Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Treba okulistu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Treba okulistu

Na redovnom pregledu je Iskra dobila uputnicu za okulistu jer mi nosimo naočale! :? (i ja i MM smo ih počeli nositi u srednjoj)
    Gdje je dječji okulist u Zgb? U Klaićevoj?
    Inače, nismo primjetili probleme s vidom...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš već par topica o dječjim okulistima.

Ja uvijek preporučim dr. Dorešić na Svetom Duhu - mana je što se na pregled čeka oko mjesec i pol.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mi na pregledu za školu zaradili uputnicu za okulistu
    naručili se u pedijatrijskoj ambulanti na SD, ne znam kod kojeg doktora, termin 17.6.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Druga dokica na SDu je Dorn. Mi smo kod nje odlazili sa obojicom. Jako je dobra, pedantna, trudi se i klinci su obojica voljeli ici gore. Imaju ogroman akvarij koji je barem mojima bio uvijek super mamac za veseli odlazak okulistu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Akvarij je super , ambulanta je općenito jako ugodna, sestra i doktorica su jako ljubazne, vidim da poznaju djecu koja gore dulje dolaze i da se prijateljski odnose prema njima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto se cudis, MM i ja isto nosimo naocale od srednje skole (ja od 1. godine faksa) i doktorica nas je poslala sa Lukom okulisti
    srecom, vec sad ima 0.75 i 0.50 i nosi naocale
    uskoro ide i Joco

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo na rebru. svugdje se čeka.

ako hoćeš privatno - ima neka poliklinika (mislim svjetlost), tamo bi trebao raditi dr. borna šarić utorkom popodne (bar je tako bilo). on isto radi na rebru - ali u laserskoj ambulanti.

izvanredan je.

u klaićevoj mi je bilo malo čudno - jer je dr. kalođera rekla da ako ja inzistiram :? - kikica će dobiti naočale PREVENTIVNO :shock: ... na rebru su joj ODMAH dali naočale jer ih je TREBALA nositi...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kaj Kalođera još radi?
    Ja sam k njoj "hodočastila" cijelo djetinjstvo, do 18. godine. Odonda nikako da se skrasim kod nekog normalnog okulista.
    Ali u sjećanju mi je ostalo da je ona još bila super, tamo u Klaićevoj.

Zapravo, imam i pitanje: kad je razumno raditi provjere vida kod djeteta, a da ne ispadne pretjerivanje i navlačenje djeteta bezveze?
    Pitam zato jer i MM i ja nosimo naočale, ja s popriličnom dioptrijom, a ima i nešto genetski uvjetovano, tako da sam skoro sigurna da će Andreju naočale kad-tad trebati... pa mislim, bolje ranije početi s kontrolama, da se spriječi moguća šteta.

lidac2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    .

Zapravo, imam i pitanje: kad je razumno raditi provjere vida kod djeteta, a da ne ispadne pretjerivanje i navlačenje djeteta bezveze?
    Pitam zato jer i MM i ja nosimo naočale, ja s popriličnom dioptrijom, a ima i nešto genetski uvjetovano, tako da sam skoro sigurna da će Andreju naočale kad-tad trebati... pa mislim, bolje ranije početi s kontrolama, da se spriječi moguća šteta.
    to sam i ja htjela pitati.
    i mm i ja nosimo naocale,pa me zanima sa koliko mjeseci/godina ste dobile uputnicu za okulistu?
    nama pedijatar do sada nije nista spominjao...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam da li kalođera još radi. mi smo malo starija generacija .

ne znam kad djeca idu kod okuliste. mi smo išli zbog strabizma koji se manifestirao samo ponekad (npr. kad je bila umorna), i onda joj je jedno okeco "pobjeglo" u stranu a drugo ostalo kako treba.

kad se to počelo pojavljivati češće - išli smo u klaićevu, a onda na rebro. nakon cca 10 godina nošenja tih naočala - stanje je dobro. vid se popravio, strabizma nema... sad ostaje onaj drugi "genetski" dio koji bi se mogao manifestirati u pubertetu...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

isto, isto!

(ja počela nositi naočale sa 9 godina, mm malo kasnije, ali ipak...)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da je ok ići od 3 godine, sigurno. Za prije, ne znam nikoga tko je bio... Mi još nismo išli. Zapravo otišli smo u Vinogrdku ali fulali termin - došli prekasno. Sad čekam trenutak kad ćemo svi biti slobodni u jutarnjim satima, jer mi je dosta teško sama s njih dvoje čekati po ambulantama i gombati se u prometu (MM uzme auto)...
    A inače ne mislim da ona loše vidi, ničime to ne pokazuje... otići ćemo čisto za svaki slučaj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sa 9 Krenula s -1,25, a na kraju sam dogurala do -5.
    MM sa 13. On je nešto slabiji.
    O "ćoravcima" u familiji i komplikacijama da i ne govorim.
    Još i prije nego smo uopće planirali dijete, zezali smo se da ćemo jednog dana s djecom ići na obiteljski izlet u Gethaldus.

Ali bez zafrkancije, mislim da je dosta važno na vrijeme pratiti djetetov vid, jer se tako sigurno mogu preduhitriti pogoršanja. Kao npr. mojoj frendici koja kao klinka nije dobro vidjela, nije nikom ništa govorila, starci nisu kužili, i na kraju ima -8.
    A opet, ne želim biti ni unezvjerena majka koja navlači dijete po okulistima, a njemu ništa... ma kužite što hoću reći?

Sigurna sam samo da treba od početka paziti na osvjetljenje, a ne da se igramo u polumraku i "štedimo struju"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sa 9
    ajde, barem se različito zovemo!!

btw, u mojoj obitelji apsolutno nitko ne nosi naočale, pa je mojima vjerojatno pripomoglo svakodnevno čitanje u polumraku (čitala sam non-stop, a koliko me puta mama opomenula da upalim svjetlo... ma ne treba, vidim ja! )

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...zna li netko ima li dječjeg okulista u Istri/Rijeci negdje???..-ili i preglede djece obavlja obični okulista?...ima li možda i koji privatni dj. okulista?..-naime,karlo povremeno žmirka očima-pa bi mi to malo pregledali.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ima u Puli.

dr. GILDA STOJŠIĆ TERLEVIĆ, Očni odjel, dječja ambulanta
    Upisi za pregled na broj 376 - 594 u vremenu 13:00-14:00 sati.

Na pregled se dolazi s uputnicom pedijatra.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kad je razumno raditi provjere vida kod djeteta, a da ne ispadne pretjerivanje i navlačenje djeteta bezveze?
    Sa 6 mjeseci starosti, očnom ljekaru koji radi sa djecom (ne mora biti subspecijalista, ali je poželjno) treba odvesti sve bebe "u riziku". To znači ako npr mama i/ili tata imaju visoku dioptriju i/ili astigmatizam. Mi idemo sljedeće nedjelje jer ja nosim veliku dioptriju (+4.5) i imam astigmatizam. Dr je rekla da će joj širiti zjenice. Kad obavimo pregled napisaću detalje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidim, ovo je stari topic - pa da napišem: još uvijek nismo bili kod okulista, iako će Andrej za mjesec dana navršiti tri godine.
    A nismo imali ni zašto, vid mu je izvrstan, primjećuje takve sitne detalje koje ni ja ne vidim.
    Sad će nas vjerojatno pedijatar "potjerati" kad mu dođemo po potvrdu za vrtić.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Stela i Sven su sa navršenih godinu dana išli na preventivni pregled u Klaićevu, dr. Davidovski (ima tu nekih w-ova i y-ona u prezimenu ). Kratko čekali na termin i u čekaonici, pregled ugodan i opušten.
    Sven je neki dan bio na kontroli jer smo mislili da mu oko malo bježi u sredinu ali ispostavilo se da ima jako širok korijen nosa, nema potrebe za naočalama, kontrola iza 3. ročkasa.
    Eto, čisto preventivno, da smo mirni. Inače oboje zamjećuju izuzetno sitne detalje, ne žmirkaju, nikakvih smetnji.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Gdje se najbrže dođe na red za pregled okulista, pliz pomoć, jako nam je hitno?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Podižem topic.
    Zna li netko kojim danima dr. Dorn i dr. Dorešić imaju ambulante?
    Bila bih jako zahvalna.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj hm prvotno napisa
    Podižem topic.
    Zna li netko kojim danima dr. Dorn i dr. Dorešić imaju ambulante?
    Bila bih jako zahvalna.
    Ne znam jesu li ambulante svaki dan. Mi smo kod dr. Dorešić. Broj za naručiti se je 3712-324. Nazovi u pon. pa pitaj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne mogu odoljeti da ne pohvalim dr dorešić
    bila sam s avom kod nje, ma jedno prekrasno, toplo, blago stvorenje

a dr. dorn mi ostade u ne tako dobrom sjećanju, grub, naprasit i netaktičan nastup
    doduše, samo 1 posjet kod nje, nisam stigla provjeriti jel to imala loš dan, ili ...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Danas smo zvali dr.Dorešić za kontrolu i dobili termin krajem 9. mjeseca. Ove godine. Kod dr. Dorn je manja gužva, a jednako su dobre. Dr. Dorešić radi i privatno pa smu izabrali tu opciju. Ako kome treba broj javim na pp.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Podižem s dobrim vijestima. Pregled kod dr.Dorešić privatno bez čekanja, stresa, gužve...A ona je zaista jednako divna i u ordinaciji u bolnici, a i privatno samo ovako radi smirenije, priča s djecom, objašnjava sve instrumente u ordinaciji, može se s njom na miru razgovarati.... Ma prekrasno! Ako će kome trebati broj, adresa i cijena-pp.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Podižem s dobrim vijestima. Pregled kod dr.Dorešić privatno bez čekanja, stresa, gužve...A ona je zaista jednako divna i u ordinaciji u bolnici, a i privatno samo ovako radi smirenije, priča s djecom, objašnjava sve instrumente u ordinaciji, može se s njom na miru razgovarati.... Ma prekrasno! Ako će kome trebati broj, adresa i cijena-pp.
    bok,

evo mene bi zanimao kontakt broj za dr. Dorešić, ako ga još imaš.

Hvala

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj matsa prvotno napisa
    Citiraj mim prvotno napisa
    bok,

evo mene bi zanimao kontakt broj za dr. Dorešić, ako ga još imaš.

Hvala
    Kako da ne, mi smo stalni pacijenti.

Dakle: dr. Dorešić radi na Trgu kralja Petra Krešimira IV 19/V kat (ima lift). Br. je 4620-127 ili 091/400-5432.
    Mail je: ordinacija.henc@zg.t-com.hr

Kad smo zadnji puta bili na pregledu radila je samo ponedjeljkom poslijepodne. Kako je sad-ne znam, ali spremamo se na kontrolu. Dr. je divna .

Sretno na pregledu!

zeko usko avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

podižem topic

da li dr Dorešić još uvijek radi privatno i da li netko zna koje dane
    čula sam neke informacije da navodno radi samo u bolnici, a koliko vidim liste čekanja - čeka se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •