I sama tražim neke ideje za doručak/večeru pa naiđoh i na ovu temu pa evo da i ja podijelim jednu od svojih omiljenijih kombinacija (a mogu se varirati sastojci):

450g brašna za dizana tijesta (ponekad malo pomiješam i koju drugu vrstu brašna)
1/2 žličice soli
malo svježe mljevenog crnog papra
225g sira (svježeg kravljeg ili ricotte)
1 jaje
3 žlice mješavine svježeg nasjeckanog začinskog bilja (a može i samo jedna vrsta, kako se ima)
240ml mlijeka
1 žlica sezamovih sjemenki za posipavanje (po želji, može i bez)

Pomiješati sir, jaje i zač.bilje u glatku smjesu te je umiješati u prosijano brašno, posoliti i popapriti.
Miješati tupim nožem, postepeno dodavati mlijeko da se dobije meko tijesto, ali ne smije biti ljepljivo.
Na kraju domijesiti rukama na pobrašnjenoj podlozi.
Tijesto podijeliti na hrpice (8-10), staviti na nauljeni lim dovoljno udaljene, premazati mlijekom i posipati sezamom i staviti u vruću pećnicu na 190 te peći cca 20-25min, dok ne postanu zlatno smeđe i zvuče šuplje na dodir.