Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
Mršavo je dijete, kosti joj se vide i naziru svuda, ali draže mi je tako nego da bude obrnuto.
.
Ova recenica me potaknula da napisem svoje misljenje i molim da se nitko ne ljuti, savjet je dobronamjeran. Cini mi se da je mozda uzrok problema druge prirode- a to je u prehrambenim navikama djetetove okoline. Djeca uglavnom se ponasaju tako kako mi zivimo i prihvacaju pravila koja vide oko sebe, zato i ima toliko djece koja "bolje jedu u vrticu jer vide svoje vrsnjake". Idealno bi bilo da vide od roditelja...to znaci da da bi dijete jelo, i roditelji moraju sjesti za stol,vrijeme objeda treba biti vrijeme kada se radi samo to, a ne gleda tv i osale stvari, vrijeme kada i mama ima pred sobom puni tanjur i pojede ga bez da se o tome radi drama i toliko diskutira/nagovara dijete da jede..dijete sjedi za stol za vrijeme kada je samo tome posveceno u ugodnoj atmosferi i bez pritiska, gleda roditelje kako pojedu bez da se o tome raspravlja- pa jelo je zivotna potreba- i samo tako to dijete vidi i oponasa, kao i sve ostalo...mislim, svako dijete kao i mi ima razlicite ukuse sto se tice hrane, i ne mora se inzistirati na tome da bas sve i uvijek pojede...ali da bas nista ne jede, ako je medicinski problem iskljucen, mislim da moramo preispitati sebe i nas odnos prema hrani...krivo bi bilo ocekivati od recimo mame na dijeti koja uz put pegla i salje svoje dijete za stol da pojede...pa primjer smo im, pa makar to znacilo koja kilica vise na stuku!