Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: asimetrične dojke za vrijeme dojenja

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno asimetrične dojke za vrijeme dojenja

Pozdrav!

Ponosna sam mama petomjesečne djevojčice koju još uvijek uspješno dojim no ima nešto što me pomalo muči...
    Pokušala sam na netu pronači nešto o tome, ali toga je jako malo pa možda ovdje na forumu ima netko tko je imao ili ima isti problem kao ja.
    Naime, prije osam godina primjetila sam da su mi dojke asimetrične, odnosno da mi je lijeva dojka veća od desne da bi ona do prije tri godine bila dvostruko veća od desne. za to vrijeme išla sam redovito na preglede i doktor je rekao da je sve ok, da se to jednostavno događa i da će se možda za vrijeme trudnoće izjednačiti. međutim prije tri godine sam završila na operaciji, nije bilo ništa strašno samo masno tkivo koje su mi izvadili i nakon toga su mi dojke postale jednake.No nakon što sam rodila i počela dojiti, nakon nekih 2-3 tjedna lijeva dojka je postajala sve manja i u njoj je bilo sve manje mlijeka, a ni beba baš nije htjela sisati iz te dojke. Kad bi ju stavila na tu dojku povukla bi jednom, dvaput i derala se. desna mi je dojka sada, nakon 5 mjeseci, dvostruko veća od lijeve i puna mlijeka. ono što me zanima je da li će se desna dojka smanjiti nakon što prestanem dojiti ili će ostati veća od lijeve dojke?Hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Prvo da vas pozdravim kao nova članica foruma i uspješna mama dojilja Imam bebu od 3 mjeseca i imam problem nejednakih grudi.naime lijeva mi je veća od desne skoro za broj i pol.kad je puna,a desna prazna onda i za dva broja.strašno je kako izgledam kad stavim grudnjak,a da ne pričam kako mi se sve majice koje imaju gumbe na sredini okrenu na meni.stavljam i jastučiće kako bih popravila tu razliku,alije i dalje vidljivo.trudim se davati malcu cice podjednako,ali ne ide.ako previše forsam manju onda se desna napuni do stvrdnjavanja pa ju opet forsam.dolazi godišnji,a ja se ne mogu zamisliti u kupaćem.izgledat ću kao quasimodo,ali od naprijed.ima li kakve pomoći dok se još nije ustabilila ponuda i potražnja.možda da izdajam lijevu nakon dojenja ili što...please pomagajte ako ste imale sličan problem.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Lijepi pozdrav,ponosna sam mama velike petomjesečne bebe koju još uvijek samo dojim,jer joj s obzirom da super napreduje ništa osim mog mlijeka i ljubavi zasad nije potrebno no ono što me malkice muči su moje cicke koje su u jednom trenu (koji mi je promaknuo) postale potpuno asimetrične,desna je minimalno broj i pol veća od lijeve,brže se puni mlijekom i kao takva je mojoj bebi daleko primamljivija od lijeve cicke,u kojoj ne nedostaje mlijeka,al' je nekako sporija i ispuhanija...vizuelnu razliku popravljam umecima u grudnjaku,no ono što me zapravo zanima mogu li i kako dojenjem utjecati na moju lijenu cicku ili ce one zauvijek ostati ovako različite??????

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni su cice različite veličine. Samo što ja to nisam ni skužila dok mi drugi nisu rekli Kod mene je stvar što ja stvarno mrzim dojiti na lijevu cicu, uvijek mi je draža desna, pa bebu na nju češće stavljam. I naravno, u lijevoj se automatski stvara manje mlijeka. kod tebe je vjerojatno ista stvar a možeš je napuhati ako stavljaš bebu češće na tu stranu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kao što ni ljudsko tijelo nije simetrično, isto tako nisu ni dojke. Drugo, za vrijeme laktacije lijeva i desna dojka ne proizvode jednaku količinu mlijeka. Isto tako je poznato da dijete ponekad preferira više jednu dojku od druge. Nejednakost u proizvodnji mlijeka je sasvim normalna. Kod mene je lijeva ta kojoj je proizvodnja manja, slučajno je na toj strani refleks otpuštanja mlijeka nešto blaži i moja cura je svakako više voli.
    Drugo, grudi žene ne moraju biti jednake i bez obzira na dojenje. Meni je desna košarica grudnjaka uvijek izgledala malo punije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •