-
asimetrične dojke za vrijeme dojenja
Pozdrav!
Ponosna sam mama petomjesečne djevojčice koju još uvijek uspješno dojim no ima nešto što me pomalo muči...
Pokušala sam na netu pronači nešto o tome, ali toga je jako malo pa možda ovdje na forumu ima netko tko je imao ili ima isti problem kao ja.
Naime, prije osam godina primjetila sam da su mi dojke asimetrične, odnosno da mi je lijeva dojka veća od desne da bi ona do prije tri godine bila dvostruko veća od desne. za to vrijeme išla sam redovito na preglede i doktor je rekao da je sve ok, da se to jednostavno događa i da će se možda za vrijeme trudnoće izjednačiti. međutim prije tri godine sam završila na operaciji, nije bilo ništa strašno samo masno tkivo koje su mi izvadili i nakon toga su mi dojke postale jednake.No nakon što sam rodila i počela dojiti, nakon nekih 2-3 tjedna lijeva dojka je postajala sve manja i u njoj je bilo sve manje mlijeka, a ni beba baš nije htjela sisati iz te dojke. Kad bi ju stavila na tu dojku povukla bi jednom, dvaput i derala se. desna mi je dojka sada, nakon 5 mjeseci, dvostruko veća od lijeve i puna mlijeka. ono što me zanima je da li će se desna dojka smanjiti nakon što prestanem dojiti ili će ostati veća od lijeve dojke?Hvala!
-
-
-
-
Kao što ni ljudsko tijelo nije simetrično, isto tako nisu ni dojke. Drugo, za vrijeme laktacije lijeva i desna dojka ne proizvode jednaku količinu mlijeka. Isto tako je poznato da dijete ponekad preferira više jednu dojku od druge. Nejednakost u proizvodnji mlijeka je sasvim normalna. Kod mene je lijeva ta kojoj je proizvodnja manja, slučajno je na toj strani refleks otpuštanja mlijeka nešto blaži i moja cura je svakako više voli.
Drugo, grudi žene ne moraju biti jednake i bez obzira na dojenje. Meni je desna košarica grudnjaka uvijek izgledala malo punije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma