Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: Biste li radile 4 sata da možete

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Za anu.m
    Znam da imaš treće dijete i ti bi pola radnog vremena mogla koristiti sljedeće 4 godine. Želim te samo podsjetiti na jednu stvar, ako slučajno nisi dobro računala. Tvoja plaća za pola radnog vremena bi vrlo lako bila veća od tvoje pola neto plaće. Ako se vratiš na pola radnog vremena, pola si na porodiljnom i dobivaš 800 kn, pola od onih 1600 kn. Nemoj računati pola neto plaće, nego pola bruto plaće pa napravi izračun. Ti sad imaš 3 djece i koeficijent za računanje neoporezivog je 2,2, odnosno 3960kn. Za vrijeme tvog porodiljnog djeca su ti vjerojatno bila na Pk kartici muža. spominjala si da on ima plaću 4000 kn, on s tom plaćom nije iskoristio cijeli svoj neoporezivi dio 1800 kn on+ 3960 kn djeca. Neiskorišteni dio možeš prebaciti sebi ili ako imaš veću plaću možeš si prebaciti sve. Ti si spominjala da bi ti vrtić bio besplatan ne zbog troje djece nego da vam je prihod manji od 2000kn po članu. Možda s nešto manjom plaćom možeš ostvariti dječji doplatak, a on ti iznosi min 200 kn po djetetu i 500 kn pronatalitetni dodatak za 3 dijete, znači cca 1100 kn mjesečno. Možda si sve to uzela u obzir, ja ti samo spominjem ovo ako nisi računala na ovaj način. Ako imaš pitanja oko izračuna, možeš mi poslati poruku pa ti pomognem s izračunom. Stvarno se može dogoditi da ti je razlika neznatna.

a ja da mogu raditi pola radnog vremena, odmah iz istih stopa, ni u penziju ne bih išla, do smrti bih radila tako. U trudnoći sam radila tako i par mjeseci nakon što sam se vratila s porodiljnog s prvim djetetom. Nešto predivno
    Posljednje uređivanje od gita-xy : 11.07.2011. at 22:42 Razlog: zabroavila quote

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •