-
Sijem slingove vec 2 godine ,koristim duze. Imam mnogo razlicitih s razlicitih krajeva svijeta. Probala sam i usporedjivala marame.
SLING vs MARAMA(wraparound, dakle duga)
SLING: -jeftiniji (oko 50 $) jer ima manje platna
- dozvoljava mnoge polozaje (mislim da nema ni jednog koji moze u marami ,a ne moze u slingu).Polozaj licem prema van ima manu: potreban je dodatan oprez kako se beba ne bi nogicama odgurnula od dna slinga (noge su joj u slingu).Za promjenu polozaja me trea cak ni dijete vadit van, kad se covjek malo izvjesti.
- nije vruc kao marama(iako ima mama kojima ni u marami nije vruce). imam sling od pamucne mreze. Ugodnije se ljeti dijete nosi u njemu nego na rukama.Oko djetetovog tijela je samo jedan sloj tkanine.
-ako imapodstavljeni rub, manje zulja nogice i laksi je za upotrebu. Ako nema,moze ga koristiti i vliki tata i mala mama.
-u jednoj setnji tisucu puta mozes dijte staviti i zvaditi iz slinga , staviti/skinuti ga sebe , a da ne bude komplicirano,odnosno da ti stalno nestoji obucen na tijelu. lako se promijenis s tatom za nosenje.
-lose sasiven sling se penje prema vratu(jako neugodno), ne rsodjeljuje tezinu djeteta kako treba(a treba: jedna nadlaktica -drugi bok)
MARAMA: - sigurnija od slinga pri nekim nacinima vezivanja(dvostruki krizni- mama bi mogla dubit na glavi-dijete ne bi ispalo-ne isprobavajte!)
-bar dva sloja tkanine oko djetetovog tijela
-za promjenu polozaja djeteta , moras promijenit i nacin vezanja marame
- teze se priviknut na m. nego na s.. Znalci (poput mene , ha, ha)
znaju maramu postavit bez odvezivanja. Vezes jednom , a poslije samo motas!
-kad je skines, ako nemas kolica ili.., ne znas gdje bi s njom.( U setnji, mislim)
-veca cijena jer ima dvostruko vise materijala
- najveca prednost: jednoliko rasporedjuje tezinu djeteta na nosaca. Osim kad se nosi na boku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma