Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: ASTMA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To jest, ako sam dobro shvatila, dijagnoza astme je proces, većina počne kao bronhoopstrukcija, ako sam dobro skužila, pa onda ako su one česte i bude dosta kriterija za to, onda to postane dg. astma. Ako ti ovde ne bude još odgovora, pitaj na topicu Bronhitičari, astmaši itd. - tamo se okuplja ekipa koja će ti sigurno znat bolje sve reći.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    To jest, ako sam dobro shvatila, dijagnoza astme je proces, većina počne kao bronhoopstrukcija, ako sam dobro skužila, pa onda ako su one česte i bude dosta kriterija za to, onda to postane dg. astma. Ako ti ovde ne bude još odgovora, pitaj na topicu Bronhitičari, astmaši itd. - tamo se okuplja ekipa koja će ti sigurno znat bolje sve reći.
    a i ovisi o tome od kuda potječu bronhoopstrukcije.
    ako je podloga alergijska, dobiješ brzo dijagnozu astme, a ako su viroze onda ti lijepe svaki puta drugu dijagnozu, uvijek nešto nespecificirano, akutno pa kronično...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    a i ovisi o tome od kuda potječu bronhoopstrukcije.
    ako je podloga alergijska, dobiješ brzo dijagnozu astme, a ako su viroze onda ti lijepe svaki puta drugu dijagnozu, uvijek nešto nespecificirano, akutno pa kronično...
    Mi smo dijagnozu alergijske astme čekali do djetetove sedme godine, a bronhoopstrukcije je imao od rođenja. Ne smijem ni pomisliti koliko bi se antibiotika spasili da se na vrijeme postavila prava dijagnoza... no sad je dijete na kortikosteroidima, a nisam baš sigurna da je to manje zlo, ali osjeća se bolje. Ne pamtim kad smo posegli za ventolinom u zadnje 3 godine, a nije stalno na terapiji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •