalne pogotovo one velike, pa možeš stavit tamnije fuge i bordure u nekoj boji

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Nemam prozor u kupaoni nego imam samo ventilator.Plijesan sam prvi put čistila nakon godine dana i nije ga bilo puno.Stavila sam svijetlozelene pločice koje po sebi imaju kao neke mrlje pa se ništa na njima ne primijeti.Sav namještaj kao i kada su bijeli.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi smo ovako: bijele pločice (al ne obične) na zidu, svijetlo sive na podu, veliko ogledalo skroz od ruba umivaonika do lampica,dosta široko također, dobije se na prostranosti, bijela kada, ugradbeni element svijetlo zeleni (jako ugodna boja) u njemu je i veš mašina, sva kozemtika, ručnici i koš za prljavo rublje,a kod kade svjetla navlaka da ne prska voda (ono stakleno čudo nisam htjela ni u ludilu jer iako prekrasno i prozračno, ma tko bi to čistio svaki dan..)

i nipošto ne stavljaj svjetle pločivce na pod kao što ti reče ina33 jer će te poslije bolit glava. Sretno!

ja bih stavila neku umjetnu biljku ako baš hoćeš jer sumnjam da će ti ijedna uspjeti u tim uvjetima.Ja moram priznat da nemam problem s plijesnima, čistim ali jako rijetko.Doduše mism ostavili onu fugo masu što je anti-pljesniva.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo kupaonicu bez prozora, obucenu do stropa jednima od najruznijih plocica koje sam ja imala priliku susresti. i jos su tamno zelene.
    zanimljivo iskustvo.
    udjes unutra i osjecas se ko da si usred prasume.
    al barem cesto pjevamo u njoj. najcesce tbf.
    tu du du, nema nam pomoci....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Svakako stavi pločice visokog sjaja i velikog formata. Vizualno uvećavaju prostor.
    Mi smo u jednoj kupaoni stavili velike bijele po svim zidovima, osim oko tuš kade, tu su narančaste. Kupaona je mala, ali izgleda ogromno naspram plavih koje smo nekad imali. I... na pod nikako svijetle pločice, u drugoj kupaoni imamo svjetlo žute i vidi se svaka kapljica, a kamoli mrvica. I stavi više manjih rasvjetnih tijela, halogenkice daju fora efekte... istina, puno troše i skupe su za mijenjati.

Dovoljan ti je jedan ali kvalitetan ventilator npr. Helios ili Vortice. Nemoj šparati, kupi pošteni ventilator. Ako u kupaoni imaš plinski bojler, obavezno moraš staviti i rešetku na vrata, da zrak ima kud ući, ako su vrata zatvorena, da ne bi došlo do podtlaka ako ventilator posisa sav zrak. (Ovo ti je stručni savjet mog dragog, kome je klimatizacija posao.)

A biljka? Ja sam nekad davno dok sam imala 20 godina držala stalno upaljeno svjetlo u malom wc-u i unutra je sasvim fino živjela jedna biljka. Nije ekološki... ali je bilo fora.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

po meni su ti najbitniji rasvjeta i plocice..frend arhitekt uvijek kaze da su to zadnje stvari na kojima treba stediti..jeftin namjestaj na dobrom podu moze super izgledati a skup na losem tesko :D (kaze on)
    evo par idejica: http://art-deco-interior.blogspot.co...ecoration.html
    http://www.sglivingpod.com/living/20...our-bathrooms/

malo surfaj..s dosta ogledala i dobrom rasvjetom mozes staviti cak i tamne plocice..bitno da je osvjetljenje dobro..ne mora biti bijelo
    ja osobno kad cu slj. put uredjivati stan hocu tikovinu na podu i tus kabinu duz zida sa staklenom stijenom do poda

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi imamo kupaonu bez prozora i čisto je ok.
    na zidu su svijetlo sive manje pločice, a na podu veće tamno sive.
    imamo veliko ogledalo, iznad ogledala lampice i na stropu plafonjeru.
    nema vlage ni gljivica, možda zato što je kupaona velika. i nemamo nikakvo staklo na vratima.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I naša je bez prozora, i mala. Stara je godinu i pol i još nisam primijetila plijesan, zapravo nisam ni pomislila na nju dok nisam vidjela ovaj topic. Danas ulazim u kupaonu s povećalom i rudarskim svjetlom na glavi

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    I naša je bez prozora, i mala. Stara je godinu i pol i još nisam primijetila plijesan, zapravo nisam ni pomislila na nju dok nisam vidjela ovaj topic. Danas ulazim u kupaonu s povećalom i rudarskim svjetlom na glavi
    x.
    ima ventilaciju i vrlo često su otvorena vrata.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zivjela sam godinama u kupaonici bez prozora. nismo je renovirali, jer od kad smo se uselili u stan planirali smo se seliti uglavnom stvarala se plijesan oko kade, pa smo jednom posgidali stare fuge i stavili novu fugmasu, koje sad u sebi imaju fungicide, pa se na njima vise ne lijepi plijesan kao po starim. ovo pisem da vam bude lakse jer sve napreduje
    edit: e da ugradili smo i ventilator, to nas je spasilo i od gljivica a bome i od mirisa rucaka u cijelom ulazu

ja pametnih savjeta za urednjenje nemam, jer sad imam prozore, pa sam sretna ko mala prasica
    Posljednje uređivanje od spajalica : 13.07.2011. at 08:50

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja isto nemam u kupaoni prozor. Imamo ugrađen ventilator. Nikada mi se nisu pojavile nikakve gljivice.
    A uređenje, imamo kombinaciju plavo - bijele poločice na podu plave pločice sa bijelim štraftama, a zid bijele sa plavim.
    Namještaj sav bijeli. Ak imaš mogućnosti stavi si ugradbeni vodokotilć, jer automatski dobivaš nja njemu
    prostor za odlaganje stvari. I da, veliko ogledalo. I tak naša kupaonica od 9m2 izgleda prostrano.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •