zapravo nisam sigurna da li se to tako zove, ali mislim na one male, zelene paradajziće što se stave ukiseliti!
to mi je mljac - mljac pa me zanima ako netko pravi koji je točno postupak?
zapravo nisam sigurna da li se to tako zove, ali mislim na one male, zelene paradajziće što se stave ukiseliti!
to mi je mljac - mljac pa me zanima ako netko pravi koji je točno postupak?
ja obicno stavljam zeleni paradajz sa ostalim povrcem (karfiol, sargarepa, krastavcici, ponekad paprika)
povrce se dooooooobro opere, i slozi u bure/tegle, i nalije kiselom mesavinom koja ide otprilike ovako:
1l sirceta (alkoholno)
3l vode
150g soli
1 kesica vinobrana (mozda moze i bez, ali meni je spajiz dosta topao pa ipak stavim)
kad se povrce slozi, zalije se tom vodom, ostavi se preko noci, ako povrce upije treba doliti jos (da prekrije potpuno) i onda zatvoriti i u podrum ili spajiz
E da, neko u ovaj rastvor stavlja i secer, ali ja ne.
voda se prokuha sa tim sastojcima, predmnijevam
imaj obzira, ipak sam ja teški početnik
turšija početnik...
Ne kuva se nista. Samo se zamuti i sacekas da se lepo sve rastopi u vodi, pa onda zalivas![]()
Ima i ovdje jedna tema o turšiji
http://forum.roda.hr/threads/36728-tursija
Ja sam prije izvjesnog vremena podigla i postavila pitanje, ali nije se nitko javio.
Sezona je tu, pa slobodno pucajte s prijedlozima!