-
Broj stolica kod bebe od 8mj
R ima 7mj i 3tj. Od 3. dana dana je na adaptiranom. Do uvođenja dohrane sa nekih 6 mj imali smo problema sa neredovitom i tvrdom stolicim, obično je kakao svaka 3 dana. Sa uvođenjem dohrane stolica se regulirala i postala redovita, 1-2 dnevno. No, zadnjih 3,4 tjedna imamo obrnut problem, ima u prosjeku 4 stolice dnevno, od čega obično 2 obilne i 2 manje, normalne konstitucije, ovisno već o vrsti dohrane koju je jeo.
Napreduje odlično, ima oko 10kg i 74cm, velik je i bucmast. Ima odličan apetit, obožava voće i povrče, stvarno može i hoće pojesti. Probala sam broj stolica smanjiti kombiniranjem namirnica koje zatvaraju (banana, riža..), ali to nije smanjilo broj stolica, nego je stolica samo postala tvrđa i teže je kakao.
E sad, jel to normalno, da ima 4 stolice dnevno ili se treba zabrinuti? Inače, izlaze mu zubi, jako se s tim muči, vidim da neki misle da se broj stolica može povećati i iz tog razloga, makar ne vidim baš neku vezu. Ne idem mi se kod pedijatra ako je to normalno, nisam previše zabrinuta, ali opet ne bi da mi nešto promakne.
-
Osoblje foruma
a kakvu probavu imate ti i tm?
pitam jer f. ima probavu ko ja, znaci jednom dnevno, a k. kao md, jedno 3-4 puta dnevno ovisi o hrani koju jede.
jedina razlika je kaj je kod nas uvijek bilo tak, nije se desila neka promjena.
-
Ne znam, ja se ne bih brinula ako su normalne, odnosno dok nije proljev.
Možda prođe za par dana.
Eventualno nazovi pedijatra pa pitaj trebaš li se brinuti.
-
moje cure imaju su u toj dobi imale tri do četiri stolice dnevno.
prva je bila krupnija i veće kilaže, druga je sitnija, kao pahuljica teška.
obadvije jedu puno voća i povrća.
ja sam starijoj, isto zabrinuta zbog broja stolica dala probiotik, 4 kakanja se svelo na 2, stolica je postala malo čvršća, ali ništa značajno.
da, zaboravila sam reći, obadvije su dojene, prva do dvije godine, druga je prešla dvije i još sisa, i mislim da im je i zbog mog mlijeka stolica mekana i česta (od rođenja kakaju po nekoliko puta dnevno).
prvo sam se brinula, sada više ne.
čine mi se sretne i okretne, raspoložne, ništa ne boli, a kada pojedu po pola kile trešanja, pa na to dadaju kruške - sve dalje je kvalitetno vrijeme na wc-u.
ako ti se čini da je sve drugo ok, i ako je stolica normalne boje (čini mi se da sam čitala da ne smije biti pretamna, a presvijetla znači virozu) onda je ok, po mom iskustvu.
-
Deaedi, i kod nas je ista situacija...sad ima 7mj i 2tjedna, na AD od početka...kad je bio samo na AD bila je jedna stolica dnevno, kad smo krenuli sa dohranom (voće, povrće) ima 2,3,4 stolice dnevno...
malac ima 8 kg
s obzirom da si rekla da je stolica normalne konstitucije, a malac super napreduje, mislim da nemaš razloga za brigu
-
Ja mislim da sad ima količinski više za pokakati, a pelena ga ipak malo blokira u "poslu". T. je kakao 3-4 puta dnevno dok nismo počeli kakati na nonu. Sad obavi odjednom sve i ništa dosutra. Ako slučajno ne uhvatimo na nonu, opet kaka par puta po manje...
-
Uh, kod nas je to jos uvek aktuelno i ako imamo 1.5 god, on jos uvek kai po 3 puta, a znalo je to biti i danima po 4-5, ali lepo je i jeo. Mi smo zbog tih i drugih zezancija zavrsili i na ispitivanju za celijakiju i to jos nismo zavrsili, ali ja sam pozitivna i verujem da te ceeste stolice nisu od toga.
Sada ima po 3 dnevno i tako je vec 2-3 meseca, nadam se sa tendencijom smanjenja
-
Deaedi, i moja Z. u zadnje vrijeme kaka 2-3 puta dnevno (inače kaka 1 put dnevno ili svaki drugi dan). Ja to pripisujem sezoni voća, više puta dnevno jede voće pa češće kaka.
-
Iz mog iskustva to je super zdravo i normalno. Baš sam neki dan i u Ayurvedi čitala da se kod zdravog organizma i probave može očekivati stolica iza svakog obroka, a malci jedu puno malih obroka još nisu zagađeni kao mi i jedu ugl zdravu hranu, ergo kenjaju kao grlice.
-
moja starija curka je imala 4-6 stolica dnevno do svojih 1,5 godinu, možda i duže, al uredno dobivala na težini i pedica rekla sve 5
i danas sa 2god i 8mj ima uglavnom 2 stolice dnevno, zna i 3
mlađa curka je stara otprilike kao i tvoj bebač, a kaka uglavnom 2 puta dnevno
al pedica kaže da je prečesto jer je mršava (bila stala na težini pa sad opet uredno dobiva, al stolica isto...)
obje dojene i hranjene uglavnom jednako (manja nešto kaloričnije)
tako da to ovisi....
Posljednje uređivanje od Ginger : 10.07.2011. at 00:44
-
ah da, do prve trudnoće sam i ja imala 2-3 stolice dnevno, tako da je možda i do genetike...
nakon trudnoće 1-2
bilo mi draže ono prije
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma