Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Broj stolica kod bebe od 8mj

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Broj stolica kod bebe od 8mj

R ima 7mj i 3tj. Od 3. dana dana je na adaptiranom. Do uvođenja dohrane sa nekih 6 mj imali smo problema sa neredovitom i tvrdom stolicim, obično je kakao svaka 3 dana. Sa uvođenjem dohrane stolica se regulirala i postala redovita, 1-2 dnevno. No, zadnjih 3,4 tjedna imamo obrnut problem, ima u prosjeku 4 stolice dnevno, od čega obično 2 obilne i 2 manje, normalne konstitucije, ovisno već o vrsti dohrane koju je jeo.

Napreduje odlično, ima oko 10kg i 74cm, velik je i bucmast. Ima odličan apetit, obožava voće i povrče, stvarno može i hoće pojesti. Probala sam broj stolica smanjiti kombiniranjem namirnica koje zatvaraju (banana, riža..), ali to nije smanjilo broj stolica, nego je stolica samo postala tvrđa i teže je kakao.

E sad, jel to normalno, da ima 4 stolice dnevno ili se treba zabrinuti? Inače, izlaze mu zubi, jako se s tim muči, vidim da neki misle da se broj stolica može povećati i iz tog razloga, makar ne vidim baš neku vezu. Ne idem mi se kod pedijatra ako je to normalno, nisam previše zabrinuta, ali opet ne bi da mi nešto promakne.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a kakvu probavu imate ti i tm?

pitam jer f. ima probavu ko ja, znaci jednom dnevno, a k. kao md, jedno 3-4 puta dnevno ovisi o hrani koju jede.

jedina razlika je kaj je kod nas uvijek bilo tak, nije se desila neka promjena.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam, ja se ne bih brinula ako su normalne, odnosno dok nije proljev.
    Možda prođe za par dana.
    Eventualno nazovi pedijatra pa pitaj trebaš li se brinuti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moje cure imaju su u toj dobi imale tri do četiri stolice dnevno.
    prva je bila krupnija i veće kilaže, druga je sitnija, kao pahuljica teška.
    obadvije jedu puno voća i povrća.
    ja sam starijoj, isto zabrinuta zbog broja stolica dala probiotik, 4 kakanja se svelo na 2, stolica je postala malo čvršća, ali ništa značajno.
    da, zaboravila sam reći, obadvije su dojene, prva do dvije godine, druga je prešla dvije i još sisa, i mislim da im je i zbog mog mlijeka stolica mekana i česta (od rođenja kakaju po nekoliko puta dnevno).

prvo sam se brinula, sada više ne.
    čine mi se sretne i okretne, raspoložne, ništa ne boli, a kada pojedu po pola kile trešanja, pa na to dadaju kruške - sve dalje je kvalitetno vrijeme na wc-u.

ako ti se čini da je sve drugo ok, i ako je stolica normalne boje (čini mi se da sam čitala da ne smije biti pretamna, a presvijetla znači virozu) onda je ok, po mom iskustvu.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Deaedi, i kod nas je ista situacija...sad ima 7mj i 2tjedna, na AD od početka...kad je bio samo na AD bila je jedna stolica dnevno, kad smo krenuli sa dohranom (voće, povrće) ima 2,3,4 stolice dnevno...
    malac ima 8 kg

s obzirom da si rekla da je stolica normalne konstitucije, a malac super napreduje, mislim da nemaš razloga za brigu

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja mislim da sad ima količinski više za pokakati, a pelena ga ipak malo blokira u "poslu". T. je kakao 3-4 puta dnevno dok nismo počeli kakati na nonu. Sad obavi odjednom sve i ništa dosutra. Ako slučajno ne uhvatimo na nonu, opet kaka par puta po manje...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Uh, kod nas je to jos uvek aktuelno i ako imamo 1.5 god, on jos uvek kai po 3 puta, a znalo je to biti i danima po 4-5, ali lepo je i jeo. Mi smo zbog tih i drugih zezancija zavrsili i na ispitivanju za celijakiju i to jos nismo zavrsili, ali ja sam pozitivna i verujem da te ceeste stolice nisu od toga.
    Sada ima po 3 dnevno i tako je vec 2-3 meseca, nadam se sa tendencijom smanjenja

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Deaedi, i moja Z. u zadnje vrijeme kaka 2-3 puta dnevno (inače kaka 1 put dnevno ili svaki drugi dan). Ja to pripisujem sezoni voća, više puta dnevno jede voće pa češće kaka.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Iz mog iskustva to je super zdravo i normalno. Baš sam neki dan i u Ayurvedi čitala da se kod zdravog organizma i probave može očekivati stolica iza svakog obroka, a malci jedu puno malih obroka još nisu zagađeni kao mi i jedu ugl zdravu hranu, ergo kenjaju kao grlice.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja starija curka je imala 4-6 stolica dnevno do svojih 1,5 godinu, možda i duže, al uredno dobivala na težini i pedica rekla sve 5
    i danas sa 2god i 8mj ima uglavnom 2 stolice dnevno, zna i 3

mlađa curka je stara otprilike kao i tvoj bebač, a kaka uglavnom 2 puta dnevno
    al pedica kaže da je prečesto jer je mršava (bila stala na težini pa sad opet uredno dobiva, al stolica isto...)

obje dojene i hranjene uglavnom jednako (manja nešto kaloričnije)

tako da to ovisi....
    Posljednje uređivanje od Ginger : 10.07.2011. at 00:44

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ah da, do prve trudnoće sam i ja imala 2-3 stolice dnevno, tako da je možda i do genetike...
    nakon trudnoće 1-2
    bilo mi draže ono prije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •