kod nas su ispadi frustracije zbog sitnica prestali kad je glavni uzrok uklonjen. sva privremena rjesenja su samo pogorsavala situaciju.
Moje srednje dijete sada 2g i 9 mjeseci je u toj fazi urlanja. Do orije tri mjeseca to veselo tvrdoglavo stvorenje s kojim si se ipak uspjevalo dogovoriti postaje malo čudovište koje urla iz petnih žila kad mu nije po volji. Čudno mi j to da dijete kako je starije postaje nerazumnije a ne obratno.
I ne znam često kako se postaviti, maknem ga u drugu prostoriju jer jednostavno poludim ako te vriskove slušam neko vrijeme. Okidač može biti bilo što, ako ne dobije nešto što želi ili npr. ne može naći neku igračku, pomognem mu u traženju, objasnim da smo probali al nismo uspjeli a on krene urlati.
Kod nas se ta faza poklopila sa dolaskom brata(donekle je možda i uzrokovana time) a s druge strane s brojem djece su se stanjili živci i čovjek je umorniji i eto ti ga.
Meni na kraju nisu problem ispadi niti djeca nego ja sama sebi, kako sebe trenirati da ostaneš skuliran i reagiraš kako treba(moja interna statistika je da 4 od 5 puta uspijem biti cool, a 5 put i ja povisim glas, nekad i dreknem, što nije nimalo poželjno rješenje. Počela sam s brojanjem u usebi, ne pomaže, jedino probam udahnuti duboko par puta pa nekad uspijem smiriti svoje živce.
Djeca izvlače ono najbolje iz nas, a bome i najgore. Imala sam skroz drugo mišljenje o sebi prije nego sam postala mama, nisam mislila da će me itko uspjeti ovako lako izbacivati iz cipela.