Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Lijekovi u trudnoći

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Lijekovi u trudnoći

Molim savjet ukoliko netko ima iskustava sa korištenjem rupuruta u ranoj trudnoći.
    Naime, kako imam kroničnih želučanih tegoba (gerb i gastritis) pila sam rupurut (koji mi inače pomaže kod ovih mojih problema) tokom prva 3 tjedna trudnoće, naravno nisam znala da sam trudna.
    U upozorenjima koja su kutijici lijeka piše da se ne preporuča u trudnoći zbog mogućeg nakupljanja aluminija u tkivima fetusa.
    Sad sam u 8. tjednu (prva trudnoća) i spomenula sam rupurut i svom ginekologu, na što je on lakonski odmahnuo rukom, kao nema to veze.
    Ipak, malo me to muči

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gle, teško je reći, rupurut nisam nikada uzimala iako i ja imam problema s Gerb-om i gastritisom te mi je zimus nakon 3. gastroskopije ustanovljen i helicobacteri, uzimala svašta do sada od Controloca, za sada zadnje Nolpazu + dvije vrste antibiotika od kojih je jedan dokazano štetan u T i to se potrefilo baš s mojom O kada sam slučajno i potpuno neplanirano ostala trudna ( bilo planirano za kojih 2-3 mj kada se sredim s Gerbom jer sam trebala bar 2 mj piti Nolpazu). I moja dr i gin su mi objasnili da će sve biti OK i da nema razloga panici, jer još nije došlo do implatacije, tablete su štetne do 7 tjedna T nadalje jer se tada počinju oblikovati organi pa sve do kraja 1. tromjesečja.
    Na netu sam našla da kao nije preporučljivo koristiti duže vrijeme zbog nakupljanja Aluminija, ali i do toga da je preporučljiv trudnicama jer ne šteti u T.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma mislim da to nakupljanje aluminija kod fetusa nikad nije zapravo pronađeno/dokazano, ali postoji teoretska mogućnost pa je zato puno bolji izbor u trudnoći Rennie.

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni su isto preporučili radi kiseline u želucu Rennie....navodno da i kod Rupuruta i Gastala dolazi do otpuštanja aluminija...kako mi je rekla magistra u ljekarni, nigdje nije ta štetnost dokazana...ali ako se može, onda bolje zamjeniti!

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

probaj pitati zavod za toksikologiju ili farmakologiju, ili pak naći zamjenski lijek

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma joj, ne moraš zbog Rupuruta zvati ni toksikologiju ni kontaktirati nekog farmakologa. To zna svaka magistra u ljekarni, a i svaki liječnik, bilo koje specijalizacije. Ponavljam, od tih "bombončića" za želudac najbolji je Rennie jer ne sadrži aluminij, ali neće ni Rupurut uzrokovati nakupljanje aluminija. Ja se uopće ne bi brinula na tvom mjestu.

Ninica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja sam isto dobila nekakvu upalu dole i sada pijem DALACIN C 300mg i stavljam Medazol vaginalete 500mg,...u 20 tjednu sam trudnoce. Nadam se da to nece stetiti bebici....

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

bok svima molila bih vas za jedan savjet koji me muči ovako!!Jučer sam bila kod svog ginekologa i otkrila da sam drugi puta trudna juhu što me jako obradovalo ali nešto me mući doktor mi je prepisao terapiju koju moram piti znači to je elevit i duphaston koji me muči ne razumijem zašto mi ga je prepisao a rekao je da je sa trudnoćom sve u redu i tu me malo strah jer ne razumijem zašto mi ga je prepisao,a nemam nikakva krvarenja niti išta moram ga piti 10 dana i onda na kontrolu sa nalazom od krvi!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

na to pitanje bi ti trebao odgovoriti tvoj ginekolog. kad si vec propustila pitati ga na pregledu, nazovi ga pa nek ti objasni. oni zato i sluze

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •