Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Upis u produženi boravak u školi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Upis u produženi boravak u školi

Sve je bilo ok, dijete je prošlo testove i na testiranju su zakljičili da je živ ali da je to sve ok, a sada me zovu kako bi mi rekla ida mi neće dijete upisati u cjelidnevni jer je on preživ, hiperaktivan? Moje dijete nema nikakvu dijagnozu, ipak mu je pokušavaju prišiti ... ne znam šta da radim .

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Noa prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je bilo ok, dijete je prošlo testove i na testiranju su zakljičili da je živ ali da je to sve ok, a sada me zovu kako bi mi rekla ida mi neće dijete upisati u cjelidnevni jer je on preživ, hiperaktivan? Moje dijete nema nikakvu dijagnozu, ipak mu je pokušavaju prišiti ... ne znam šta da radim .
    Stvarno nevjerojatno da su oni njemu uspjeli u tom kratkom testiranju dati dijagnozu. Čak i da ima dijagnozu do koje je došao tim specijalista (psihijatar, defektolog, neurolog i psiholog) tada bi mogli dati preporuke o individualnom pristupu i boravku u škloli bez boravka (što bi njemu bilo u interesu , ako je moguće izvesti obiteljski) a ne odrediti da ne može u boravak ( barem dok ne probaju kao se snalazi u njemu). Ovako napamet bih rekla da imaju gužvu u boravku pa nagađaju koga bi mogli izbaciti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sad vidim na drugoj temi da je psihologica u vrtiću bila dosta za dodavanje dijagnoze. Ne znam kako bi školski tim doašo do njezinog mišljenja , to me zbunjuje...
    Ali smatram da bilo koji stručnjak u školi ili vrtiću , ako posumnja na ozbiljniji problem treba preporučiti daljnju obradu, a ne donosti zaključke i dijagnoze.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako je zaista riječ o hiperaktivnosti (što ne znaš, samo možda škola nagađa iz vlastite nevolje kako smanjiti broj đaka u PB) onda je svakako bolje rješenje za dijete da ono nije u PB. Budući da nemaš alternative, bilo dijete ADHD ili ne, ići će u boravak.
    Što se tiče nagađanja oko živosti zatraži hitan razgovor sa školskom stručnom službom i postavi se tako da shvate da vas ne smiju diskriminirati, svakako se prethodno informiraj, ne gubi živce, sve lijepo i polako. Važno je da početak škole ne bude obilježen sukobima i da i oni tamo shvate da će u tebi imati dobrog suradnika. Ništa osim boravka ne dolazi ti u obzir, a sama ćeš poduzeti sve da s učiteljima surađuješ i pomogneš djetetu u prilagodbi.

Ako imaš i sama dileme oko moguće hiperaktivnosti pročitaj o tome (na webu imaš hrpu informacija), vidi uklapala li ti se dijete u to, posavjetuj se s nekim stručnjakom (klinički psiholog) koji testiranjima može utvrditi o čemu je riječ. To možeš napraviti zbog sebe i zbog boljeg razumijevanja djeteta, a u krajnjoj liniji, ukoliko o ADHD-u nema govora, imaš argument s kojim ćeš nastupati u budućim mogućim problematičnim situacijama.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sad kad čitam što sam napisala ispada da prejudiciram ADHD , zapravo vjerujem da bi vi to sami puno prije škole primijetili jer taj sindrom osim opće živosti za sobom vuče i druge neprilike.
    Svakako je potez škole potpuno nepriličan i neprofesionalan. Bori se!
    Posljednje uređivanje od čokolada : 04.07.2011. at 21:05

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma vraga je on ADHD, bila sam u nekoliko psihologa i niti jedan mu nije postavio tu dijagnozu. Samo su rekli da je vjerojatno traumatiziran radi razvoda mene i ex. supruga, da je jako inteligentan i živ. Ali ovi radi te živosti nedaju da ga upišem i sada se ja moram boriti u školi. Najgore je što su toliko neprofesionalni da nisu u stanju napisati ni odgovor u ojem navode svoje razloge za odbijanje, kako bi se dalje mogla žaliti i ostvarivati prava svog djeteta i sebe. Čak sam razmišljala ptići u pravobraniteljice za djecu, ovo je grozno! Postaviti tako paušalnu dijagnozu bez da su i vidjeli dijete na temeelju nalaza jedne psihologinje koj aje po mom mišljenju ( a tako su je okarakterizirali i sami odgajatelji) neuravnotežena. Svakako idem sutra u školu i ne mićem se dok to ne riješim ... dosta mi je da pljvaju po meni i mom djetetu samo zato jer se s njim treba pozabaviti - čitaj:raditi!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam što bih ti rekla , ja znam koja je razlika između živosti i ADHD-a, nadam se da si u pravu. Uglavnom sretno, i neka bude u interesu djeteta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •