Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: plišane igračke?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno plišane igračke?

Mogu li plišane medeke i životinjice oprati u perilici rublja? Imam puno tih plišanih igračaka, dobro očuvanih ali su već prašnjavi i prljavi pa vas molim za savjet kako da ih najbolje operem. Mislila sam u perilici samo s omekšivačem ili tako nešto...pranje na ruke nikada nije učinkovito a kako mi je bebač na putu želim da su čiste!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Možeš u vešmašini na 40 ili ak imaš onaj posebni program za vunu. Normalno staviš prašak i omekšivač, al možeš dvaput isprat.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kao što kaže Roko_mama, samo ubaciš u perilicu, staviš prašak i omekšivač i to je to. Kad se operu malo ih istreseš da im se dlake vrate na staro...Ja to često radim...!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mozes ih i bacit u smece.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    a mozes ih i bacit u smece.
    A zakaj??

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zato kaj samo skupljaju prašinu i grinje, a nemaju apsolutno nikakvu pametnu funkciju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drugo ime mi je Ivka Plisoubojica.

daj mi jedan razlog zasto ne. Shiny je neke od ovih za bacanje vec navela.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ma cure ja sam samo mislila kako vam ja nisam za bacanje stvari u smeće,znam da su najgori za male alergičare,moje kumče ima velikih problema s tim a ja poludim kad ih vidim meni je sve to tako slatko

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam za bacanje stvari u smeće
    trebaju te flybabies preodgojiti

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja glasam za smece jer zaista ne vidim nikakve koristi od tih igracaka...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, Lea baš vol plišane igračke. Zapravo, igračku, imamo jednu plišanu igračku - psa. Znači, ima koristi, dijete ju voli. A da su za alergičare loše - sigurno jesu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja nisam za bacanje stvari u smeće
    trebaju te flybabies preodgojiti
    Ma kaj ti se tog tiće ja sam ti gora od moje Lare,ah....idem ja na puzzle

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A moj je Janko dobio jako puno tih čudovišta od kada se rodio (da mi je već postajalo muka kad bih vidjela nekog novog medu,radije bih da su mu donjeli 100kn nego to čudo)...Ja ih općenito ne volim, baš radi tog skupljanja prašine, a i nisu neka igračka, ali glupo mi je to kaj je dobio baciti u smeće pa ih često operem...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili ih lijepo skupiš i prodaš/ doniraš na rasprodaji

a ako ćeš čuvati sve igračke i odjeću samo zato što su poklon, brzo će ti se natrpati kuća.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma naravno da ne mislim sve čuvati ali još malo budem... !

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj meni se digne kosa na glavi kad netko donese djeci plišane igračke,to je stvarno nešto najgore,samo kupe prašinu!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma zapravo ja sam većinu poklonila ali imam dvije, tri plišane igračke koje mi nešto znače, tipa medeka koji mi je MM poklonio na mjesec dana hodanja Znam da je to bedasto ali što ću, još ih ne mogu baciti...Odoh sad na pranje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja imam medvjeda koji je 32 godine star

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja jaako volim plišance i mada znam da su loši za alergičare i da skupljaju prašinu, ja ih o b ž a v a m!

Maria, i ja ih imam nekoliko koje su stare kao ja. Naravno, oprane. Fran ih je dobio nenormalno puno. Neki dan sam si rekla da ću zajedno s jednim dijelom igračaka spremiti i plišance jer se više ne može hodati po dječjoj sobi od igračaka. Zamislite, spremila sam samo jednog. Kojeg god sam uzela u ruke bio mi je toliko drag i lijep da ga jednostavno nisam mogla staviti u kutiju i odnijeti u ormar. Šta bi tek bilo da imam curicu, valjda bi s njom češljala lutke. MM kaže da u stvari njemu nije jasno zašto ja sebi konstantno kupujem igračke.

Početno

Ja sam isto ludila na te plišavce. Meni su super slatki, al Ana ih je dobila sigurno dvadesetak od kojih su neki stvarno veliki. Nakon dva pranja i njene totalne nezainteresiranosti preselili su u podrum.
    Bili su tamo sve do nedavno kad ih je Ana s oduševljenjem otkrila, napravila selekciju i od njih 6-7 naprosto se ne odvaja.
    Što se tiče pranja, perem ih jednom tjedno u veš mašini, zatim ubacim u sušilicu i to je to. A moji ne samo da skupljaju prašinu, nego su i zamusani (moraju i oni papati), blatni (i Floki se hoće igrati u pijesku) i općenito, svakakvi.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i naše plišane igračke su se nakotile preko svake mjere, a Mo se igra s ravno dvije.
    Postoji li neka faza kad im postanju baš interesantne ili da ih sve pobacam/prodam/razdijelim?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja M. ti je sad u fazi da su joj interesantni (4 godine). Hrani ih i oblači i baš se igra s njima. Ne mogu poklonit niti jednog jer je svaki da neki drugi najdraži .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, Lea baš vol plišane igračke. Zapravo, igračku, imamo jednu plišanu igračku - psa. Znači, ima koristi, dijete ju voli. A da su za alergičare loše - sigurno jesu.
    Jednu? JEDNU?? ahahahahahaha stvarno su zanimljivi ovi stari postovi.

Dakle - oprez, plišane igračke se množe geometrijskom progresijom

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas su plišanci, mali i veliki, namnoženi preko svake mjere, ali su isto tako i generatori vrlo kreativnih, suradničkih igara. Zato toleriram čitave obitelji rakuna, zmajeva, konja, medvjeda, zmija...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas su plišanci, mali i veliki, namnoženi preko svake mjere, ali su isto tako i generatori vrlo kreativnih, suradničkih igara. Zato toleriram čitave obitelji rakuna, zmajeva, konja, medvjeda, zmija...
    X

Istina, zbog problema s astmom kod mog mlađeg morali smo "dlakavce" skloniti, a prevladavaju krpene igračke koje ne skupljaju toliko prašine. Perem ih na 40 stupnjeva skup sa šarenim vešom, kad primijetim da je koji musav, ili češće.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.11.2010. at 11:30

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Inače, birali smo igračke relativno pažljivo, nismo baš kupovali na placu. Nici i The Dog su najbolje prolazili. Greškom sam ubacila jednog The Doga u perilicu na 90 stupnjeva (pobrala s posteljinom) i izašao je kakav je i ušao, čak nakon kratkog programa sušilice. Ništ mu nije bilo.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

dakle, ipak ne sve pobacati? ja se već ponadala pošto imam tri kutije pune u ormaru. a ništa, malo ću ih razabrati pa onda povremeno uvoditi nove, a višak na burzu.
    Mi imamo 4 The Doga od kojih 2 još imaju etiketu (Mo u obranu s jednim se igra, a jedan je moj)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea strašno voli svoje plišance, ona se baš ne igra sa lutkama, tako da su joj plišanci sve - djeca, djeca u vrtiću, svi mogući likovi i tako. Veliki plišanci su tete u vrtiću pa tako imamo tetu Medo i tetu Njuško.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zbog naše male alergoastmašice, svi dlakavci uklonjeni, ostale samo 2-3 plišane bebulje od kojih je jedna u opticaju/krevetu i ide na pranje skupa s posteljinom i to na 60, a druge 2 čekaju u ormaru svoj red ....ponekad se sjeti "starih" dugodlakavaca iz vremena prije astme koji na tavanu vakumirani čekaju neka bolja vremena....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moje se klinke igraju sa mojim medekima i lutkama starim
    30-tak godina kad smo kod bake.
    Čak imamo i moje legiće koji se slažu s ovim novima.
    Moram priznati da većina tih stvari nije oprana odonda (ups)
    Dapače, moja mala spava sa mojim medom koji ima 30-godišnju prašinu.
    Evo trenutka istine, shame on me

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mio-mao prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog naše male alergoastmašice, svi dlakavci uklonjeni, ostale samo 2-3 plišane bebulje od kojih je jedna u opticaju/krevetu i ide na pranje skupa s posteljinom i to na 60, a druge 2 čekaju u ormaru svoj red ....ponekad se sjeti "starih" dugodlakavaca iz vremena prije astme koji na tavanu vakumirani čekaju neka bolja vremena....
    Identično je i kod nas.
    Zato imamo frotirnog medu s kojim spava .

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

plišane igračke imaju funkciju kao prelazni objakti i kasnije u pretend play igrama
    bebama, kojima se najviše poklanjaju, nemaju baš neku ulogu u igri, možda jedna-dvije, njihova uloga nastupa kasnije oko treće godine pa nadalje
    tako da ih ne treba bacati/sklanjati, osim ako je ugroženo zdravlje (alergije)

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Upomoc, nervira me ogromni pas/medo (nemanpojma) i zauzima cili kvadrat sobe.
    Ima li netko ideju kako i gdje ga udomit?

L se igra dosta sa plisancima iako ih ja nikako ne volim. Cin vidim tu "hrpu prasine" pocne me gusit.
    Donekle sam ih stavila u red jer ih ne drzimo po policama nego u ovoj zakon kosari http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70163258 , ali nazalost ne postoji kosara za zipanje ovog mutanta.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bih ga sakrila na neko vrijeme, dok ga dijete ne zaboravi i onda ga se riješila.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma L. se uopce ne igra s njim, samo stoji u sobi i smeta (mutant smeta ne L ).

Da ga barem iman di sakrit, mogu ga jedno obisit na vanjsko susilo kroz prozor.
    Mozda da ga usisam u one vrece i spremim u ormar. Samo se bojim da bi vreca mogla popustit, recimo usred noci, pa nas onda medopas napadne iz ormara. Mislim da bi to ostavilo vece posljedice nego uklanjanje istog iz stana.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa ako dijete nije za njega vezano, odriješene su ti ruke. Mislim da ga je najbolje izložit negdje pa neka ga uzme tko hoće. Tako nešto ne bih nikome poklanjala.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja ne bi poklanjala nikakve plisance, a kamoli plisanu bestiju od metra .
    Mislila sam mozda u neki djecji dom ili vrtic, ali mislim da po Zg ne primaju. Ipak mi ga je zao ostavit ispred kontejnera, ne bi bas tako.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ako imaš mjesta, a žao ti ga je baciti, napravi jednu policu na zidu na kojoj će medo sjediti. Digneš ga na nekih 1,5 m pa neka sjedi gore i nadzire, a ne zauzima ti mjesto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Ako imaš mjesta, a žao ti ga je baciti, napravi jednu policu na zidu na kojoj će medo sjediti. Digneš ga na nekih 1,5 m pa neka sjedi gore i nadzire, a ne zauzima ti mjesto.
    kad se sjetim kako je mene preplasio, kad sam imala 15, jedan jumbo zidni poster kad me mjesecina probudila... ne zelim ni zamisliti ovog horror medu kako me nadgleda :LOOOOL:

uhvtila me nostalgija kad sam vidjela topik 100 godina star
    ofkors da me je forumsko prokletstvo snaslo pa je ivara nakon toga uhvatila manija plisanaca
    Posljednje uređivanje od ivarica : 14.07.2011. at 19:43

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Znas sta toliko si me nasmijala da mi suze idu na oci. Morat cu slikat horror medu (to je opis koji cijeli dan trazim) da vidis koliki je. Evo brzinski mjereno visok je 80 cm, raspon ramena mu je oko 50 cm, a baza mu je 45 cm (u sjedecem polozaju je). Nema te police koja bi mogla dobro izgledat sa tim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji dečki su obožavatelji plišanih igračaka... Zapravo krpenih, jer plišane smo morali maknuti (grinje, alergijska astma i sl.).

Krpene se peru sa šarenim vešom. Još i danas. Suše se na štriku ili u sušilici (prije nego mi je krepala).

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja perem plišance u mašini (na programu za ručno pranje). Mi ih imamo jako puno, cure ih vole i često se igraju s njima. Dosta ih imam spremljenih pa svaki put kod mijenjanja posteljine im izvadim neku novu pa im baš bude fora. Samo što bi one da svaki dan mijenjam posteljinu .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji neprijatelj vam je to kupio

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ima srecu da se vise ne viđamo....

Plisane sve od reda perem u masini i svaki put se nadam da ce se koja raspast, ali neeeee, cak im i oni mehanizmi za mijaukanje, lajanje, hrkanje rade i dalje. Da bar to krepa...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj davorkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ima srecu da se vise ne viđamo....

Plisane sve od reda perem u masini i svaki put se nadam da ce se koja raspast, ali neeeee, cak im i oni mehanizmi za mijaukanje, lajanje, hrkanje rade i dalje. Da bar to krepa...
    nema šanse da ti to crkne u mašini. mi imamo fifi koja je uletila u vodu i posli toga mjesecima sama vikala svojih 6 rečenica dok ja nisam na kraju operirala i izvadila baterije. Sad šuti.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    zašto tako negativno gledaš na plišance?

Ja sam ih odnijela ogromne količine u vrtiće i dan danas ih uzimam od svih tko ih želi donirati...od njih pravim lutke za kazalište lutaka, izvadim im punjenje, zašijem rubove i ispadnu fantastične lutke za kazalište..kod djece potiču maštu, nastaju predivne priče i fantastične aktivnositi koje nadograđujemo kroz cijelu godinu....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj brane prvotno napisa Vidi poruku
    zašto tako negativno gledaš na plišance?

Ja sam ih odnijela ogromne količine u vrtiće i dan danas ih uzimam od svih tko ih želi donirati...od njih pravim lutke za kazalište lutaka, izvadim im punjenje, zašijem rubove i ispadnu fantastične lutke za kazalište..kod djece potiču maštu, nastaju predivne priče i fantastične aktivnositi koje nadograđujemo kroz cijelu godinu....
    ovdje se ne radi o oromnoj kolicini nego o ogromnom komadu koji sasvim sigurno nije vlasnicima na igru nego samo na brigu
    moj problem s plišancima je - pliš
    ne mogu ga dirnut rukom :naježena:

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na uvodno pitanje - ja bi ih oprala samo sa sodom bez deterđenta i omekšivaća

a na dilemu plišanci da ili ne - dobili smo ih bezbroj... ali evo korisni su nam pa ih trpim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •