-
Tomo
Mogla bih i ja konačno sa svojom pričom.
Termin mi je bio 18.09.05. i taj dan sam išla na pregled u rodilište i na ctg.S obzirom da nisam baš blizu Siska,a muž mi je morao na posao dogovorila sam s dr. da još taj dan budem doma pa sutra dođem ako se u međuvremenu ništa ne dogodi.
I tako sam još jedan dan uživala kod kuće i molila Boga da to sve skupa krene da ne moram biti u bolnici i čekati porod.
Na žalost želja mi se nije ispunila pa me tako MM sljedeći dan odvezao u bolnicu na "čekanje".Uh,to mi je najteže palo,pa o lošoj hrani,pričama i beskonačnim pregledima i ctg-ima neću ni pričati.
No dočekala sam da se i moj mali
sjeti da ne bi bilo loše vidjeti svoje roditelje.
I tako jedno jutro nakon vizite dr.me pozove na pregled jer sam se tužila na bolove u leđima i malo sukrvice.Na pregledu dr.kaže da sam 4cm otvorena i neka me polako pripreme za rađaonu.Dr.me zbunjeno pitao da jel mene ništa ne steže,jel nemam trudove.Nije mu bilo baš jasno da me mogu boljeti samo leđa a ja toliko otvorena.
Nakon što sam izašla iz ordinacije pjevajući sam odšetala do sobe sa ogromnim smješkom na licu i rekla ostalim curama u sobi da ja ode u rađaonu.Javila sam mužu da kupi krpice s predavanja na kojima je bio zbog posla i nek dolazi u Sisak jer stiže naš anđelak.
Spremila sam svoje stvari,presvukla se i otišla da sestra obavi brijanje i klistiranje.Bila sam toliko uzbuđena što ću uskoro vidjeti svoju bebicu da mi nije smetalo ni što me sestra malo recnula kod brijanja(ispričala mi ce čak zbog toga!!!!),a s obzirom da su štemali po kupaonici ni sjedenje na školjci poslije klistiranja mi nije tako teško palo.Ja sam se polako otišla istuširati pa me na kraju sestra tražila po odjelu,a ja sam dr shvatila doslovno.U svakom slučaju nisam se žurila jer sam znala da kad odem u rađaonu nema više šetanja pa sam iskoristila priliku.
U 10,30 sam bila u rađaoni,a MM je stigao sat vremena poslije,pa smo malo mi još popričali o tome šta se događa kod kuće,kod njega na poslu itd.Uglavnom sve onako laganini.
Negdje oko 12 dr.mi je prokinuo vodenjak i onda su počeli malo jači trudovi.
MM je bio fantastičan.Razgovarao je sa mnom,mazio me,masirao leđa jer su me stavili na bok,osvježavao vlažnom gazom i čak me uspio uslikati dok drijemam između trudova.
Smijali smo se ko šašavi jer je MM maznuo sendvič putem do bolnice pa mu je babica nosila čašu vode svako malo,jer je umirao od žeđi,a i uzbuđenja.
Čak me došla vidjeti i sestra koja me pripremala za porod da vidi kako napredujem čemu sam se zbilja iznenadila.
Oko 14 sati su mi odlučili dati drip jer je jačina mojih trudova malo pala.I tako smo za nekih pola sata došli do faze izgona.
Osjećala sam se kao da ležim na plaži jer uopće nisam mogla skužit kad kreće trud nego sam čekala da mi dr kaže kad moram tiskat.Na žalost napravili su epiziotomiju koju nisam niti osjetila tada.Mislila sam samo kako ću za koju minuticu vidjeti svoju bebu i privinuti je k sebi.
Moram priznat da mi je taj dio poroda bio najljepši.Onaj osjećaj kad beba izlazi iz tebe je neopisiv.I tako je moj mali Tomo došao na svijet u 15,08 javljajući punim plućima da je tu.Kad su ga položili na mene ništa oko mene nije postojalo.Samo moja beba koja se smirila čim smo se dotakli i moj muž koji od sreće plače iza mene.
Nakon toga ništa više nije bilo važno,niti bolovi kod šivanja,niti tresavica koja me uhvatila dok sam ležala u hodniku,ja samo nisam mogla dočekati da me odvezu u sobu i da opet ugledam plave okice,malo lice svoje bebe i da privinem svoj najdragocjeniji smotuljak što bliže k sebi.
Bio je prekrasan,nisam mogla skinuti oka s njega.
Pa tako i danas,gotovo 4 mj nakon poroda ne mogu skinuti oka s njega.
Tata je snimio fotićem kratki film koji svako malo pogledam i svaki put se rasplačem od sreće.To je bilo definitivno moje najljepše iskustvo u životu.
Nezaboravan osjećaj ljubavi koja preplavljuje cijelo moje biće koja svakim danom raste zajedno s moji
-
Super prica!
I super mi je sto ti je sve bilo "laganini"!
mami i tomi!
-
Krasno!!
A možemo mi vidjeti te slikice?
-
čestitke mami i bebi i super da je sve tako lagano išlo...
-
Preslatko! Puno pusa malom dječačiću, mami i tati!
-
-
Pridružujem se čestitkama!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma