Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: privatno rodilište?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno privatno rodilište?

Moj kolega na poslu je nedavno dobio dijete i pitao me zašto u Hr nema privatnih rodilišta?
    I ja sam se nakon toga to zapitala. Imamo privatne bonice u kojima se mogu raditi vrlo ozbiljne operacije, pa privatna estetska kirurgija, pa privatno ovo i ono - mislim, sve se može napraviti privatno samo se roditi mora u državnoj bolnici.
    Jel netko zna zašto?
    I moj kolega je dao jednu vrlo interesantnu izjavu: radije bi porod, koji je ionako plaćen doktoru ali na crno (novci direktno doktoru u džep), platio na legalan način. Očito čovjek ima iskustva...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa moglo bi se otvoriti. Znam da su u Čakovcu dva privatnika htjela zajedno otvoriti privatno rodilište, ali su zaključili da im je s obzirom na potrebna ulaganja to neisplativo. Ne znam točno zašto, ali pretpostavljam da osim ulaganja u zgradu i opremu nije isplativo ni zbog potrebnog broja osoblja, a premalo rodilja.
    Da je us klopu neke poliklinike, gdje se obavljaju i drugačiji medicinski tetmani i zahvati, onda bi se možda isplatilo - ali Glumičić vrlo vjerojatno NEĆE otvarati rodilište.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato što bi otvaranje privatnog rodilišta jako puno koštalo. Po sadašnjim normama bi trebalo imati apsolutno sve što i rodilišta po bolnicama imaju, zapravo još i bolje jer su postojeća rodilišta građena po normama koje su bile manje zahtjevne. Pitanje je bi li cijela priča bila isplativa. Još ako im se dogodi neka greška (a događa se svima, svi smo ljudi i griješimo) pa priča dođe u novine, rodilište dođe na negativan glas, kraj priče. Ulaganja su velika, rizik je veliki.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

...a narod siromašan

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

..........a mi žalosne. Ja bi odmah išla u privatno rodilište.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne bi. Ja bi da privatno rodilište u obliku nezavisne babice dodje k meni.
    I iskreno mislim, da bi u pocetku privatnih rodilista kod nas ta rodilista bila jos gora od bolnickih jer bi stalno pazili "da nesto ne krene po zlu". I uvjerena sam da bi pretjerivali u tome.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni ja ne bih privatno rodilište - s obzirom kakav je trend poroda među imućnijima u nas (uglavnom naručivanje na elektivni carski), u tim privatnim kliknikama bi, vjerujem, postotak carskih i epiduralnih bio veći nego u bilo kojoj bolnici...Možda se varam, ali imam takav osjećaj, a i cijene bi sigurno bile bolesne.

Meni ne treba poseban tretman, niti zasebna soba, niti išta drugo - jedino što mi treba je da poštuju moje želje za neinterventnim porodom i ako se to promjeni u Hr rodilištima, nitko sretniji od mene...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Šuška se da će se u Zagrebu otvoriti privatno rodilište, da bi porod mogao koštati oko 2000 eur, ali da će se poštovati želje i potrebe majke. Vlasnik bi trebao biti jedan dr. iz Zagreba s dugogodišnjim iskustvom i praksom (ima i privatnu ordinaciju). Ideja je popularizacija Prirodnog Poroda. :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Na zalost zakon (za sada) ne dozvoljava privatna rodilista :/

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ozbiljno?
    Kako onda dozvoljava privatne bolnice? Zašto bi netko tko želi otvoriti rodilište bio diskriminiran ako zadovoljava sve propisane standarde?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Šuška se da će se u Zagrebu otvoriti privatno rodilište, da bi porod mogao koštati oko 2000 eur, ali da će se poštovati želje i potrebe majke. Vlasnik bi trebao biti jedan dr. iz Zagreba s dugogodišnjim iskustvom i praksom (ima i privatnu ordinaciju). Ideja je popularizacija Prirodnog Poroda. :D
    I ja sam to cula. Već mu ja kao odobreno. Znala sam i ime dr.a, al sam ga naravno zaboravila.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

VedranaV, nije mi skroz jasno u cemu je kvaka no prije par tjedana sam razgovarala s ljecnikom koji ima privatnu kliniku za plasticnu kirurgiju i bas sam ga pitala zasto u HR nema privatnih rodilista na sto sam dobila odgovor da to zakon za sada ne dopusta (prosle godine sam postavila to isto pitanje svojem privatnom ginu i dobila sam isti odgovor). Toplo se nadam da se u medjuvremenu nesto promjenilo, mene bi to postedilo puta do Postojne ili Spielfelda ...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    kada???
    ja bih platila i duplo vise, ma dignem i kredit, nema frke...

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

2000 eur za poštovanje želja i potreba majke... živo me zanima kako će to izgledati u praksi ako ikad zaživi

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Na zalost zakon (za sada) ne dozvoljava privatna rodilista :/
    nema mi logike :?

(uostalom kao i puno toga)

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj india prvotno napisa
    2000 eur za poštovanje želja i potreba majke... živo me zanima kako će to izgledati u praksi ako ikad zaživi
    Mene ljuti to što moraš platiti 2000 eura da bi poštovali tvoje želje koje bi trebale biti poštovane i onako. Ma, gadi mi se to. Za 15 tisuća kuna koje mnoge od nas možemo samo sanjati, odjednom će poštovati želje i potrebe, a u bolnicama to ne čine i tretiraju nas većinu kao stoku krupnog zuba.
    Oni koji će ionako iskeširati toliku lovu sigurno neće s tim imati problema.

Baš sam ljuta i tužna :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

thalia, ja ću te samo potpisat jer počenm li pisat šiznut ću

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    [Baš sam ljuta i tužna :/
    i ja sam tuzna i ljuta, ali bila bih jos tuznija da mi se grozno iskustvo sa prvog poroda, ponovi i na drugom.
    zato rekoh da sam spremna platiti i duplo vise ako treba...
    to mi se cini jos uvijek daleko prakticnije nego u trudovima i sa malim djetetom putovati preko granice.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno eh,ah

Da tužno je što za Prirodan i normalan porod treba kemijati, dok nam za sve suprotno tome uzimaju ne mali iznos od plaće, svaki mjesec.
    Navodno se ovo privatno rodilište planira već iduće godine otvoriti, ako ne potkraj ove.
    Inače, uvjerena sam da sva "kemija" i sve što izvode u današnjim rodilištima diljem Hrvatske košta puno više od 2000 eura. A, to je tužno. U biti sve se svodi na pristup.
    Mislim da rodilji treba strpljenja, ljubavi, potpore više nego klistir, drip i epiziotomija. Sigurno da su ti uvjeti zadovoljeni manje bi bilo intervencija.

Dolca

Početno Re: eh,ah

Mislim da rodilji treba strpljenja, ljubavi, potpore više nego klistir, drip i epiziotomija. Sigurno da su ti uvjeti zadovoljeni manje bi bilo intervencija.[/quote]
    Definitivno se slažem!!!!! Kada bi barem i oni to znali. U biti, znaju, al ih boli briga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •