-
U ZG-u, privatno:
Poliklinike za pedijatriju Alergovita
Pol. Helena
Ne znam ko još, ali mislim da ih još ima.
Ali, astmu ti ne daju tako jednostavno - tj. ne zalijepe dg. brzo i ne očekuj, osim ako stanje nije izrazito loše pa je s vrata kristalno jasno da je to astma, da ćete nakon 1 pregleda imati dg.
Tj., mislim da će teško ići ono - dobar dan, mi došli kod vas na pregled da isključimo astmu, ne znam koje ti je očekivanje, ali nekako si se tako izrazila.
Vjerojatno će se, umjesto stavljanja dg., koncentrirati na to treba li djetetu terapija i koja.
Evo, dijete čak može ni ne odreagirati na alergotest, ili, ako je malo, neće se pokazati alergija, a, recimo, moje je gotovo sigurno alergično na inhalacijske alergene, brezu - jer već 2 godine ima bronhoopstrkciju u vrijeme cvatnje - 3. mjesec, a moguće je i na grinje, jer su problemi počeli odlaskom u vrtić.
Te alergijske komponente se navodno dosta nasljeđuju.
Sve funkcionira tako da dobije terapiju za dišne probleme, tj. da se problem menadžira, a ne toliko da zalijepe odmah dg. - mi, ni nakon 2 godine, još kao nemamo službeno astmu, sad piše "astma in obs", prije se zvalo "recidivirajuće bronhoopstrukcije".
Terapija najčešće izgleda, ako je baš potrebna, da dijete tijekom godine, minus ljeto, bude na tim inhalacijskim kortikosterodima kao profilaksa, vrlo često taj flixotide. Mi smo s njim zasad jako zadovoljni i dijete više ne kašljuca stalno, pogotovo bi to bilo izraženo noću, a sve je počelo odlaskom u jaslice. Tj. ne razmišljamo ono grozno kortikosteroidi, jer sam ja đir vjerujem dr-ovima da je manji bed za dijete od stalnog manjka kisika taj blagi kortikosteorid.
Također, ako sam dobro shvatila, bolje je bit na toj profilaksi od astme, nego prečesto kao posezat za ventolinom, on je navodno štetniji.
Sretno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 24.10.2011. at 02:34
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma