Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: 10-mjesecna beba ne zeli vise jesti kasice

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno 10-mjesecna beba ne zeli vise jesti kasice

moja beba ima punih 10 mjeseci i 7 zubica i do prije 10tak dana je jela sta joj god napravim za rucak - od povrca, mesa, palente samo nije voljela rizu. Ali zadnjih 10tak dana ne zeli jesti i sta joj god napravim samo okrece glavu ili stisne usta tako da je ne mogu prevariti ni da proba.
    Probala sam joj davati voce narezano na male komadice i to jako slatko pojede npr. sljivu, krusku... a npr. ako joj narendam krusku ili jabuku nece da jede.
    Ja pretpostavljam da je spremna za finger food tj. malo vece komadice hrane. Ali mama ne zna kako to napraviti
    Jucer sam probala - skuhala karfiol, mrkvicu i malo piletine. Kad se skuhalo to sam izgnjecila, ali sam izvadila iz vode i to je bilo takoooo fuuuuuuj bezukusno. I naravno opet nije htjela jesti
    Molim vas pomozite - kako pravite hranu da je samo usitnite vilicom? Kako tikvicu, krompir? Meso? Kada dodajete masl.ulje ili maslac? kako tu dodati palentu? Da li napravite kao gustu juhu sa onom tekucinom u cemu se kuhalo ili?
    Vjerojatno je to jako jednostavno i mozda smjesno pitanje al... mozak zablokirao

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Što se tiče nejedenja, vjerojatno su u pitanju samo faze. Ja sam se sa starijim naučila da vječno ima neke faze, tako da sad ni s manjim ne šizim, a imao je u ova dva i pol mjeseca što smo na dohrani već tri puta po tjedan/10 dana faze da nije htio ništa osim mlijeka. Doduše, muški imaju valjda faze do smrti, u raznoraznim oblicima

A oko pripreme, ja još svojem usitnjujem skroz jer unatoč svojih osam zubića nije baš vješt u žvakanju, već bi sve gutao i počne se gušit. Znači, kuhano povrće s vilicom, a meso (to smo tek počeli) i tvrdo voće (tipa jabuke) u multipraktiku.

Maslinovo dodajem za vrijeme kuhanja, samo jednom sam stavila kap u već izmiksanu kašicu. Palentu (koju ne voli) sam stavljala u ono što sam kuhala, recimo tikvice kuhaš u malo vode i kad vidiš da su pri kraju dodaš palente da sve postane jedna kašasta smjesa. Isto tako i sa drugim žitaricama (iako ih niti jedne ne voli).

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku
    Tablica dohrane i receptici, a za vise info kliknite na: Dohrana
    Tu imas super receptica

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo sam i ja htjela linkati.
    Doji li beba? Ako da, ja se ne bih brinula, samo joj ponudi hranu dok i ti jedeš. Najbolja motivacija će joj biti ako budeš jela iz njenog tanjura. I bez ikakve prisile i živciranja. To je kod nas palilo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj mali ima 6 mjeseci i dobije cijelu krušku u ruku da ju glođe, nema tu neke filozofije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolja motivacija će joj biti ako budeš jela iz njenog tanjura. I bez ikakve prisile i živciranja. To je kod nas palilo.
    e kod nas to ne pali,
    tak i ja nadobudno zemem tanjur natrpam sve i sva u njega i dam detetu, on ni pogledo, počnem ja to žvakat, on gleda samo u mene, i tak ja ispraznim tanjur,a on ni trepnuo. on kad neće ,nećeeee.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.10.2011. at 14:18

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

al recite mi kako tocno da napravim ta jela... ja jucer pravila i izvadila karfiol iz one vode u kojoj se kuhalo, to je tako bezukusno. Dilema mi je da li trebam izgnjeciti vilicom i dodati malo one juhe u kojoj se kuhalo ili??? A meso izrezati na komadice? Sve skupa sastaviti il joj prvo dati jedan zalogaj povrca pa malo mesa?

Glupa pitanja ha? )) A sta cu kad sam pocetnik

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    moj mali ima 6 mjeseci i dobije cijelu krušku u ruku da ju glođe, nema tu neke filozofije
    Blago tebi, moj je halapljiv i taj se redovito zagrcne i na rižinom stiroporu, a kamoli s nečim tako tvrđim. S jabukom i bananom se skoro ugušio, blentonja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sve to skupa stavim na tanjur znači komade nečeg, meso malo nasjeckam,i stavim prek toga malo maslinovog ulja

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

eni to što se tebi kuvani karfiol čini bezukusan ne znači da je i bebi
    ja ga baš volim takvog, ništa ne solim
    Ja sam cele komade kuvanog povrća stavljala pred dete. Npr skuvam šargarepu, karfiol, krompir, meso seckano na komade i stavim pred nju. Ona jede, proba, mrlja.... Palentu skuvaš malo gušću pa kad se stisne isečeš na kockice i daš.
    Ja sam u tojdobi već stavljala i kašičicu pred nju, npr. skuvam proso i dam kašičicu pa ona brlja, nekad ubaci kašiku u usta, nekad ubacuje prstima.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ovo sam i ja htjela linkati.
    Doji li beba? Ako da, ja se ne bih brinula, samo joj ponudi hranu dok i ti jedeš. Najbolja motivacija će joj biti ako budeš jela iz njenog tanjura. I bez ikakve prisile i živciranja. To je kod nas palilo.
    Moja isto 10mj., zadnja 3 tjedna ništa neće jesti osim kašice za laku noć, davala sam joj u rukicu tvrdo skuhanu palentu, krumpir, mrkvu, krušku, jabuku, bananu, ali ne, ne i ne...
    A mene u zadnje vrijeme pere strah da joj dojka nije dovoljna, napumpana sam iz svoje drage okoline time kako ne dobiva dovoljno vitamina samo iz mojeg mlijeka, može li me netko razuvjeriti???

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj eni prvotno napisa Vidi poruku
    al recite mi kako tocno da napravim ta jela... ja jucer pravila i izvadila karfiol iz one vode u kojoj se kuhalo, to je tako bezukusno. Dilema mi je da li trebam izgnjeciti vilicom i dodati malo one juhe u kojoj se kuhalo ili??? A meso izrezati na komadice? Sve skupa sastaviti il joj prvo dati jedan zalogaj povrca pa malo mesa?
    ja bih skuhala par komadića karfiola, par brokule, tikvice, mrkve, i to narezala na manje komadiće kakve već znaš da tvoje dijete može pojesti bez problema. I tako bih stavila da bude raznih boja na tanjuru.
    Najbolje da to isto kuhaš i za ostatak obitelji za ručak, samo za bebu izvadiš prije nego što začiniš.
    Meso bih rezala na tanke fetice tako da nema puno vlakana.
    Ribu sam isto znala skuhati i pažljivo očistiti od kostiju.
    Onda sjednete svi za ručak, djetetu daš njegov tanjur i neka radi što hoće (koliko možeš izdržati )
    Možeš ga malo ponuditi, dati mu koji komadić u usta, ali samo ako se ne buni. Ako vidiš da nije baš zainteresiran, pitaš tu i tamo "mogu ja ovo pojesti?", ukradi brzo neki komadić i pojedi ga s guštom. To mi pali za moju curu još i sad (4g) kad ustane od tanjura. Ili vrišti i trči nazad za stol, ili kaže da mogu - to znači da je zbilja sita.
    Ne trebaš joj pojesti sve, tu i tamo joj mazneš poneki komadić, a ostalo vrijeme se posveti svom jelu.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja je jela npr. kuhani karfiol/mrkvu/brokulu... kad bi povrće bilo kuhano (nikad raskuhano, nego onako lijepo još hrskavo) onda bih joj stavila na tanjur u komadima (da može lijepo primiti u ruke i jesti) pored toga npr. malo palente (već skoro hladne, da se može jesti prstima - možeš je skuhat u vodi od povrća ako hoćeš - ja nisam jer povrće kuham na pari)
    i onda bi malo glodala neko povrće, pa neko drugo, isprobavala sve redom dok nije skužila šta joj je najbolje i tamo bi se zadržala

nije jela neke lude količine hrane, ali nisam se nikad brinula
    zato sad jede da bi nadoknadila zaostatke iz prve godine

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I ja sam došla malo cmizdriti i tražiti utjehu

Moja micka za koji dan će slaviti prvi rođendan...
    Donedavno je baš lijepo papala, za doručak npr. zobene, proso, rižine uz svježe voće i ponekad žličicu svježeg kravljeg sira.
    Kroz dan ponekad malo jabuke, kruške... sada i banane jer sve manje ima svježeg kvalitetnog voća...
    Za ručak - kako kad, ali uglavnom friško kuhano domaće povrće s bakinog vrta + dva do tri puta tjedno neko meso ili riba uz to, opet uz zobene, palentu, rižu...
    Večera - griz ili voće...
    Uz sve to cica dva puta kroz dan (spava od podneva do dva, i za to vrijeme je prištekana na cicu...), a kroz noć... ponekad x puta, a ponekad dva, tri...

E, sad... unazad cca. tjedan dana je ručak postao upitan. Obično se svede na to da ja skuham, a ona sjedi i gleda i okreće glavu... naravno, kažem sebi - to je faza, možda joj ne paše trenutno, možda ovo, možda ono, smiri se, i ona ima svoje želje i prohtjeve. Ali danas sam baš sva jadna i nikakva i mislim si - kvragu, zašto sve ne ide glatko i zašto jednostavno ne možemo sjesti, pojesti i dalje se ići igrati, šetati, pričati, pjevati, plesati...
    Ufffff... rekla bi moja mama: eeee, nije lako biti majka

Hmmm... sad kad pročitam, sama sam si odgovorila na sva pitanja, ali ipak - ako imate slična iskustva, utješite me

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •