Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: odjednom suze oči dok čita

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno odjednom suze oči dok čita

unatrag par dana zari (8 godina) za vrijeme čitanja počnu jako suziti oči, o čemu bi se tu moglo raditi?
    na moru smo i roni, jel to može imati ikakve veze?

inače, prije 9 mjeseci je bila na pregledu kod oftalmologa, nije joj dijagnosticirana nikakva dioptrija niti išta, zdrave oči i savršen vid.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuj, oči su isto podložne sunčevom svjetlu. Meni se zna dogoditi da mi sunce ošteti vid (kao što opeče i ostalu kožu). Lani mi je tak bilo kad smo išli na par sati vožnje brodom, a ja zaboravila sunčane naočale. Trebalo mi je dulje od tjedan dana da se oporavim. Svaki napor mi je smetao.

Može biti i od soli ili joda, ali morska voda je u principu fiziološka otopina pa to ne bi smjelo biti razlog... Ja bih joj nabavila kapicu i/ili sunčane naočale i izbjegavala boravak vani za najjačeg sunca.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.07.2011. at 13:41

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šešir nosi uvijek, i u kući je od 12 do 17 :/
    dakle može biti od sunca, ne mora značiti da je neki veći problem u pitanju ...
    inače ima svijetle oči, margita isto, obje cendraju cijelo ljeto da ih bole oči od sunca

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Neka roni sa maskom ili naočalama pa vidite jel problem u tome...

Ja ne čitam, al su mi oči isto osjetljivije tih dana dok puno blejim u morsko dno bez naočala... nakon nabavke naočala, oči više nisu pekle...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mog mlađeg sina ne smeta morska voda, ali smeta bazenska (klor) pa isto koristi naočale. Moover je dobro savjetovao. Za kupanje naočale za ronjenje, a za obalu jedne sunčane sa uv filterom. Izgleda da nas koji imamo svijetle oči to sunce ljeti kolje i trajne pomoći baš i nisam našla...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa zakaj mala čita???? nek proba kaj veli muški član

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja mislim da je od morske vode. Kao dete sam mnogo ronila, i iako mi nije smetalo da gledam pod vodom, osecala bih da su mi oci osetljivije u tom periodu. Maska malo pomaze, jer ipak ne ides svaki put s maskom, ono, nije zanimljivo.
    Nije tu samo slanost, ima i raznih cestica, pri dnu narocito.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    dakle može biti od sunca, ne mora značiti da je neki veći problem u pitanju ...
    inače ima svijetle oči, margita isto, obje cendraju cijelo ljeto da ih bole oči od sunca
    Meni je tako isto od kada se sjećam, posebno kada sam puno čitala. Također imam svjetle oči i stalno moram nostiti sunčane naočale.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos jedne svijetle oci i ne podnosenje jakog sunca i bljestavila prijavljujem

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Možda je od ronjenja i sunca malo porastao očni tlak.
    Slično je bilo meni prošle godine.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma sigurno je od ronjenja. meni cijeli život suze oči ujutro kad ustanem, kaže oftamolog da su preosjetljive. zato nikad ne mogu van bez naočala, čak i kad je oblačno, meni smeta

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo svi svjetlooki (ja zelena, ostali plavi) i nitko od nas ne nosi nocale ni sesire. meni to sve smeta. i na plazi smo uglavnom cijeli dan, iako se tu radi o tjedan do 10 dana godisnje, ako i toliko

jel ju inace mazes, u zg? meni suze oci od krema za suncanje (sad ne mogu bez nje na licu jel imam hiperpigmentaciju), mozda i njoj

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    unatrag par dana zari (8 godina) za vrijeme čitanja počnu jako suziti oči, o čemu bi se tu moglo raditi?
    na moru smo i roni, jel to može imati ikakve veze?
    Možda čita neku tužnu priču?
    Bambija? Zeko i potočić?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možda to ima veze sa svijetlim očima, možda ne.... Bi reći da preosjetljivost na sunce ima veze s količinom melanina u organizmu. Ja imam svijetlu kožu (i oči) i loše podnosim sunce. Samo poflekavim i budem puna pjega ko leopard, a oči me peku kad sam na suncu i zimi, ne samo ljeti, ali ne mora to biti isto za svakoga.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja prijavljujem svijetlo plave oci i suzenje, bol i svastanesto od sunca. I snijega. I bilo cega svijetlog. Dobro da ne spavam u suncanim naocalama.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, i krema! mene je prekonekoliko puta zeznula krema, neke za lice al bogami i neke za ruke - suzile su mi oci i pekle me, a da rukama nisam ni prisla blizu ociju!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja isto imam svetle oci i beo ten, ali mi sunce ne smeta posebno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Možda čita neku tužnu priču?
    Bambija? Zeko i potočić?
    LOOL

kupili smo sunčane očale i vratili se doma pa je prestalo
    bumo vidli sad kad se opet vrati na more ....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    I ja prijavljujem svijetlo plave oci i suzenje, bol i svastanesto od sunca. I snijega. I bilo cega svijetlog. Dobro da ne spavam u suncanim naocalama.
    Isto. Bez svega mogu izać iz kuće, samo bez naočala ne. I zimi i kad je oblačno -uvijek. Za oblačnih dana ljudi ponekad u mene gledaju kao da misle da skrivam šljive iza naočala.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Čuj, oči su isto podložne sunčevom svjetlu. Meni se zna dogoditi da mi sunce ošteti vid (kao što opeče i ostalu kožu). Lani mi je tak bilo kad smo išli na par sati vožnje brodom, a ja zaboravila sunčane naočale. Trebalo mi je dulje od tjedan dana da se oporavim. Svaki napor mi je smetao.

Može biti i od soli ili joda, ali morska voda je u principu fiziološka otopina pa to ne bi smjelo biti razlog... Ja bih joj nabavila kapicu i/ili sunčane naočale i izbjegavala boravak vani za najjačeg sunca.
    Ja imam upravo takav problem s očima i jednostavno ne smijem na sunce zato jer mi sunce ispeče oči pa mi onda treba do deset dana da se vratim u normalu. To mi je počelo prije nekih godinu i pol i nakon pustih lijekova i umjetnih suza stanje mi se nije nimalo popravilo.
    Doktori kažu da imam suhe oči ali sumnjam da je samo do toga, sunce mi je uvijek prejako i ne podnosim ga.

Ako netko zna ikakav lijek za ovu bolest bio bih jako zahvalan ako mi kaže, hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •