Evo nase pricice... ne mogu oduzavati samo cekam da se jedno od mojih andjelcica probudi.![]()
Termin 28.12 stigao i prosao...a od Ahmeda ni A. Vec smo mislili da ce u 2006 kad nas na dan nove godine maleni iznenadi. Bilo je 2 ujutro i Mejra je duboko spavala, a MM i ja smo gledali filmove i jos stosta radili. Vec sam bila pospana i predlozila MM da idemo na spavanac kad su me lagani bolovi poceli hvatati...
Oko 3 smo bili u krevetu i vec sam shvatila da je to to. Probudila sam MM i on odmah poceo panicariti, hoce da zovemo moju mamu i sestru da paze Mejru a mi za bolnicu. Oko 3:30 bolovi su poceli svakih 5 minuta i tada sam nazvala MMamu i sestru da dodju. Oko 4 bili smo u bolnici.
Tri mame na porodu a jedan slobodan krevet i tako spremise mene jer sam bila najbliza porodu. Naime bila sam vec 6 cm. :shock: Tako sam bila ugodno iznenadjena.
Zatrazila sam epiduralnu ali do 6 sati anesitziolog nije bio slobodan pa sam prolazila kroz UZASNE kontrakcije. Vec sam MM rekla da mi pazi djecu jer cu da umremA on se naravno jos vise preplasio.
Druga dezurna doktorica me pregledala oko 6:15 ujutro i sama sam shvatila da cu roditi svaki minut. Naime sestrice su se rastrcale oko mene i rekle mi da za epiduralnu nema vremena, beba ce se roditi svaki cas. U medjuvremenu ja sam potiskavala zud za izgonom jer su mi govorile nije jos vrijeme, dok dodje moj doktor.
Kad je stigao utvrdio je da sam 4 cm :shock: :shock: . i poslao da mi daju epiduralnu. Dok je anesteziolog spremao da mi je vec da ja sam bila u NESNOSLJIVIM bolovima. Govorila sam da osjecam glavicu i da hocu da guram van ali mi nisu dali. Mucili su me tako oko 10 minuta kad su shvatili da sam u pravu. Samo sto sam legla moj doktor je proglasio EVO GLAVICE. MM je tri puta odbroio do 10 i Ahmed je ugledao svijet u 7:15 ujutro.
Bila sam potpuno svjesna sta se desilo i da je moj doktor napravio gresku: ja bila 10 cm dok je doktor tvrdio 4 cm. Bila sam preumorna i presretna ujedno da bi diskutovala sa doktorom. Sutradan mu isto nisam nista spomenula, samo mi je zao sto sam bezveze dobila epiduralnu a za nju nije bilo ni vremena... pocela je djelovati tek kad je Ahmed bio van...
Sve bilo i proslo...najvaznije je da mi je bebica u redu za ostalo i ne marim...