-
Prije svega - Kaae hvala na receptu - kruh je tak' fiiiiin! Stvarno k'o ispod peke! (stavila sam uglavnom polubijelo brašno, s malo crnog i oštrog brašna - mljac!)
Za bržu verziju izrade ovog kruha našla sam na youtube-u revidirani recept (speedy no-knead bread revisited) istog pekara koji je i dao originalni recept (Jim Lahey):
3 šalice brašna
1 1/4 žličice soli
1/4 žličice suhog kvasca
1/4 žličice crvenog vinskog octa
1,5 šalicu vruće (umjesto mlake) vode
Cijeli postupak ostaje isti, samo što se tijesto diže 3-4 sata. Još nisam isprobala ovu ubrzanu verziju, ali brzo ću - jedino kaj nemam baš crveni vinski ocat - pitam se jel' bi isto dobro prošlo s jabučnim...?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma