Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: trudnoca,a rad na odredjeno vrijeme

tinek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Post trudnoca,a rad na odredjeno vrijeme

pozdrav svima,imam pitanje pa ako neko nesto zna hvala unaprijed.situacija je sljedeca.pocela sam raditi prije mjesec i pol,a sada sam saznala da sam trudna,prije toga sam bila na burzi.problem je taj sto cu sigurno dobiti otkaz obzirom da sam tek počela raditi.kako sam prije ove trudnoće imala pobacaj u 20tj,ne znam sad dal ce mi doktor odmah otvoriti bolovanje ili cu biti sposobna raditi,u sto sumnjam jer radim u trgovini.e sad pitanje je sljedece kakva ja prava imam ako i dobijem otkaz sto sigurno budem.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mislim da ne možeš dobiti otkaz dok si trudna. Mogu ti jedino ne produžiti ugovor kad istekne. Ovo sve govorim onako napamet, javit će se netko upućeniji, nadam se!
    Sretno!!!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moraš pismeno obavijestiti poslodavca o trudnoći
    na taj način se osiguravaš da ne dobiješ otkaz, a imaš pravo i na jedan dan mjesečno za preglede kod ginekologa (dobiješ slobodan dan)
    ako ti ne produže ugovor, moraš se prijaviti na burzu
    pročitaj ovdje koja prava imaš ako si na burzi i koji su uvjeti koje moraš ispuniti da bi ih ostvarila http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2708

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tinek draga, prvo da ti cestitam od srca na trudnoci.

da bi mogla otvorit komlikacije u trudnoci moras imati 9 mj, radnog staza u jednom komadu, tj. bez prekida.
    e, sad s obzirom da radi u trgovini, neznam koliko bi ti bilo pametno, nakon svega da nastavis raditi... uglavnom sve ovisi o tvom polodavcu dali ce ti izaci u susret i produzit ugovor,tako da mozes biti na bolovanju ili pak ne.

tinek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

a vidjet cu kaj ce biti,jer mi je naravno moja beba najvaznija.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da se "ubacim" s pitanjem.
    Promijenila sam posao i sad dobivam ugovore na određeni svakih mjesec dana. Već skoro godinu dana pokušavam zatrudnjeti pa se zanima u slučaju ako sada zatrudnim i ne produže mi ugovor, kakva su mi prava odnosno kakvu naknadu dobivam? Imam 5 godina i 9 mjeseci neprekinutog radnog staža. Dakle ako mi ne produže ugovor moram se javiti na burzu? I kolika je naknada? Čula sam da staž i dalje ide kao da radim, jel to istina?
    Oprostite na brdu pitanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •