-
Evo od Lindemana http://www.danijel.org/index.php?id=yoga-at.
Ja ti ne bih preporucila Grudena, tesko mi je sad objasnjavati zasto, ali recimo da ces uz korisne stvari pokupiti i stetne.
Sto se tice autogenog treninga, pocinje se s opustanjem dijelova tijela, osjecanjem topline itd, ali zapravo je fora u tome da se nauci kako djeluju sugestije. Dakle, ne samo ove za opustanje tijela, nego i one koje djeluju na nasu psihu i formiraju osobnost. Po meni je zapravo najveca korist u tome da ako ovladate tim mehanizmom, mozete osvijestiti sve negativne sugestije koje nosite cijeli zivot sa sobom (svi oni osjecaji nevrijednosti, nevoljenosti, nesposobnost i ostalog), vidjeti otkud dolaze, sto znace, a onda ih ukloniti i preprogramirati.
Meni je poznavanje autogenog treninga bilo korisno za vrijeme trudnoce, pa i kod samog poroda (bolja kontrola nad tijelom).
O trivijalnim koristima da ne govorimo, recimo ako se udarite negdje, samo pokretom volje opustite misic, i ublazite bol; zagrijavanje ruku zimi, voljno mijenjanje raspolozenja (ovo nije tako trivijalno
) itd.
Da ne pricam da je moj kiroprakticar bio odusevljen time sto znam opustati ruke itd po njegovoj zelji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma