Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: kada vaši šestogodišnjaci idu spavat?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo moji su sad išli u krevet znači u 9 i 45 ali znaju i duže ako smo izašli van u šetnju.Danas je u Dalmaciji pakleno vruće pa ih ni na plažu nisam vodila.A kad imaju školu i vrtić najkasnije do 9 moraju biti u krevetu.Dižu se kako kad,nekad u 6 i pol kad ja izadjem na posao a nekad i u 8

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

uf...., izglada da sam ja najstroža što se tiče spavanja!
    zimsko vrijeme u 7:15, sad dok krene u školu nastavljamo s tim tempom!
    sad za vrijeme praznika poslije 8 do 9 najkasnije
    u principu mora odspavati svojih 12 sati i onda super funkcioniramo!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    zimsko vrijeme u 7:15, sad dok krene u školu nastavljamo s tim tempom!
    sad za vrijeme praznika poslije 8 do 9 najkasnije
    u principu mora odspavati svojih 12 sati i onda super funkcioniramo!
    Ja sam sad zbunjena, zar ovdje ne piše da dijete zimi ide spavati u 7.15?
    12 sati je puno sati spavanja za većinu šestogodišnjaka, ali tvome djetetu taman. Mojima je/bilo je taman u toj dobi 10 sati, a i sa devet, ako se dogodi, nemaju problema (ne budu umorni ni razdražljivi). Više od toga skoro pa nikad ne odspavaju, jer i kad ljeti zaružimo (dobro im dođe malo raspašoja), svejedno se bude oko 7 ili 8, rijetko se dogodi 9.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Svi smo različiti, pa su tako i djeca različita.
    Ja recimo imam četverogodišnjaka koji u prosjeku spava po dva sata manje od šestogodišnjaka.
    isto odgajani, ista pravila vrijede, ali stariji zaspi u roku keks, manji još traži svoj ritual, a ujutro se diže prije svih nas.
    Neki se možda i sjećaju mojih ispada, jer on je bio i ostao izraziti ne-spavač.
    Ja bih voljela da moji idu ranije spavati i da je svaki dan u isto vrijeme, ali mislim da je malo djece kojoj odgovara vojnička disciplina.
    Pa kako bi ih natjerala na spavanje prije 9, kad po ulici ispred kućče trči još desetero djece i mlađe od njih i kad je sunce još tu i kad je taman temperatura podnošljiva?

A u priči o manjoj sredini... nije poanta u sredini kao takvoj, već nedostatku vremena provedenog sa djecom.
    Jer po toj logici družila bih se sa djecom cca 1-2 sata dnevno i u to vrijeme treba "ugurati" i druge potrebe - kupovina, ručak/večera, igranje, kupanje i sl.
    Potrebe su nam različite....mojima više znači da se igramo još tih sat-dva, pa će onda malo odrijemati p danu ili u autu, nego da idu ranije spavati.
    I savršeno funkcioniraju i sa 8-9 sati noćnog i 1 sat dnevnog odmora/sna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •