Stranica 76 od 79 PrviPrvi ... 26667475767778 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,751 do 3,800 od 3921

Tema: ODBROJAVANJE 2011/3

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Mirna imaš pravo, ja sam kriva jer sam iz čiste panike išla pisati tu umjesto na MPo trudnoća nakon svega . Znam da je ovome mjesto tamo tako da ću se ubuduće tamo preseliti.

Hvala što se brinete, nadam se duboko da će biti sve u redu.
    Tikki Mirna je sve lijepo objasnila, samo polako i smireno

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma bez brige,niktko nije kriv ni za što..na drugoj temi cete dobiti puno više odgovora pa ćete biti još mirnije....što vam iskreno želim..nije lako sa svim novostima se nositi a trudnoća upravo to donosi...samo hrabro i bez panike...

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

O Bab draga ponekad baš nema riječi. Toliko mi je žao i baš sam se isplakala a znam kako je tebi, i sama sam dvaput prošla tu bol. Samo plači, pusti sve iz sebe i pokušaj skupiti snage za dalje.

plavuša 007 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

linalena čestitam na trudu za novu listu i kako uspiješ pohvatat sve podatke! svaka čast. ja jedva i svoje pohvatam! evo da se i ja prijavim da iduči mjesec krečem u novi postupak ali na novoj lokaciji,nisam više u petrovoj nego na Firulama. Nadam se da če biti još puno cura s foruma iduči mjesec u postupku!

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Ja sam dite s mora moja mati je Dalmacija

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,
    moje bebe vise nema
    srceko nam je stalo...a i moje je blizu tome.
    Ne znam kako dalje, ovo je za mene prebolno.
    Sutra idem u bolnicu dogovorit sve za kiretazu i samo da sve sto prije prode jer ja cu se raspast od tuge.
    Ljubim vas sve i sretno svima
    o draga tako mi je žao,šaljem ti veliki zagrljaj!

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mistic prvotno napisa Vidi poruku
    Ja još nisam bila ni na prvom pregledu tako da nisam ni srce vidjela. Sada mi je 24 dnt (ili po tablicma 5+6). Tek za tjedan dana sam naručena na pregled.

Drago mi je da si ti ok i da će od sad na dalje biti bez ikakvih problema.
    ne sekiraj se ja sam i krvarila i bilo mi smeđe i svašta sigurno 15 dana,,a sve je ok za sada,,smiri se i čekaj prvi pregled,,držim fige

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

danas sam dobila hajmo reci taj protokol, cekam da dobijem pa pocinjem piti mycroginon i pijem ga sve do 12.3 a decapeptyl krecem uzimati 5.3 da bi embriotransfer bio 1.4.
    e sad meni nekako izgleda puno 2 i po mjeseca tzerapija raznih. nekako iz vasih postova se meni cinilo da sve to krace traje, nisam ocekivala ovoliko terapije, sa obzirom da je kod mene sve uredno. sad sam bas u shoku , jel normalno da sve to toliko traje?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

boss, je normalno je - imaš tzv. dugi protokol. Probaj pretražiti, pisalo se o tome puno. Mycroginon je kontracepcija i pije se za usklađivanje ciklusa žena u grupi i/ili za smirivanje jajnika (pretpostavljam da si u SLO kad ga piješ). U zadnje vrijeme je dosta cura na kratkim protokolima pa ti se zato ispravno čini da stvari traju kraće. Dugi ili kratki protokol odlučuje tvoj liječnik na temelju vaših dijagnoza i anamneze. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

pise da je za smirivanje jajnika, i to pijem skoro 2 mjeseca. al nekontam zar taj protokol se ne daje zenama koje imaju problema?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sad tek vidim ,
    bab jako jako mi je zao
    ne kuzim te spontane u 11tt , zasto ? trenutno sam 10+1 , poslije ovoga me uvatio strah
    bab drzi se draga , stvarno nije fer ....

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mi smo bili na prvom ultrazvuku... vidi se gestacijska verčica ali srce još ne kuca vidjet ćemo na idućem uzv razvoj situacije... Danas mi je 6+3, valjda još nije kasno da prokuca

Sonja, mistic (znam da smo mi tu negdje imale betu isti dan) jeste bile na ultrazvuku?

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj hallo prvotno napisa Vidi poruku
    ne sekiraj se ja sam i krvarila i bilo mi smeđe i svašta sigurno 15 dana,,a sve je ok za sada,,smiri se i čekaj prvi pregled,,držim fige
    Hvala za ove riječi, to me malo smirilo

Tikki ja idem u srijedu na pregled. Ne brini srce češ vidjeti na slijedećem pregledu, vjerojatno je još prerano.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tikki, cestitam draga na trudnoci i zelim ti do kraja samo srecu i smijeh.
    Kapice, nemoj se sad s tim opterecivat...sad trebas bit smirena kolko mozes i samo pozitivno razmisljat.
    Sranja se desavaju i to je nazalost tako.
    Ja sam u petak imala kiretazu i moram priznat da mi je uzasno tesko. Placem svaki dan kad mi nema dragog jer mi je i njega zao. On to sve trpi u sebi...ma grozno.
    Svima vam puno hvala na lijepim rijecima i podrsci.
    Svim novim trudnicama zelim mirne trudnicke dane.
    Mi cemo polako, korak po korak.
    Pusa svima

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    sad tek vidim ,
    bab jako jako mi je zao
    ne kuzim te spontane u 11tt , zasto ? trenutno sam 10+1 , poslije ovoga me uvatio strah
    bab drzi se draga , stvarno nije fer ....
    Na zalost ne postoje pravila,sto se covjek pokusa vise opustiti(sto je nama nemoguce)to je bolje.Vidis ovdje u potpisima da ima spontanih i u 20tt,a znam i slucaj da je zena dosla na pregled jer se sprema na porodjaj,stavili je na CTG kad ono srce ne kuca A razlog su kasnije otkrili na patologiji-infarkt posteljice.Na svu srecu takve se stvari ne desavaju cesto,ali kad bi covjek o tome mislio ne bi se nikad ni usudio da ima dijete.

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moram ovdje napisati slučaj moje prijateljice pa ako netko zna nešto o tome neka mi kaže,,ona je isto na VV ostala trudna (blizanci ),u 17 tj.trudnoće počme joj ići plodna voda,završila je na Merkuru i jedna beba ostala bez kapi vode,obe su još uvijek žive,prošlo je 7 dana opet nema vode,,šta će bit ne znaju joj ni doktori reći samo da čeka?????

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili na prvom ultrazvuku... vidi se gestacijska verčica ali srce još ne kuca vidjet ćemo na idućem uzv razvoj situacije... Danas mi je 6+3, valjda još nije kasno da prokuca

Sonja, mistic (znam da smo mi tu negdje imale betu isti dan) jeste bile na ultrazvuku?
    tikki ja sam naručena na UZV tek 04.03. tada će biti točno 8tt ali od ET (meni dr. računa trudnoću od ET tak da mi je danas 4+5) i on kaže da je to još jako rano za UZV.Nadam se da je kod tebe sve u redu, da si rano otišla na UZV i da ćete uskoro vidjeti
    bab
    Posljednje uređivanje od Sonja29 : 16.01.2012. at 18:36

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Boss ne znam sto ti znaci "zene koje imaju problema". U stimuliranim postupcima zena se stimulira lijekovima kako bi se dobilo vise jajnih stanica nego u spontanom ciklusu (kad bude u pravilu samo 1) pa se tako povecaju sanse da ce se dobiti dobar embrij i ostvariti trudnoca. Ne znam koje su vase dijagnoze, ako imas nedoumica najbolje pitaj svog doktora da ti sve objasni.

Tikki ~~~~~ da se pojavi srceko!!
    Crvenkapice dijelimo iste strahove. Ja imam jos tjedan dana do UZ i borim se sama sa sobom da ne zakazem pregled i ranije.
    Bab saljem zagrljaj i nadam se da ces se brzo oporaviti i od tuge i fizicki.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

charlie i ja sam za tj. dana na uzv

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moram ovdje napisati slučaj moje prijateljice pa ako netko zna nešto o tome neka mi kaže,,ona je isto na VV ostala trudna (blizanci ),u 17 tj.trudnoće počme joj ići plodna voda,završila je na Merkuru i jedna beba ostala bez kapi vode,obe su još uvijek žive,prošlo je 7 dana opet nema vode,,šta će bit ne znaju joj ni doktori reći samo da čeka?????
    ja sam u svoju prvu trudnoću imala slični scenarij ostala bez plodne vode 26tj.trudnoće .ležala sam u bolnici i 37tj. sam nažalost izgubila svoju bebu,nadam se da če tvoja frendica proči puno bolje,nalaz pgd je bio Poterov sindrom.

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj jo1974 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam u svoju prvu trudnoću imala slični scenarij ostala bez plodne vode 26tj.trudnoće .ležala sam u bolnici i 37tj. sam nažalost izgubila svoju bebu,nadam se da če tvoja frendica proči puno bolje,nalaz pgd je bio Poterov sindrom.
    hvala draga ,,moja prijateljica je sinoć ostala bez obje bebe,stavili su je na drip i eto,,ja sam mislila da je u pitanju neka bakterija i da će moći spasiti bar jednu bebu al nažalost obe su morale vani,,ne mogu doć sebi,

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

joj hallo,pa to je strašno.žao mi je zbog tvoje prijateljice.o bože dragi pa šta se ovo događa.

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj vedre prvotno napisa Vidi poruku
    joj hallo,pa to je strašno.žao mi je zbog tvoje prijateljice.o bože dragi pa šta se ovo događa.
    nemam je snage zovnit,i ja sam trudna i ne želim se sekirati,toliko se suosjećam sa svima ovdje pa bi bilo bolje da ništa više ne čitam

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala draga ,,moja prijateljica je sinoć ostala bez obje bebe,stavili su je na drip i eto,,ja sam mislila da je u pitanju neka bakterija i da će moći spasiti bar jednu bebu al nažalost obe su morale vani,,ne mogu doć sebi,
    To je strašno!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mistic ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mistic od srca vibriram za sutra ~~~~~~~~~~

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Hvala cure za vibre!
    Bila na UZV i imamo jedno malo !!!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure za vibre!
    Bila na UZV i imamo jedno malo !!!
    Tek sad ću pravo. Čuvaj se,mazi bušu i uživaj!
    Ja sam naručena tek za 2 tjedna ali mi to nekak dugo pa idem u petak Ti si poslije mene imala ET?

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mistic i ja moram poskočiti bravo za čestitam!!!!

Sonja, ipak si nestrpljiva? još malo pa će petak! ~~~~~~~~~~

Ja isto idem u petak, moram po novi recept za utriće... A nadam se da će me i pregledat. Malo me brine apsolutno odsudstvo simptoma (nestali prije tjedan dana, do tad sam imala) i stvarno se nadam da bi na 7tt se trebalo vec vidjeti srce.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    Mistic i ja moram poskočiti bravo za čestitam!!!!

Sonja, ipak si nestrpljiva? još malo pa će petak! ~~~~~~~~~~

Ja isto idem u petak, moram po novi recept za utriće... A nadam se da će me i pregledat. Malo me brine apsolutno odsudstvo simptoma (nestali prije tjedan dana, do tad sam imala) i stvarno se nadam da bi na 7tt se trebalo vec vidjeti srce.
    Meni je danas 7+5 tt tak da mislim da je to sasvim ok za UZV A i ja bi na malo dužu vožnju pa ako dobijem zeleno svijetlo idem u subotu

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Trudnice imam pitanje, bolovi u donje djelu trbuha i u leđima,šta je sada to ??? Jel to normalno??

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Trudnice imam pitanje, bolovi u donje djelu trbuha i u leđima,šta je sada to ??? Jel to normalno??
    Kod mene kad se stomak stvrdne tako da imam osjecaj da osjetim svoj puls u stomaku i ledjima,bol u donjem dijelu stomaka kao menstrualni koji se siri prema ledjima kao neka vrucina i isti osjecaj pulsiranja i u ledjima,koji postepeno nestaje,e to mi na CTG registruje kao kontrakciju.A ako samo imas bolove u donjem dijelu stomaka i u ledjima koji ne ''setaju'' ovako,onda je to jednostavno sirenje maternice i karlice i to je normalno.

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj alma_itd prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene kad se stomak stvrdne tako Bda imam osjecaj da osjetim svoj puls u stomaku i ledjima,bol u donjem dijelu stomaka kao menstrualni koji se siri prema ledjima kao neka vrucina i isti osjecaj pulsiranja i u ledjima,koji postepeno nestaje,e to mi na CTG registruje kao kontrakciju.A ako samo imas bolove u donjem dijelu stomaka i u ledjima koji ne ''setaju'' ovako,onda je to jednostavno sirenje maternice i karlice i to je normalno.
    danas me počela leđa boliti a moloprije i u trbuhu ko grčevi neki, o Bože.....

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

danas me počela leđa boliti a moloprije i u trbuhu ko grčevi neki, o Bože.....
    Sve je to normalno. I ja sam imala užasne grčeve.

hallo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je to normalno. I ja sam imala užasne grčeve.
    hvala draga mene je svega strah,sreća što imam vas

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Sonja29 prvotno napisa Vidi poruku
    Tek sad ću pravo. Čuvaj se,mazi bušu i uživaj!
    Ja sam naručena tek za 2 tjedna ali mi to nekak dugo pa idem u petak Ti si poslije mene imala ET?
    Čini mi se da jesam, bio je 18.12. I ja bi bila nestrpljiva da sam na tvom mjestu, sad već sigurno možeš vidjeti srce.
    Moj dr. računa trudnoću od prvog dana zadnje mjesečnice što ispada po njegovom 6+3.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čini mi se da jesam, bio je 18.12. I ja bi bila nestrpljiva da sam na tvom mjestu, sad već sigurno možeš vidjeti srce.
    Moj dr. računa trudnoću od prvog dana zadnje mjesečnice što ispada po njegovom 6+3.
    Meni transfer bio 12.12 i po kalendaru 7+5 tt mada meni dr. računa trudnoću od ET,znaći danas 5 tt.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa kako ti Sonja može računati trudnoću od transfera!? to je nikakva računica, ne kužim, mogao bi recimo po danu punkcije, pa od tog dana da računa tjedne i dane (plus da doda još dva tjedna prije punkcije) ali da ti računa od dana transfera i bez dodavanja još dva tjedna ranije je potpuno krivo.

I tko ti tako računa, soc. ginekolog?
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 18.01.2012. at 23:33

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    pa kako ti Sonja može računati trudnoću od transfera!? to je nikakva računica, ne kužim, mogao bi recimo po danu punkcije, pa od tog dana da računa tjedne i dane (plus da doda još dva tjedna prije punkcije) ali da ti računa od dana transfera i bez dodavanja još dva tjedna ranije je potpuno krivo.

I tko ti tako računa, soc. ginekolog?
    Ne kaduna,moj MPO dr. On kaže da je glupo dodavati ta dva tjedna kad znamo kad je došlo do oplodnje i kad je bio ET))

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ali i kod prirodnog začeća se računa od prvog dana zadnje menstruacije,a zna se da oplodnja nije bila tad. Meni ima više smisla ovo kako Kadauna kaže.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj MPO racuna termin od dana ET 3 dana starog embrija.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I meni je Sonja ovo čudno, onda po tvom dr trudnoća traje 38 a ne 40 tjedana? U svakom slučaju ako si po zadnjoj M odnosno po datumu punkcije + 2 tjedna sad oko 7 tjedana trebalo bi se vidjeti srčeko, sretno sutra!!!
    Hallo pritisak kao pred menstruaciju i lagani bolovi u križima su i meni obilježili početak obje trudnoće, dr kaže da je to normalno. Ovo što Alma opisuje je nešto drugo, ona je ipak već u poodmaklom stadiju kad bolovi u križima mogu značiti kontrakcije. Ali u ovako ranoj trudnoći je to izgleda uobičajeno. Meni je taj osjećaj kao da ću dobiti M nestao negdje s 8-9 TT

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

I mi imamo srceeeee

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sonja, Kadauna je sigurno u pravu - trudnoća se računa 2 tjedna prije punkcije (oplodnje) i tada traje 40 tjedana. Ovako kako tebi računaju, trebala bi trajati 38 tjedana. Čudno...

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve ja to razumijem ali evo vidim da nisam sama da je i kod Alme tak,na kraju krajeva svejedno mi je kak će je voditi samo da bude sve u redu
    kalendar
    Posljednje uređivanje od Sonja29 : 19.01.2012. at 10:17

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Meni transfer bio 12.12 i po kalendaru 7+5 tt mada meni dr. računa trudnoću od ET,znaći danas 5 tt.
    Baš čudno, tebi će onda uvijek faliti ta dva tjedna. Evo i sad, vać bi mogla vidjeti srčeko, ali on kaže da dođeš za dva tjedna.
    Koliko znam svi trudnoću računaju od zadnje mjesečnice, netko je već spomenuo, i kod prirodne trudnoće se tako računa, a znamo da je oplodnja bila negdje sredinom ciklusa (+-)...Pa sve se na tome bazira, sve kjnige i bilo koja druga stručna literatura.

Citiraj kalendar prvotno napisa Vidi poruku
    I mi imamo srceeeee
    Kalendar čestitam

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sve ja to razumijem ali evo vidim da nisam sama da je i kod Alme tak,na kraju krajeva svejedno mi je kak će je voditi samo da bude sve u redu
    kalendar
    Potpuno te razumijem, biti će sve u redu, to i je najbitnije
    Ali kad se budeš recimo uspoređivala s nekim (mjere kod bebe recimo) ili kad čitaš neku knjigu o trudnoći moraš si dodati ta dva tjedna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kalendar čestitam!!!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i meni moj dr. racuna od ZM , i drugi gin kad je mjerio embrij rekao je tocno u dan koliko sam trudna iako nije znao kad je bila zadnja menga

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni računaju od datuma punkcije na koji su dodali 2 tjedna.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

MIslim da Sonja i Alma vode T u BiH i tamo imaju neke druge načine računanja..

Ja sam se isto na zadnjem pregledu skoro počela objašnjavati s ginom o računanju, pa sam odustala .. mislim se, nema smisla!!!
    Meni 40 tt znači 40 tt !!!( a ne 40 +2 kako mi je soc. gin izračunao onom logikom 9 mj.+7dana. Zadnja m je bila 21.4. a po njegovom je termin 28.1.) znači termin mi je 26.1.
    A punkcija mi je bila 12 dc -znači i oplodnja je bila dva dana prije, tako da je po mome 40 tt 24.1.

I sad kad to pišem vidim da mi ostalo samo 5 dana do velikog dana D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •