Draga bab uzasno mi je zaoDrzi se! Grlim te.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Draga bab uzasno mi je zaoDrzi se! Grlim te.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Mistic nadam se da bude sve ok! Ja sam se danas isto pošteno uplašila, bila sam sagnuta nad kompom na poslu i onda sam se malo naglo ustala i tako me presjeklo kao da mi je netko nož provukao nisko po trbuhu. Bolilo me nekoliko minutajoš malo pa će i taj 1. pregled... to mi je sad idući milesone
tikki, mistic..cure znam da ste na iglama ali se ne brinite..ta krvuckanja na početku trudnoće su skoro pa fiziološka i veeeeelikom večinom sasvim normalna...samo strpljivo i sve će doći na svoje...presjecanja su isto normalna, to se ligamentići šire pomalo kao i maternica...samo nemojte ovdje pričati o tome već odite na temu MPO trudnoća nkon svega jer tamo se priča o problemima u trudnoći pa i kod vas vrlo vrlo svježih trudnica..bez brige..jedva vas čekamo tamo...come on!![]()
Posljednje uređivanje od mirna26 : 11.01.2012. at 19:58
Mirna imaš pravo, ja sam kriva jer sam iz čiste panike išla pisati tu umjesto na MPo trudnoća nakon svega. Znam da je ovome mjesto tamo tako da ću se ubuduće tamo preseliti.
Hvala što se brinete, nadam se duboko da će biti sve u redu.
Tikki Mirna je sve lijepo objasnila, samo polako i smireno![]()
ma bez brige,niktko nije kriv ni za što..na drugoj temi cete dobiti puno više odgovora pa ćete biti još mirnije....što vam iskreno želim..nije lako sa svim novostima se nositi a trudnoća upravo to donosi...samo hrabro i bez panike...
O Bab draga ponekad baš nema riječi. Toliko mi je žao i baš sam se isplakala a znam kako je tebi, i sama sam dvaput prošla tu bol. Samo plači, pusti sve iz sebe i pokušaj skupiti snage za dalje.
linalena čestitam na trudu za novu listu i kako uspiješ pohvatat sve podatke! svaka čast. ja jedva i svoje pohvatam! evo da se i ja prijavim da iduči mjesec krečem u novi postupak ali na novoj lokaciji,nisam više u petrovoj nego na Firulama. Nadam se da če biti još puno cura s foruma iduči mjesec u postupku!
boss, je normalno je - imaš tzv. dugi protokol. Probaj pretražiti, pisalo se o tome puno. Mycroginon je kontracepcija i pije se za usklađivanje ciklusa žena u grupi i/ili za smirivanje jajnika (pretpostavljam da si u SLO kad ga piješ). U zadnje vrijeme je dosta cura na kratkim protokolima pa ti se zato ispravno čini da stvari traju kraće. Dugi ili kratki protokol odlučuje tvoj liječnik na temelju vaših dijagnoza i anamneze. Sretno!
pise da je za smirivanje jajnika, i to pijem skoro 2 mjeseca. al nekontam zar taj protokol se ne daje zenama koje imaju problema?
sad tek vidim ,
babjako jako mi je zao
![]()
ne kuzim te spontane u 11tt , zasto ? trenutno sam 10+1 , poslije ovoga me uvatio strah
bab drzi se draga , stvarno nije fer ....
Na zalost ne postoje pravila,sto se covjek pokusa vise opustiti(sto je nama nemoguce)to je bolje.Vidis ovdje u potpisima da ima spontanih i u 20tt,a znam i slucaj da je zena dosla na pregled jer se sprema na porodjaj,stavili je na CTG kad ono srce ne kucaA razlog su kasnije otkrili na patologiji-infarkt posteljice.Na svu srecu takve se stvari ne desavaju cesto,ali kad bi covjek o tome mislio ne bi se nikad ni usudio da ima dijete.
Mi smo bili na prvom ultrazvuku... vidi se gestacijska verčica ali srce još ne kucavidjet ćemo na idućem uzv razvoj situacije... Danas mi je 6+3, valjda još nije kasno da prokuca
Sonja, mistic (znam da smo mi tu negdje imale betu isti dan) jeste bile na ultrazvuku?
Posljednje uređivanje od Sonja29 : 16.01.2012. at 19:36
tikki, cestitam draga na trudnoci i zelim ti do kraja samo srecu i smijeh.
Kapice, nemoj se sad s tim opterecivat...sad trebas bit smirena kolko mozes i samo pozitivno razmisljat.
Sranja se desavaju i to je nazalost tako.
Ja sam u petak imala kiretazu i moram priznat da mi je uzasno tesko. Placem svaki dan kad mi nema dragog jer mi je i njega zao. On to sve trpi u sebi...ma grozno.
Svima vam puno hvala na lijepim rijecima i podrsci.
Svim novim trudnicama zelim mirne trudnicke dane.
Mi cemo polako, korak po korak.
Pusa svima
moram ovdje napisati slučaj moje prijateljice pa ako netko zna nešto o tome neka mi kaže,,ona je isto na VV ostala trudna (blizanci ),u 17 tj.trudnoće počme joj ići plodna voda,završila je na Merkuru i jedna beba ostala bez kapi vode,obe su još uvijek žive,prošlo je 7 dana opet nema vode,,šta će bit ne znaju joj ni doktori reći samo da čeka?????
Boss ne znam sto ti znaci "zene koje imaju problema". U stimuliranim postupcima zena se stimulira lijekovima kako bi se dobilo vise jajnih stanica nego u spontanom ciklusu (kad bude u pravilu samo 1) pa se tako povecaju sanse da ce se dobiti dobar embrij i ostvariti trudnoca. Ne znam koje su vase dijagnoze, ako imas nedoumica najbolje pitaj svog doktora da ti sve objasni.
Tikki ~~~~~ da se pojavi srceko!!
Crvenkapice dijelimo iste strahove. Ja imam jos tjedan dana do UZ i borim se sama sa sobom da ne zakazem pregled i ranije.
Bab saljem zagrljaj i nadam se da ces se brzo oporaviti i od tuge i fizicki.
joj hallo,pa to je strašno.žao mi je zbog tvoje prijateljice.o bože dragi pa šta se ovo događa.
mistic ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra
Mistic od srca vibriram za sutra ~~~~~~~~~~![]()
Mistic i ja moram poskočiti![]()
bravo za
čestitam!!!!
Sonja, ipak si nestrpljiva?još malo pa će petak! ~~~~~~~~~~
Ja isto idem u petak, moram po novi recept za utriće... A nadam se da će me i pregledat. Malo me brine apsolutno odsudstvo simptoma (nestali prije tjedan dana, do tad sam imala) i stvarno se nadam da bi na 7tt se trebalo vec vidjeti srce.
Trudnice imam pitanje, bolovi u donje djelu trbuha i u leđima,šta je sada to ??? Jel to normalno??
Kod mene kad se stomak stvrdne tako da imam osjecaj da osjetim svoj puls u stomaku i ledjima,bol u donjem dijelu stomaka kao menstrualni koji se siri prema ledjima kao neka vrucina i isti osjecaj pulsiranja i u ledjima,koji postepeno nestaje,e to mi na CTG registruje kao kontrakciju.A ako samo imas bolove u donjem dijelu stomaka i u ledjima koji ne ''setaju'' ovako,onda je to jednostavno sirenje maternice i karlice i to je normalno.
Ali i kod prirodnog začeća se računa od prvog dana zadnje menstruacije,a zna se da oplodnja nije bila tad. Meni ima više smisla ovo kako Kadauna kaže.
I meni je Sonja ovo čudno, onda po tvom dr trudnoća traje 38 a ne 40 tjedana? U svakom slučaju ako si po zadnjoj M odnosno po datumu punkcije + 2 tjedna sad oko 7 tjedana trebalo bi se vidjeti srčeko, sretno sutra!!!
Hallo pritisak kao pred menstruaciju i lagani bolovi u križima su i meni obilježili početak obje trudnoće, dr kaže da je to normalno. Ovo što Alma opisuje je nešto drugo, ona je ipak već u poodmaklom stadiju kad bolovi u križima mogu značiti kontrakcije. Ali u ovako ranoj trudnoći je to izgleda uobičajeno. Meni je taj osjećaj kao da ću dobiti M nestao negdje s 8-9 TT
I mi imamo srceeeee![]()
Sonja, Kadauna je sigurno u pravu - trudnoća se računa 2 tjedna prije punkcije (oplodnje) i tada traje 40 tjedana. Ovako kako tebi računaju, trebala bi trajati 38 tjedana. Čudno...
Sve ja to razumijem ali evo vidim da nisam sama da je i kod Alme tak,na kraju krajeva svejedno mi je kak će je voditi samo da bude sve u redu
kalendar![]()
Posljednje uređivanje od Sonja29 : 19.01.2012. at 11:17
Kalendar čestitam!!!
i meni moj dr. racuna od ZM , i drugi gin kad je mjerio embrij rekao je tocno u dan koliko sam trudna iako nije znao kad je bila zadnja menga![]()
Meni računaju od datuma punkcije na koji su dodali 2 tjedna.
MIslim da Sonja i Alma vode T u BiH i tamo imaju neke druge načine računanja..
Ja sam se isto na zadnjem pregledu skoro počela objašnjavati s ginom o računanju, pa sam odustala .. mislim se, nema smisla!!!
Meni 40 tt znači 40 tt !!!( a ne 40 +2 kako mi je soc. gin izračunao onom logikom 9 mj.+7dana. Zadnja m je bila 21.4. a po njegovom je termin 28.1.) znači termin mi je 26.1.
A punkcija mi je bila 12 dc -znači i oplodnja je bila dva dana prije, tako da je po mome 40 tt 24.1.
I sad kad to pišem vidim da mi ostalo samo 5 danado velikog dana D
Šiškice u pravu si(bar što se mene tiče)I meni je malo čudno to računanje jer inaće i ovdje dodaju ta dva tjedna,tak mi je i medicinska sestra rekla kad sam bila na pregledu.Ja sam svakako dodala ta dva tjedna za svaki slučaj
ostalo ti je još 5 dana ako ne prenesešSretno draga!