Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: Na granici premale kilaze!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Na granici premale kilaze!

sa svojom starijom curkom vodim otkako se rodila bitku oko njenog jela,isli smo na raznorazne pretrage no kraju je ispalo sve u najboljem redu osim sto je takvo djete tesko za jelo....

rodila se malena mrva koja voli ama bas sve papati sto joj se da,zbilja da pokucam u drvo papa sve i puno ,tako da mi na kraj pameti nije bilo da ce ona imati problem...
    jucer bili kod pedice i ona ima sa svojih 1god.8kg:eek:,inace je sitna rodila se ranije sa 2400kg...
    pedica me oprala ,ispalo koda joj nedam nista jesti a ja se jos divim kako lijepo papa...
    dala nam je neka pocnemo kupovati neki NutriniDrink i da to popije 1-3 komada na dan to cudo ima 200ml i jos je od vanilije ,jagode i cokolade:ne zna:,kao to ce ju brzo udebljati i djeca to vole...:ne zna:
    meni to nekako nije bas po volji ,no ni sama neznam sta da radim...

dali imate kakav pametan savjet?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Isto i kod nas.... Isto doba i isto kila... Mome fali jos kilo da bi utrostrucio porodajnu... A ziv zdrav, dobro jede... Pedijatrica nas je isto oprala na zadnjem pregledu. Dala nam je par "savjeta" kako i cime da ga natovimo. Uzas...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemam pametan savjet, osim što imam izraziti otpor prema svim tim smućkalicama čiji je cilj "pokrupniti" dijete.

Moja mlađa je imala 8 i nešto sitno kg sa godinu dana (a rodila se sa 3600g) i usput, ništa nije jela, skoro isključivo sisala do cca 15 mjeseci.
    Moja pedijatrica nije reagirala negativno, njoj je dijete izledalo u redu, proporcionalno, prokomentirala je da je na donjoj granici nečega, ali po općem dojmu da je dijete zdravo, sretno i veselo.
    Sada malecka jede sve, i to u većim količinama nego njena starija seka, i dalje je sitna, puno jede - puno kaka.

Mislim da, ukoliko ti ne primjećuješ da nju nešto muči - problema nema.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i mi jos cikakmo, a na to je pedica zakolutala ocima u smislu "ajme kaj jos djete cica"...grrrrr
    do sada pedica bila tako super neznam sto ju je sada puklo...djete je zdravo i zivahno a to mi je najbitnije...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj savjet je da ignoriras i pedicu i njen carobni napitak. jel to dovoljno pametan savjet?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    moj savjet je da ignoriras i pedicu i njen carobni napitak. jel to dovoljno pametan savjet?
    najbolji....

samo sto joj sljedeci put rec zasto se nije udebljala?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

možeš joj reći da ti nije cilj da ti dijete ima točno onoliko kila koliko je ona zamislila, nego da bude zdravo i sretno
    tvoje dijete je btw do godine dana utrostručilo porođajnu težinu, dakle, sve je u najboljem redu

ja sam svojoj pedijatrici govorila istinu: ne dajem joj ništa od onog što ste mi savjetovali jer ne vjerujem u to a i mislim da joj nije potrebno

nakon nekog vremena je odustala od preporuka i to je to :grin:

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja je s godinu dana imala 8900 g, a rođena je s 3450, dakle nije utrostručila porođajnu težinu. Ped nije nikad radio probleme oko toga, rekao je da je glavno da je zdrava, jaaako živa i nema na koga ni biti debela pa da joj se vjerojatno zato ne hvata.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    možeš joj reći da ti nije cilj da ti dijete ima točno onoliko kila koliko je ona zamislila, nego da bude zdravo i sretno
    tvoje dijete je btw do godine dana utrostručilo porođajnu težinu, dakle, sve je u najboljem redu

ja sam svojoj pedijatrici govorila istinu: ne dajem joj ništa od onog što ste mi savjetovali jer ne vjerujem u to a i mislim da joj nije potrebno

A sto ako dijete ne utrostruci porodajnu s godinu dana??? Ako nastavi dobivati tezinu ovim tempom moje dijete ce utrostrucit porodajnu tek sa cca 18 mj. I jos mi je pedijatrica rekla da ne mogu slati tako sitno dijete u jaslice. A tko ce mi ga cuvati? Ona? e vjerujem u to a i mislim da joj nije potrebno

nakon nekog vremena je odustala od preporuka i to je to :grin:[/QUOTE]

A sto ako dijete ne utrostruci porodajnu s godinu dana??? Ako nastavi dobivati tezinu ovim tempom moje dijete ce utrostrucit porodajnu tek sa cca 18 mj. I jos mi je pedijatrica rekla da ne mogu slati tako sitno dijete u jaslice. A tko ce mi ga cuvati? Ona?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku

A sto ako dijete ne utrostruci porodajnu s godinu dana??? Ako nastavi dobivati tezinu ovim tempom moje dijete ce utrostrucit porodajnu tek sa cca 18 mj. I jos mi je pedijatrica rekla da ne mogu slati tako sitno dijete u jaslice. A tko ce mi ga cuvati? Ona?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Malo sam zbrckala predzadnji post, udarilo mi sunce u glavu

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako dijete dobiva zdravu, raznoliku, uravnotezenu prehranu u dovoljnoj količini, a sitno je, onda covjek moze prihvatiti da je dijete takvo ili ici istrazivati zasto ne dobiva 'dovoljno' na tezini. ja se sjecam da sam ja jedno vrijeme proucavala sto bi mogao biti uzrok 'nedovoljnom' dobivanju na kilazi/slabom apetitu, i to bi pedijatar trebao znati i poslati dijete specijalisti ako vec zeli nesto napraviti, a ne nuditi neku kemiju da se dijete nadeblja

svaka cast toj pedijatrici, ali citati neke tamo tablice i slati u apoteku po najnoviji cudotvorni napitak znam i ja, za to mi ne treba pedijatar i njegovih deset godina skolovanja

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moj rodjen sa 4150g , i sada sa godinu dana ima blizu 9 kg...i stalno ja kukam kako je sitan a pedica me tjesi da to pravilo (3x do godinu) ne vazi za krupnije rodjene vec da je 9 kg ok (jer bi inace imao oko 12,5kg)...fino jede uglavnom, danas bas i nece ali je pretoplo pa mozda zbog toga, doji ,veseo, zdrav, zilav.
    I mm i ja smo "tanani" pa nema na koga ni biti krupniji, najvaznije da je dijete zadovoljno, a ovaj moj jeste
    Cerka me ubila u pojam sa "nejedenjem" ,ne znam od cega je ta (pre)zivjela, ali danas sa 12 god , normalna curka, fino izgleda, sve jede i zdrava! Sjecam se da sam joj sa 3 god davala neki sok od aloje sa borovnicama, i tad me prvi put u zivotu pitala za pohovane snicle "sta to fino mirise " To je sve sto sam joj od preparata davala. Mali jede, iako je sitan necu mu za sada nista davati, mozda kasnije caj od koprive , pred zimu da malo poguramo imunitet.
    Posljednje uređivanje od a72 : 09.07.2011. at 15:11

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    najbolji....

samo sto joj sljedeci put rec zasto se nije udebljala?
    Kažeš da si ponudila sve okuse, ali dijete pljuje... Ali zato svu normalnu hranu hoće jesti.

Moje mišljenje: ako ti dijete lijepo i raznoliko jede, i tebi izgleda i ponaša se ok, pusti vagu i brojke i "čudotvorne" napitke. Svako dijete je organizam za sebe, i ne mora se nužno uklopiti u tablice i percentile.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jana-14mj i 8300kg...rođena s 3450gr
    Ona jede puno, ljudi se čude, jede raznoliko, nema što ne voli, aktivna je 100na sat od kada otvori oči pa dok ne ide spavati, a i po noći se budi po 4-5 puta i još cica. Međutim ne jede slatkiše, šećere, čokolina i razna ina, kupovne kašice i ne pije sokove i čajeve i mislim da je tu razlika s ostalom djecom, ali mi nije cilj nezdravo ju udebljati.
    Pedijatar nas je svaki put opominjao, savjetovao AD, šopanje - doslovno je rekao da ju šopam, vadio krv 2-3 puta- sve u redu. Objasnila sam mu kakvo je ona dijete, od rođenja nije nikada mirno ležala, jako je aktivna, ima stolicu i dan danas po 4 puta na dan i odustao je jer je vidio da je zdrava i motorički u redu.
    Slušaj svoj majčinski instinkt, ako ti kaže da je tvoje dijete uredu i zdravo, najvjerojatnije i je.
    Moja je samo prvi mjesec dobila po tablicama, sljedeći mjesec mi je savjetovano da po povratku hitno stanem u trgovinu i kupim AD, ali nisam jer mi je moj majčinski instinkt govorio da je moje dijete zdravo, da ima dovoljan broj mokrih i pokakanih pelena, a to što nije dobila po propisima i tablicama samo znači da smo različiti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

lidać, da li joj daješ ikakve žitarice? Po njima se deblja, ukusne su i nisu neka "mućkavina" sa nutri u nazivu. Pa će i pedijatrica biti zadovoljna sa gramima.

Po tim tablicama jednogodišnjaci "trebaju" imati od 8.500 do 11.800 g.
    Ali, ja se sva nakostriješim kad djecu trpaju u tablice bilo čega. Svako dijete je posebno i ima svoju vlastitu tablicu.

Glavno da je zdravo i veselo.

I potpisujem medu, svaka joj je na mjestu.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma curka papa sve skoro sve povrce i voce u svim oblicima,od zitarica trenutno hoce samo one zajedno 3vrste i 7vrsta,na prvom mjestu su joj jos uvijek rizine pahuljice i prose,nekako je to dvoje zavoljela pa vecinu muckam jelo sa time...no zadnjih dana malo protestira ...em je pokupila malu virozu a i vruce je jako pa ni mi ne jedemo bog zna koliko ...

evo danas njeni obroci

dorucak-kruska i maline (pojela vise od pola salice za bijelu kavu)
    isli smo u ducan uzela sam joj puter stangicu-pojela takoder vise od pola
    u meduvremenu je pojela 2(kršitelj koda)ova keksica
    rucak -probala sam joj dati malo juhice no nije htjela posto je ujutro malko kasnije jela
    cika-za spavanje
    oko 14h-tjesto i meseko sa rajcicom (nije bas puno popapala)
    16pola banane
    oko 18h smo rostiljali pa je popala dobar komadic bijelog meseka tako da veceru nije ni htjela no popala je ciku prije spavanja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A "prave" žitarice? Riža, proso, palenta...? U voćni obrok joj isto dodaj nekakvu žitaricu, kruška i maline nisu nikakva kalorijska vrijednost da bi mogli biti jedan obrok. Prije ručka barem 2 sata joj ne bi ništa dala (isto i prije večere) da ne preskače glavne obroke.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih isto "podebljala" obroke.
    Doručak, ako voli voćnu kombinaciju, ubaci voće u žitarice, ako je kasnije jela doručak, pa znaš da ne bude ručak kako treba, pomakni malo ručak,...
    Mi smo voće koristili kao međuobroke, a doručak npr. žgance sa sirom, proso s nečim, zobene pahuljice s jogurtom,...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    A "prave" žitarice? Riža, proso, palenta...? U voćni obrok joj isto dodaj nekakvu žitaricu, kruška i maline nisu nikakva kalorijska vrijednost da bi mogli biti jedan obrok. Prije ručka barem 2 sata joj ne bi ništa dala (isto i prije večere) da ne preskače glavne obroke.
    gore sam napisala da voli proso ,rizine pahuljice ujedno voli i rizu ,a palentu hoce kako-kada ali samu bez icega...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Žitarice su kalorijski bogate, pa ih dodaj u ono što voli. Inače, mislim da ne trebaš brinuti ako je dijete živahno i zadovoljno.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

znaci i ove od 3vrste i 7vrsta su dobre?
    tu sam za sve savjete,svi su dobrodosli i primam ih rasirenih ruku...

inace je zaista zivahna,nema ni sekunde mira,posto jos nije stabilna na nogama propuze cijelo dvoriste u roku sekunde,ne smeta joj nikava trava...stalno je u nekom pokretu...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Rođena s 2500g, s 15 mj. dosegla je bila 7500g. Pedijatar ništa nije komentirao.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Rođena s 2500g, s 15 mj. dosegla je bila 7500g. Pedijatar ništa nije komentirao.
    eto a po njihovim tablicama je bila u crvenom a pedijatar nista nije komentirao,a ova moja me oprala da sam u zemlju htjela past...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uf. svako malo ovakva panika.

je li dijete iznenada prestalo napredovati ili naglo usporilo? može li se sumnjati na neki problem?

moj je malac rođen s 2900g. poduplao je porođajnu težinu sa 4,5 mjeseca a utrostručio je s - pazi sad - 18 mjeseci. dakle tad je imao 9kg. uvijek perolaka kategorija, u trapez hlačicama za curice.

i pedijatrice nikad nisu natuknule da nešto nije u redu. težinom je uvijek bio negdje na donjim percentilama, visinom u sredini. napredovao je postojano svojim ritmom, oduvijek je bio izjelica ali i vrlo aktivan, trošio je svaku kaloriju koja bi ušla u njega. što ne bi potrošio, pokakao bi.

sad, sa sedam godina, sasvim je prosječne visine i težine (cca 25-26 kg), guza mu zapinje u hlačama vel. 128, stalno u pokretu i i sav u mišićima, nema na njemu nimalo masti... a pojesti može vola na ražnju.

nismo svi isti. ako je dijete zdravo i živahno - sve ok.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj malac ima 3 godine i 12 kg. a jede sve, ne bira, kod bake čak pojede i ino jer nećak to jede pa sa njim spraši pun tanjur, danas za ručak je pojeo 3 ćufte i 2 žlice pire krumpira, a pedica nas isto uvijek opere zbog težine, i nama je preporučila te smućkalice i ja sam davala dok mi nije dodijalo kupovati, nisu baš ni jeftine, a niti baš ukusne tako je više završavalo na podu i odjeći nego li je popio.

Moj savjet: ništa ne brini, dok ona papa dobro i raznoliko, sve je ok!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku

je li dijete iznenada prestalo napredovati ili naglo usporilo? može li se sumnjati na neki problem?
    mislim da nema nikavog problem...pedica mi pokazala tablicu moje malene i rekla "do sada se kilaza lijepo penjala a sada stala"
    prije 4mj.je imala 6800g a sada tocno 8000g.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa Vidi poruku
    Moj malac ima 3 godine i 12 kg. a jede sve, ne bira, kod bake čak pojede i ino jer nećak to jede pa sa njim spraši pun tanjur, danas za ručak je pojeo 3 ćufte i 2 žlice pire krumpira, a pedica nas isto uvijek opere zbog težine, i nama je preporučila te smućkalice i ja sam davala dok mi nije dodijalo kupovati, nisu baš ni jeftine, a niti baš ukusne tako je više završavalo na podu i odjeći nego li je popio.

Moj savjet: ništa ne brini, dok ona papa dobro i raznoliko, sve je ok!
    jesu li barem djelovale?
    koliko uopce kosta daj jedan napitak?
    dali su isto ovi od NutriniDrink ili...?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

joj, i nas pedica maltretira oko težine
    sa 6 mjeseci i 3 tjedna imala je 6700g i 67 cm
    pedica se držala za glavu i predložila kaloričniju hranu
    onda se ispostavilo da je slabokrvna i da joj je apetit vjerojatno zbog toga bio slab
    sad uzima željezo i bolje papa, a ja se trudim da je hrana kalorična
    isto tako i puno ciki
    međutim, bili nedavno opet kod pedice zbog nečeg drugog i ova krenula kukati kak je mršava i kak će je morati slati na neke apsorpcijske testove ako ne bude dobivala na težini
    mislim, meni se od toga digla kosa na glavi
    je li netko radio takve testove? ja je baš ne mislim pustiti na to samo tako...
    ona je inače izuzetno živahna i aktivna beba, po danu ne spava skoro ništa, a ima je posvuda...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da nema nikavog problem...pedica mi pokazala tablicu moje malene i rekla "do sada se kilaza lijepo penjala a sada stala"
    prije 4mj.je imala 6800g a sada tocno 8000g.
    pa onda nije stala. pronašla sam našu staru tablicu: s 8 mjeseci 7100g, s godinom dana 8200g.

200-300g mjesečno je sasvim uobičajen prirast težine u toj dobi, koliko se sjećam iz usporedbi s vršnjacima.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam isto sad pogledala za L, ona je porođajnu težinu utrostručila tek oko 21-22 mj! Duuugo je stajala na točno 10 kg i ni makac.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

NUTRINI-DRINK
    Ne koristiti kod pacijenata sa galaktozemijom i pacijenata čija ishrana zahtijeva hranu bez dijetetskih vlakana i kod dojenčadi do prve godine života
    http://www.nutricia.ba/klinicka-ishr...cinske-namjene

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    moj rodjen sa 4150g , i sada sa godinu dana ima blizu 9 kg...i stalno ja kukam kako je sitan a pedica me tjesi da to pravilo (3x do godinu) ne vazi za krupnije rodjene vec da je 9 kg ok (jer bi inace imao oko 12,5kg)...
    Slično je bilo i kod nas. Rođen s 3900 g, s godinu dana imao je točno 9 kg (sjećam se tog podatka zbog autosjedalice ). Ne sjećam se kad je utrostručio porođajnu kilažu, ali sigurno poslije 18 mjeseci.
    I dugo vremena mi se činio nizak, nosio je hlače uvijek broj manje nego što je uzrast koji piše na etiketi.
    Sad, s nepunih 7, i visinom i težinom je potpuno u prosjeku za svoju dob, dapače, među višima je u svojoj vrtićkoj grupi, a fizički u savršenoj kondiciji i zdrav-zdravcat.
    E da, kod njega su se periodi bržeg dobivanja na kilaži poklapali s periodima kad je jeo više mesa.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moje trece dijete je jako sitno, ima preko deset mj i tocno sedam kila, brzinom kojom dobiva na tezini sa godinu nece imat vise od sedam i pol. I ja mislim da je to izuzetno malo, osobito jer nije rodjena s premalom tt. I dokle je zdrava i dobro, ma nek je patuljak, al ne daj Boze recimo jednog rota virusa... ili infekciju zbog koje ce bit deset dana na antibiotiku, pa bi joj tezina pala drasticno i na percentilnoj krivulji je ne bi ni nasla...
    Tako da mi je apsurdno citat da je briga pedijatra oko tt djeteta maltretiranje, ili da se Ginger dize kosa na glavi ako je zena predlozila neke pretrage...

Slazem se da se svako dijete razlicito razvija, evo meni troje jednako dojeno, hranjeno a dva su bila bumbari a trece patuljak....al treba uzeti sire u obzir stvarcice..

A sto se tice dodataka prehrani, to bih dala djetetu tek po strogom naputku gastroeneterologa i nutricionista.. ( tako je bilo kod nas...)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja se slažem da treba uzeti šire u obzir stvari, zato tako i pišem
    moja curica je u tih zadnjih mjesec dana dobila 500g što uopće nije malo za tu dob
    a ako uzmemo u obzir da je strahovito aktivno dijete, i ne može dobiti na kilaži kao beba koja je uglavnom mirna i puno spava, onda je to stvarno puno
    pedica to, s druge strane, nije ni upitala
    malena je prije tog perioda bila uporila s težinom, a u to vrijeme pedica to nije ni komentirala, jer je izgledala bucmastije
    sad opet dobiva po meni dosta, iako nije neka buca, al niti ne očekujem da će biti
    pa nije realno u ovoj dobi očekivati da će dobivati mjesečno 1,5-2kg kako bi "nadoknadila" onaj mjesec-dva kada je slabije dobivala
    meni je apsurdno raditi testove u periodu kada dijete uredno dobiva na težini pa makar ne izgledala bucmasto
    ali, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati
    naravno, ako stane u dobivanju ili jako uspori, onda to ima smisla
    trenutno mi nema...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

i mi smo sitni. već smo 2 puta vadili krv i urin i sve je ok. onda je izgubila 50 gr u 10 dana pa nas je ova poslala u bolnicu na pretrage. ja rekla nema šanse da ću ja dijete ostavit u bolnici. i kad smo došli tamo oni me blido gledaju da šta sam je dovela, pa nije izgubila po kila nego 50 gr. nisu je ni tili ostavit. onda sam pojačala dohranu i dobila šefica 230 gr u 4 dana.
    e sad ispada da je ona bila gladna, al ona ne pokazuje nikakve znakove gladi ni nervoze. malo se jesmo namučili oko prihvačanja žlice al sad je to već ok.
    a šta se tiče tih napitaka, ja ne vidim razloga za debljanjem na silu, nekako me to podsjeća na "Ivicu i Maricu"

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jesu li barem djelovale?
    koliko uopce kosta daj jedan napitak?
    dali su isto ovi od NutriniDrink ili...?
    Da i mi smo te "pili"ako je uopće što dospjelo do želuca.
    Jedno pakiranje od 2 dcl. poput sokića na slamku je koštalo oko 15kn.. a da li je što djelovalo ne znam jer on to baš nije ni htjeo piti , ja sam probala okus mi je bio bljak.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovo koje smo mi kupovali nije bilo u bočici nego u maloj kutiji poput soka na slamku al je imalo istu etiketu.

Čak mi je jednom teta u ljekarni rekla da je to za bolesnu i neuhranjenu djecu i pogotovo za one oboljele i lječene od karcinoma.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nahla, da , dobra paralela i kako si to "pojacala" dohranu ,cime ?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ne razumijem kako može samo na osnovu broja na vagi pripisivati lijek koji se koristi kod teških oboljenja, kad je onemogućeno hranjenje, a dijete dobro jede?
    imam isto mršavicu, ali ped nikad nije nit spominjala to kao problem. više kao prednost
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 10.07.2011. at 12:35

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako raste i ako je dijete zadovoljno mislim da ne bi trebalo paničariti.
    Zato volim svog pedijatra, oboje su se vagali do 6 mjeseci poslije samo pregled kod cijepljenja.
    Po djetetu vidi da je sve u redu i to je to.
    Pa roditelji najbolje znaju što i kako dijete jede i da li je sve ok, ili se varam?
    A ako mislimo da postoji problem obraćamo se pedijatru i tražimo pomoć..
    To je moje mišljenje.
    Posljednje uređivanje od oka : 10.07.2011. at 16:11

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne vidim razlog da joj se uvodi preparat koji se daje kroničnim bolesnicima, bolesnicima koji se hrane na sondu, kao dodatak parenteralnoj prehrani itd. To je sličan preparat kao i Pediasure i slični napici koji se daju pothranjenoj i teško bolesnoj djeci (iako mislim da ta kemija njima najmanje treba). Nije mi jasno kako pedijatar može samo tako s tim mahat kao s nečim bezopasnim i svakodnevnim.
    I opći mi je užas da se tako nešto može kupiti u slobodnoj prodaji bez recepta.
    Ja bih pojačala dohranu žitaricama (gris, palenta i cjelovite žitarice ne 3corn i 7corn jer je to prerafinirano) - svaki obrok, neka žitarica, sama ili sa voćem/povrćem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je isto tu ko tvoj, ali on je alergičar i uz to dojeno dijete, začudo ni gastrička ni pedijatrica nisu to komentirale jer mi je to drugo djete alergičar, i ne mislim još 3 mjeseca uvodit drugo mlijeko malom (maloj sam uvela s 14 mjeseci,ali je i dalje cicala do 2.5 godine). Mi bili malo na maltodextrinu, ali ništa puno nije dobivao, jede kolko hoće,nemožeš ga hranit na žlicu, jer ne da. kaj zgura u seb i prožvaće, to je to + cica.
    Inače kad smo bili kod gastričke točnona rođendan,žvakal je krušku,komentirala je kak lijepo žvaće,komentirala jek ile, i ali valjda bumo to složili.
    Inače velika alergičarka s 5.5 godina izgleda ko prosječna 7-godišnjakinja.
    Moj ima puno serviranja žitarica, ali malo pjede,evo danas baš mu se ništa neda.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    nahla, da , dobra paralela i kako si to "pojacala" dohranu ,cime ?
    taman smo bili počeli sa voćem, al smo eto ranije nego šta smo mislili uvalili večernje kašice i ručak

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj je roden sa 4060 g i sa godinu dana je imao 10 kg. I s tom kilazom je bio buco, ne jako al ne mogu rec ni da je bo mrsav. Pedica apsolutno nikad nije spomenula da ima premalo kila. Volio je jesti, voli i sad, iako se sad izduzio pa vise nije buco al s skoro 4 god ima 16 kg.
    Ja nebi davala te umjetne pripravke, sjecam se da sam ih ja morala piti ko klinka, u nesto starijoj dobi, negdje pred skolu, i to mi je bilo uzasno. A sad vec godinama vodim borbu s kilama...

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moj jede ovako, ako moze koji komentar: nocu 1 ili 2 dojenja,
    oko 8 budjenje i cika
    9- dorucak ,obicno neka zitarica uz sir, jogurt, zumance ili voce
    10,30-cika i spavanje
    12-voce
    14-rucak- povrce, meso(ili zumance), zitarice
    16-cika ,spavanac
    18-neka uzina, vocni jogurt, banana i sl
    20-vecera, griz, poparica, ostatak od rucka i sl...
    pije vodu, cijedjenu narandzu , ili vodu iz kompota bez secera. ponekad gricne i cokolade, jako mu se svidja.
    meni se cini da mi dijete jede fino, ali ne dobija bas na kilazi, ne znam zasto. Mala od prijateljice jede tri puta manje, ali je bas puno naprednija, ni njenoj mami nije jasno...

OT, koksy jos si tu, danas je termin, sretnoooo!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od a72 : 10.07.2011. at 22:55

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lidac2, moja obadva sina su s godinu dana imala manje od 8 kila.Od rođenja su bili sitni. Mlađi je imao bliže 7 nego 8. Uvijek je super dojio i super jeo ostalu hranu. Pedijatar mi je samo jednom prilikom kad je mlađi imao oko 3 godine usput predložio neki pripravak(ne znam točno koji) ali kad sam ja rekla da mali ima super apetit i da raznovrsno jede on sam je rekao da to onda nema smisla.
    A zamisli za starijeg, do prije godinu dana je bio u toj superlakoj kategoriji, sad ima 7 godina, u zadnjoj godini mu se apetit udvostručio(i više od toga), počeo je dobijati trbuščić, ja ne mogu vjerovati, sad moram dobro paziti na njegovu prehranu. Da mi je netko rekao u njegovih prvih 5,6 godina da ću vrlo brzo morati djetetu braniti jesti bila bi totalno

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moji su dečki rođeni veliki, sa 4.300 (plus/minus).
    Ovaj mlađi je jedva do 1. rođendana poduplao težinu, a utroštručio do 2.
    Ne brini puno.
    Ukoliko je djete veselo i zdravo, težina je najmanji problem...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

potpis
    M. je na prošlom pregledu s oko 20 mj. imala 10.5 kg i ispala je podhranjena
    i stalno je na granici, ali pedica nije ništa davala, čak nije ništa ni prigovorila, rekla je samo da joj dajem kaloričniju hranu
    a ova moja slaninu jede
    istina, ne pojede ona puno odjednom, ali jede sve
    no, što je najvažnije, kaže pedica - zdrava je i to je pokazatelj da je sve u redu
    tako i ti, nemoj ju previše slušati, ako je dijete zdravo i živahno, sve jede, jednostavno je takva i to je to
    ni ja ne vjerujem tim mućkalicama i ne bih joj to nikako davala
    a ako te pedica ljuti, tim više štoima takav stav o dojenju, e ja bih ju promijenila

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moje trojke imaju skoro 4 godine. S A i L nikad nije bilo problema sa hranjenjem, mučimo se sa K. Ona od prosinca do travnja nije uopće željela ručavat. Prolazilo je sve mliječno, krušno, žitarice, jogurti svih vrsta, voće svježe i sušeno, ali ručak nikako. I onda sam se požalila pedijatrici i ona me poslala na obradu kod psihologa i gastroenterologa. Kod psihologa je sve ok, isto i kod gastroenterologa. Njene mjere su cca 100 cm i 12 kg, rođena je sa 35 tjedana a težina joj je bila 1710 g. kod gastroent. je dobila nutrini drink fibre i pediasure i počela je jesti, dobivati na težini. U rujnu još mora dovršit obradu kod gastroent., ali dosadašnji nalazi su isključili celijakiju. Ona je jednostavno mršavica. Ja sam visoka, mm, je visok, moja sestra je visoka, tu se radi o visainama većim od 180 cm, u podorici nemamo debelih, tako da je K jednostavno mršavica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •