Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
AmarantQuinoia imam isti problem samo moja je cura 16 mj. jaaaaaako slabo ide dohrana, nikad, ali nikad ju nije dobro prihvatila, sisa 100 puta dnevno pogotovo zadnjih mjesec dana od kad nas šišaju viroze, a pogotovo zadnjih 5 dana od kada je dobila varičele ...... užasno slabo jede, od obroka pojede jedino neloše ručak, ali!!! samo kada je nešto što ona "kao voli" (moš mislit, ona ništa ne voli po meni), večera nam je uvijek promašaj, tu i tamo će pojesti komadić sira i pancete, jedino što voli, a to me užasno frustrira, su peciva, ja je zovem "škartočić" nezdravo znam, ali u onim trenucima jada kada ne bi ništa osim sise pojela danima ništa, davala sam šta god samo da jede....tako je i dalje....
A koliko kg ima tvoja cura? Moja isto većinu toga ne bi jela,ali joj zakamufliram s bananom ili s nečim što voli jesti (a voli uglavnom voće i palentu). Tak da tri puta dnevno jede voće-za doručak, pa kao kamuflaž s ručkom (riba i blitva umoćene u kašicu od marelice mmmm), pa onda opet za večeru joj uvalim bananu u gris ili što već jede. Banane se kupuju na dnevnoj bazi. Ja isto dođem u napast da joj dam nešto hranjivo,a ne baš pre zdravo, ali ona vjerojatno ne bi prihvatila. I mislim da radim veliku grešku;kad joj dajem jesti (npr ručak i večeru koje slabije pojede), stavim ispred nje knjigicu ili novine i onda joj listam i pričam, a ona nesvjesno otvara usta. I jedino tako funkcionira hranjenje. Kad i ako počne normalno jesti ću ispravljati greške, jer sad mi je najbitnije da ipak nešto pojede. Btw,moja ima 9600g, a visoka je 76cm. Prema krivulji kod pedice ispada da bi trebala imati 10kg (da prati svoj rast), jer je rođena sa 3630g.