ORL ti ne može dijagnosticirat astmu / bronhoprombleme, koliko ja kužim.

Treba ti pulmolog/alergolog - gore navedeni privatno, a državno Srebrenjak i Klaićeva (čekanja od par mjeseci za Srebrenjak, vjerujem da je Klaićeva brže).

Inače, ako kašljuca cijelu godinu i to ne staje, pogotovo noću, pa i neka je produktivno (jer može i to, ako dobro kužim, bit od alergije - da i nos stalno curi), to bi bio neki onako... indicija možda da je ipak nešto alergološki ili bez alergije, ali u smjeru bronhoproblema-astme.

Pulomolozi, ako sam dobro shvatila, ne smatraju normalnim da dijete kontinuirano kašlje ono, cijelu godinu više-manje bez prestanka, bez obzira na kolektiv, vlažnu klimu itd.

Samo slušanje neće dati dijagnozu, mjeri se ona saturacija pluća i ako kašalj baš nikako ne staje, onda se kreće s nekom terapijom.

Ako nisi testirala, ne možeš znati što je po srijedi. Od kolegice mali je kašljao cijelu godinu, išli u ped, u ORL, na kraju joj je pukao film i napravila testiranje privatno i ispala breza, lijeska itd., malome je na terapiji, navodno, puno bolje.

Astma i imunitet - ma i nema ono totalno jednoznačne veze, tj. nećeš izbjeć astmu bildajući imunitet, tj., to su ti dvije struje roditelja - med versus kortikosteroidi (ugrubo, neki to sintetiziraju).

Dakle, ovako bih ti ja - na taj konstantni kašalj bih ipak inciirala obradu kod pulmologa / alergologa.