-
trudnoca,a rad na odredjeno vrijeme
pozdrav svima,imam pitanje pa ako neko nesto zna hvala unaprijed.situacija je sljedeca.pocela sam raditi prije mjesec i pol,a sada sam saznala da sam trudna,prije toga sam bila na burzi.problem je taj sto cu sigurno dobiti otkaz obzirom da sam tek počela raditi.kako sam prije ove trudnoće imala pobacaj u 20tj,ne znam sad dal ce mi doktor odmah otvoriti bolovanje ili cu biti sposobna raditi,u sto sumnjam jer radim u trgovini.e sad pitanje je sljedece kakva ja prava imam ako i dobijem otkaz sto sigurno budem.
-
Mislim da ne možeš dobiti otkaz dok si trudna. Mogu ti jedino ne produžiti ugovor kad istekne. Ovo sve govorim onako napamet, javit će se netko upućeniji, nadam se!
Sretno!!!
-
Administratorica
moraš pismeno obavijestiti poslodavca o trudnoći
na taj način se osiguravaš da ne dobiješ otkaz, a imaš pravo i na jedan dan mjesečno za preglede kod ginekologa (dobiješ slobodan dan)
ako ti ne produže ugovor, moraš se prijaviti na burzu
pročitaj ovdje koja prava imaš ako si na burzi i koji su uvjeti koje moraš ispuniti da bi ih ostvarila http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2708
-
tinek draga, prvo da ti cestitam od srca na trudnoci.
da bi mogla otvorit komlikacije u trudnoci moras imati 9 mj, radnog staza u jednom komadu, tj. bez prekida.
e, sad s obzirom da radi u trgovini, neznam koliko bi ti bilo pametno, nakon svega da nastavis raditi... uglavnom sve ovisi o tvom polodavcu dali ce ti izaci u susret i produzit ugovor,tako da mozes biti na bolovanju ili pak ne.
-
a vidjet cu kaj ce biti,jer mi je naravno moja beba najvaznija.
-
Da se "ubacim" s pitanjem.
Promijenila sam posao i sad dobivam ugovore na određeni svakih mjesec dana. Već skoro godinu dana pokušavam zatrudnjeti pa se zanima u slučaju ako sada zatrudnim i ne produže mi ugovor, kakva su mi prava odnosno kakvu naknadu dobivam? Imam 5 godina i 9 mjeseci neprekinutog radnog staža. Dakle ako mi ne produže ugovor moram se javiti na burzu? I kolika je naknada? Čula sam da staž i dalje ide kao da radim, jel to istina?
Oprostite na brdu pitanja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma