Evo šta sam sad otkrila!!!! Mojoj curici iza petica doljnih koje su izrasle do kraja je tvrdo i bijelo kao da će i tu niknuti zub i tako sa obje strane dolje! To baš i ne odgovara uzrastu ili sam potpuno neupućena?!![]()
Evo šta sam sad otkrila!!!! Mojoj curici iza petica doljnih koje su izrasle do kraja je tvrdo i bijelo kao da će i tu niknuti zub i tako sa obje strane dolje! To baš i ne odgovara uzrastu ili sam potpuno neupućena?!![]()
Last edited by nela08; 06.07.2011 at 16:58.
rastu oko pet-sest godina, ali to sto se vidi da je bijelo i tvrdo ne znaci da ce preko noci niknuti... moglo bi potrajati...
Mi nemamo baš sreće s nicanjem zubi, svi su nam zadavali velike muke, pa sam se užasnula kada sam to vidjela jer čekamo još samo godnje petice do kraja i trebalo je bitii gotovo.
Svekrva kaže da je to kost.....ali to mi je nekak ....čudno, kak kost??!
BAš mi je dala dobr pogledati i izgleda baš bijelo kao da će zub, mogao bi ju sad daviti svako malo par godina! Nadam se da neće, jer se stvarno namučila oko toga već dosta.
Nama je prva šestica izašla sa nepunih 5 i pol godina. A sad malo iza 5 i pol godina raste i druga. (obje su donje šestice)
Znam dijete kojem su izrasle prije 5. godine. Moj sad ima 4 i izgleda da su dolje krenule. Za sad je taj dio nabubrio, ne znači da budu odmah vani, ali počinju.
Njoj su svi zubi do sada izlazili na iti način, po dva u paru i to tako da nabubre, pa se smire na neko vrijeme , pa opet - petice tako niču već pola godine. Nadam se da neće šestice sad rasti do šeste godine, to bi bilo to much?!!!?
Joj, i M. zubići dugo izlaze. Prva, a odmah za njom i druga jedinica su izašle s 9 mj. Sad ima 12 zubi, donje trojke se naziru, ali nikako van. Istina, kod nas nije to tako problematično. Tih je danaa možda malo slabije jela, ali ne mogu reći kao nela da ju je baš jako mučilo.
KOji je redoslijed nicanja zubi? Moram priznati da baš ništa o tome ne znam. Ako imate kakav link...
Kod nas je bilo ovako, a ako se dobro sjećam to i je uobičajan redoslijed: dvojke, jedinice, četvorke, trojke, pa petice. Kažu da trojke bole najviše, ali nas su četvorke i jedinice najviše izmučile. Četvorke su išle sve četiri odjednom, pa je to bilo baš gadno.
Kod nas su prvo krenule jedinice pa dvojke, četvorke, pa trojke. Sad smo u očekivanju petica. I mislim da je to uobičajeni raspored.
Al pojma nisam imala da nas čekaju nekakve šestice za koju godinu. Pa ubit ću se!!!![]()